ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ZEITGEIST»


ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ZEITGEIST»

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010. Σε αίθουσα της σχολής Θετικών Επιστημών Α.Π.Θ.

Ο.Γ. Πτυχιούχος Πολυτεχνείου ΑΠΘ.

http://www.egolpion.com/zeitgeist.el.aspx

Πολλοί άνθρωποι μου είχαν μιλήσει για το Zeitgeist. Μορφωμένοι και άνθρωποι των επιστημών, φοιτητές και άνθρωποι με κρίση. Είχαν δει την ταινία αυτή και μου έλεγαν πως η πίστη των Χριστιανών είναι μία πλάνη, ένα λάθος του παρελθόντος. Πως αυτή η ταινία αποκάλυπτε την αλήθεια για την πίστη αυτή. Πως υπήρχαν πολλοί «χριστοί». Πως πολλοί πέθαναν και αναστήθηκαν, όπως ο Ιησούς Χριστός που πιστεύουν οι Χριστιανοί. Πως όλη η πίστη των Χριστιανών βασίζεται στην αστρολογία. Και γενικά, πως όλη η αλήθεια για αυτήν την πίστη- που έδωσαν εκατομμύρια  άνθρωποι το αίμα τους ανά τους αιώνες- βρίσκεται εν ολίγοις σε αυτό το «ντοκιμαντέρ».

Η αλήθεια ήταν όμως διαφορετική. Με λίγη απλή αναζήτηση στο ίντερνετ μπορεί κάποιος να αρχίσει να αντιλαμβάνεται το μέγεθος της απάτης. Υπάρχει ειδική μελέτη με τίτλο «Άνθρωποι και ιδέες πίσω από την ταινία zeitgeist» (http://www.impantokratoros.gr/zeitgeist.el.aspx) που προκαλεί θαυμασμό για το πόσες ανακρίβειες, πόσες αλλοιώσεις, πόσα οφθαλμοφανή ψέματα έχει αυτή η ταινία που λέγεται Zeitgeist.

Οι άνθρωποι που ήξερα μόλις ενημερώθηκαν άρχισαν να αλλάζουν. Και οι ίδιοι δεν πίστευαν πόσο εύκολα πείστηκαν. Η δύναμη της εικόνας είναι πραγματικά μεγάλη. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν πώς είναι δυνατόν τόσο προκλητικά ψέματα να μπορούν να προβάλλονται.

Στον δρόμο της Θεσσαλονίκης βρήκα μία αφίσα που διαφήμιζε την συνάντηση των ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι αποτελούν το κίνημα «Zeitgeist». Αποφάσισα να πάω και να τους συναντήσω. Έτσι, λοιπόν, με πνεύμα υπεράσπισης της Πίστεως που τόσο πολύ πάσχισε η ταινία αυτή να αναιρέσει, βρέθηκα στην συνάντηση τους. Έλαβε χώρα σε αίθουσα της σχολής Θετικών Επιστημών στις 12/12.

Στη συνάντηση αυτή, προς έκπληξη μου, δεν αναφέρθηκαν καθόλου οι άνθρωποι αυτοί κατά τις 2 ώρες που μιλήσουν, ούτε στον Χριστιανισμό, ούτε στο θέμα των θρησκειών γενικότερα. Μιλούσαν μόνο για την κρίση, την οικονομία, το όραμα τους για ένα καινούργιο και καλύτερο αύριο.

Στο τέλος αποφάσισα να πάρω τον λόγο και να μιλήσω. Άρχισα, λοιπόν, με απολογητική διάθεση να μιλάω για τις θέσεις της ταινίας «Zeitgeist». Πρώτα από όλα τους είπα ποιος είμαι και τι πιστεύω. Τους είπα πως πιστεύω στον Χριστό. Το έκανα αυτό γιατί ήθελα να είμαι ειλικρινής και τίμιος απέναντί τους. Να ξέρουν αυτός που τους μιλάει τι πιστεύει, τι πρεσβεύει, όχι να κρύβομαι πίσω από κάποιες θέσεις με υπονοούμενα ή ψέματα…

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΔΩ:

http://www.egolpion.com/zeitgeist.el.aspx

 

About egolpion

«Ουδέποτε κάποια αίρεση νίκησε την Εκκλησία· απλώς πάντοτε μαίνεται, αλλά με το πέρασμα τού χρόνου γρήγορα καταλύεται» (Ιερά Παράλληλα, PG 95,1165,31).
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε