Πηγάδια- γεωτρήσεις στο Μαλάουι που βγάζουν «το ύδωρ το ζων» … Ορθόδοξη ιεραποστολή στο Μαλάουι.


Αγαπητοί μου αδελφοί, σας γράφουμε από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή του Μαλάουι. Εδώ, με τις ευχές του επισκόπου μας, διακονούμε τον πάσχοντα συνάνθρωπο και μπαίνει συγχρόνως σιγά σιγά, ο σπόρος της Ορθοδοξίας μέσα στις καρδιές τους.

Θα εκθέσουμε ένα σοβαρό πρόβλημα των ιθαγενών στο οποίο η ορθόδοξη ιεραποστολή στη χώρα τούτη προσπαθεί να βοηθήσει και να ανακουφίσει τους πάσχοντες. Ο λόγος για την έλλειψη νερού σε πολλές αστικές περιοχές αλλά και στα περισσότερα χωριά της χώρας.

Μας αξίωσε ο Θεός να ανοίξουμε έως τώρα 30 πηγάδια. Αυτό είναι μια μεγάλη ευλογία και πολλοί Μαλαουϊανοί ευεργετούνται από αυτό το έργο της ιεραποστολής. Θαυμαστά τα έργα σου Κύριε! Πόσα πολλά μπορεί να προσφέρει η αγάπη σας αγαπητοί μου αδελφοί!! Περισσότερα από όσο περιμένετε.

Συχνά επιλέγουμε να ανοίξουμε ένα πηγάδι σε μία άγνωστη περιοχή, όπου δεν έχουν ξανακούσει για την Ορθοδοξία. Υποφέρουν όμως από έλλειψη νερού. Και αυτό για μας είναι αρκετό για να τους βοηθήσουμε. Τους πλησιάζουμε με αγάπη και τους ρωτάμε: «Θέλετε ένα πηγάδι στην περιοχή σας;». «Αν θέλουμε λέει…!!» Και αφού μας δείχνουν την περιοχή, διαπιστώνουμε κι εμείς ότι οι ανάγκες είναι πολλές και το νερό απαραίτητο αγαθό για όλους και έτσι ξεκινάει το πηγάδι σχεδόν αμέσως, γιατί όλοι πια, αφού τους δώσουμε την υπόσχεση, περιμένουν με αγωνία το ποθούμενο. Και όταν ολοκληρωθεί, δεν φαντάζεστε αδελφοί μου, πόσο χαίρονται όλοι. Κάθονται γύρω-γύρω από το πηγάδι και δεν το χορταίνουν. Βλέπουν το νεράκι να τρέχει, πλένουν τα πρόσωπά τους, πίνουν διψασμένα και λαίμαργα, έρχονται με κουβάδες και λεκάνες που τους κουβαλάνε στα κεφάλια τους, για να γεμίσουν νερό και να πάρουν στα σπίτια τους.Τα παιδάκια παίζουν και χύνουν νερό ο ένας πάνω στον άλλον. Είναι απόλαυση να τους βλέπεις να ευλογούν και να ευγνωμονούν την Ορθόδοξη Εκκλησία, που τους χάρισε τέτοιο αγαθό. Αυτό ήταν: ο σπόρος της Ορθοδοξίας έπεσε χάρη σε ένα πηγάδι. Είναι τόσο ευγνώμονες που τους κερδίζουμε με την αγάπη μας. Ρωτάνε να μάθουν περισσότερα για την Ορθοδοξία, για τη Μητέρα Εκκλησία, τη μόνη αληθινή και σωτήρια. Και υπάρχουν περιπτώσεις που εξαιτίας ενός πηγαδιού ιδρύονται ενορίες. Γίνονται ομαδικές βαπτίσεις. Μετά χτίζεται και ενοριακός ναός. Διψάνε για νερό μα διψάνε να μάθουν και για την Πίστη μας, όταν καταλαβαίνουν τί θησαυρό κρύβει. Εφόσον ζητήσουν να κατηχηθούν, ξεκινάνε οι κατηχήσεις που κρατάνε το λιγότερο ένα χρόνο. Επιλέγονται οι κατηχητές από το χωριό τους και έρχονται για σεμινάριο στο ιεραποστολικό κέντρο στην πόλη. Τους προμηθεύουμε με ορθόδοξα φυλλάδια, τους διδάσκουμε τα της πίστεώς μας και όταν επιστρέψουν στο χωριό τους μεταφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις που αποκόμισαν. Μετά από ικανό διάστημα και Θεού θέλοντος γίνονται στην περιοχή ομαδικές βαπτίσεις.

Αυτά μπορεί να κάνει ένα πηγάδι αδελφοί μου. Αυτά μπορεί να κάνει η αγάπη. «Πίστη διά αγάπης ενεργουμένης». Η αγάπη είναι αυτή που θα φέρει τον κόσμο στην Ορθοδοξία. Η αγάπη μαζί με την αυτοθυσία. Τέτοιες θυσίες χρειάζονται. Θυσία είναι επίσης όταν όλοι εσείς που διαβάζετε τούτο το άρθρο, προσευχηθείτε θερμά για την Ιεραποστολή του Μαλάουι να προκόψει, καθώς και για όλες τις ορθόδοξες Ιεραποστολές στον κόσμο, όπου κι αν βρίσκονται. Ο Θεός ακούει και ευλογεί.

Παρακαλώ δώστε μας τη δυνατότητα να ανοίξουμε περισσότερα πηγάδια στο Μαλάουι, για να μπορούμε να βοηθάμε τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας και στην ψυχή και στο σώμα.

Ιερεύς Ερμόλαος Ιατρού

Ορθόδοξη Εκκλησία

Αρχιερατικής Περιφέρειας Μαλάουι

http://www.ierapostoli.gr/%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%85%CE%B9/

 

Πανελλήνιος Χριστιανικός όμιλος Ορθοδόξου Ιεραποστολής

(παραρτήματα σε Αθήνα, Λειβαδιά, Θήβα, Ιτέα, Χρισσό , Καρδίτσας, Φαρσάλων ) :

Τραπεζικοί Λογαριασμοί :

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με αριθμό: 143/540.033-38

Για κατοίκους εξωτερικού:  IBAN: GR21 0110 1430 0000 1435 4003 338, BIC: ETHNGRAA

ALPHA BANK με αριθμό: 471.00.2002.005848.

http://www.ierapostoli.gr/parartimata.htm )

This entry was posted in Africa, Αφρική, Αφρική, Africa, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Ιεραποστολικός Ταχυδρόμος, Κύπρος - Cyprus, Μαλάουι,Malawi, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Σημεία Καιρών

"Γρηγορείτε και προσεύχεσθε..."

Περιθώριο

Μικρά που έμειναν στο

Teología Ortodoxa

Una Santa, Católica y Apostólica Iglesia Ortodoxa de Cristo

LITERATURE AND POETRY

Sophia Kioroglou

Ῥωμηῶν Ἐνημέρωση

Η ενημέρωση συντίθεται κομμάτι-κομμάτι.

Αρέσει σε %d bloggers: