Εγκαίνια Ιερατικού Σεμιναρίου από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Επισκοπή Τολιάρας Μαδαγασκάρη.


Το  Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, κατά την δεύτερη ημέρα της ιεραποστολικής επισκέψεως του, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος  Β΄ έτυχε θερμότατης υποδοχής από τους σπουδαστές του θεολογικού και εκκλησιαστικού σεμιναρίου.  

Το σεμινάριο φέρει το όνομα του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου του ιδρυτή και θεμελιωτή της Εκκλησίας στην Αφρική. Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης τέλεσε με μεγάλη χαρά  τον καθιερωμένο Αγιασμό και έκανε τα εγκαίνια του σεμιναρίου της Ιεράς Επισκοπής, καθώς και των γραφείων αυτής. Στην συνέχεια ο Πατριάρχης Θεόδωρος προέβη στην ρασοφορία των πρώτων σπουδαστών του σεμιναρίου. 

Η σημερινή ημέρα των εγκαινίων του ιερατικού σεμιναρίου «Ο Άγιος Ευαγγελιστής Μάρκος» σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου για την επίτευξη του μεγάλου οράματος και της ελπίδος του Μακαριωτάτου για τη νέα επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης, για τη νήσο της Μαδαγασκάρης  αλλά και για ολόκληρη την Αφρική. Ο ιεραπόστολος αυτός Πατριάρχης γνώριζε από την ημέρα της αναρρήσεως του στον Αλεξανδρινό Θρόνο πως η διάδοση, η εδραίωση και η μαρτυρία του μηνύματος του Ευαγγελίου μόνο μέσα από την ανάδειξη και επιμόρφωση στελεχών από τις τοπικές εκκλησιαστικές κοινότητες θα μπορέσει να επιτευχθεί. 

Το σεμινάριο, κατόπιν ευλογίας του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου τελεί υπό την διεύθυνση του Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Αντωνίου Μπαφαλούκου Δρ. Ιεραποστολικής και Μεταδιδακτορικού Ερευνητή του Ε.Κ.Π.Α. σε θέματα ιεραποστολικής. 

This entry was posted in Africa, Αφρική, Africa, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Μαδαγασκάρη- Madagascar, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ), Southern Madagascar ( Toliara ), Επισκοπή Τολιάρης/Νότιας Μαδαγασκάρης and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s