Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδίας : φτερούγισμα ελπίδας και ανάστασης !


Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,

Από την Ινδία θερμά σας ευχόμαστε να έχετε την Αγάπη και τη Χάρι του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Πόσα παιδάκια ευλόγησε ο Χριστός, για να ξεφύγουν από τη μιζέρια και την απάνθρωπη ζωή των αστέγων στους δρόμους της Καλκούτας! Αυτή τη στιγμή αριθμούμε στο ορφανοτροφείο θηλέων 95 ψυχές, που σώθηκαν από το σκοτάδι και την περιθωριοποίηση, που βιώνουν πολλά φτωχά ορφανά κοριτσάκια στην Ινδία.

Ο Χριστός τους άνοιξε το δρόμο και άλλαξε τη ζωή τους, καθώς μέσα από τη συνδρομή σας «ξέφυγαν» από τον αναλφαβητισμό, μαθητεύοντας και αριστεύοντας στο σχολείο.

Τα μεγάλα μας κορίτσια, εκδηλώνουν την ευγνωμοσύνη τους και δίνουν τον αγώνα τους – ενάντια στο μέλλον, που η ζωή αλλιώς θα τους επεφύλαττε – καταδεικνύοντας τον καλύτερο τους εαυτό στα φοιτητικά θρανία, που πάλι με τη δική σας βοήθεια κατέκτησαν. Δεν είναι λίγες οι κοπέλες, που πλέον καθαρά αντιλαμβανόμενες το θαύμα στη ζωή τους λαχταρούν, μόλις ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, να βοηθήσουν και να βάλουν κι αυτές ένα λιθαράκι στο έργο της Ελληνορθόδοξης  Εκκλησίας των Ινδιών.

Η ευλογία του Θεού δε σταματά εδώ. Με τη συνδρομή και τις προσευχές σας το ορφανοτροφείο αρρένων –που συμπλήρωσε 1½ χρόνο λειτουργίας– έγινε το καταφύγιο 30 ορφανών αγοριών, ηλικίας τριών έως δέκα ετών. Πόσο επαναστατική και απρόβλεπτη είναι η επενέργεια του Χριστού στη ζωή τους, όταν από τα παραπήγματα και την ασιτία, από την αμάθεια και τον κίνδυνο, βρήκαν καταφύγιο, τροφή, εκπαίδευση, ασφάλεια, στοργή και χαρά στην αγκαλιά του ορφανοτροφείου «Ο Άγιος Ιγνάτιος»!

Στο ομώνυμο σχολείο οι αίθουσες γεμίζουν από τις φωνές τους. Αλήθεια, πόσο παρήγορο είναι να ακούς από το στόμα αυτών των παιδιών, που δεν ήξεραν ούτε την αλφαβήτα, τις γνώσεις που κατακτούν βήμα-βήμα κάθε μέρα!

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την οικονομία της Ελλάδας, καταβάλλουμε αγώνα για τη διατήρηση του φιλανθρωπικού μας έργου. Τώρα που η οικονομική δυσκολία, που βιώνουμε στην Ιεραποστολή, γίνεται όλο και πιο αφόρητη, πιο πολύ διαπιστώνουμε, ότι ο Θεός εκφραζόμενος και μέσα από τη δική σας βοήθεια είναι, που στηρίζει το έργο μας και επιτρέπει τη συνέχιση των προγραμμάτων μας. Ακόμα κι η πιο ταπεινή οικονομική στήριξη γίνεται ένα ποτήρι γάλα και μπισκότα στην πρωινή σίτηση των παιδιών, που μεγαλώνουν στους δρόμους της Καλκούτας. Γίνεται ένα πιάτο φαγητό στον άρρωστο, ηλικιωμένο, ανάπηρο, αναξιοπαθούντα, που προσέρχεται στο καθημερινό συσσίτιο των αστέγων στην αυλή του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Το ταπεινό δίλεπτο της χήρας, που καταφθάνει εδώ, επιτρέπει στους ασθενείς να επισκέπτονται το γιατρό στα ιατρεία μας και να βρίσκουν λύση σε ξεχασμένες πια σε μας ασθένειες. Γίνεται φάρμακο, που τους ανακουφίζει από τον πόνο, που ταλανίζει την ήδη επιβαρυμένη ζωή τους.

Γίνεται βιβλίο και τετράδιο, όπου τα ορφανά μας και φτωχά παιδιά της Βεγγάλης γράφουν για πρώτη φορά το όνομά τους.

Και πόσα άλλα! Γιατί μέσα από τη δική σας βοήθεια πραγματώνεται το «…πείνασα, και μου δώσατε να φάω· δίψασα, και μου δώσατε να πιώ· ξένος ήμουν, και με φιλοξενήσατε· γύμνος ήμουν, και με ντύσατε· ασθένησα, και με επισκεφθήκατε…».

Σας θέλουμε βοηθούς στην προσπάθειά μας αυτή. Με όποιον τρόπο μπορείτε, ακόμη και με την πιο μικρή οικονομική συνδρομή. Μέσα από τη δική σας βοήθεια έχει επιτελεστεί το μικρό αυτό «θαύμα» στη μακρινή αυτή χώρα και μέσα από τη δική σας συνδρομή «η φλόγα από το κερί» της Ορθοδοξίας στην Ινδία δε θα σβήσει. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε, η προσευχή σας για τη στήριξη και συνέχιση του εδώ έργου είναι ζωτικής σημασίας.

Με αγάπη Χριστού,
Μοναχή Νεκταρία

http://ierapostoles.gr/2012/04/%CF%86%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%82/

Στείλτε την αγάπη σας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδίας μέσω της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες ΕΔΩ :

https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/

This entry was posted in Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Εξωτερική Ιεραποστολή, Ινδία-India, Κύπρος - Cyprus and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδίας : φτερούγισμα ελπίδας και ανάστασης !

  1. Παράθεμα: Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδίας : φτερούγισμα ελπίδας και ανάστασης ! « Sevgi Denizleri

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s