Βαπτίσεις πρώην Βουδιστών στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδονησίας -προβλήματα,ανεκτικότητα,φιλανθρωπία, Ορθόδοξο νηπιαγωγείο, ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης.


Οι Φίλοι της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Ινδονησία συνεχίζουν την προσπάθεια ενίσχυσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ιάβας.

Ευελπιστούμε να ενισχύσουμε οικονομικά τις προσπάθειες του π.Μεθοδίου(ανέγερση 15 καταλυμάτων για φτωχές οικογένειες -ανέγερση του Ιερού ναού των Αγίων Κων/νου και Ελένης)του π.Λαζάρου στην Yogyokarta για την αγορά κτιρίου ,που θα στεγάσει τον ναό της Ορθόδοξης Κοινότητας στην πόλη Σέμαρανγκ,την πρωτεύουσα της Κεντρικής Ιάβας και του π.Τιμοθέου για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου του(σεισμοπαθείς κ.λ.π)

Η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ιάβα γίνεται πολλές φορές στόχαστρο φανατικών Μουσουλμάνων με αποτέλεσμα οι Ορθόδοξοι Ιεραπόστολοι να κινδυνεύουν και οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.Τα γεγονότα που συνέβησαν την 26 Ιουλίου 2009 στο Boyolali είναι τρανταχτή απόδειξη των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι Ορθόδοξοι Ιεραπόστολοι εκεί.

Σε επιστολή του ο π.Τιμόθεος γράφει.

«Είναι αλήθεια ότι όλοι κινδυνεύουμε κάθε λεπτό από τους φανατικούς Μουσουλμάνους. H μουσουλμανική κοινότητα στην Ινδονησία υπερτερεί αριθμητικά .Δεν είναι πρώτη φορά που φανατικοί Μουσουλμάνοι επιτίθενται στον π.Μεθόδιο.Όταν ακόμα ήμασταν λαικοί ,κινδυνέψαμε να χάσουμε τη ζωή μας από αυτούς κατά την διάρκεια Θείας Λειτουργίας.Τότε ήταν επισκέπτης εδώ ο π.Θεόκλητος Τσίρκας ,εφημέριος στον Ιερό ναό Αγίου Αντωνίου στα Βριλήσσια.Οι μουσουλμάνοι επιχείρησαν να μας σκοτώσουν με κασμάδες,σπάθες και μαχαίρια που κουβαλούσαν μεταξύ τους. Δόξα τω Θεώ ,που μας φύλαξε για να συνεχίσουμε το έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ανατολική Ιάβα.Τα γεγονότα της 26ης Ιουλίου ήταν η συνέχεια εκείνων των γεγονότων.Οι φανατισμένοι Μουσουλμάνοι χαστούκισαν,κλώτσησαν και χτύπησαν πολύ άσχημα τον π.Μεθόδιο.Μας έκανε εντύπωση το ότι ο Δήμαρχος του Boyolali και αστυνομικό σώμα από 15 άνδρες ,δεν επενέβησαν μπροστά στο φρικτό αυτό συμβάν.Όπως καταλαβαίνετε ,το επίσημο κράτος ίσως ανέχεται τέτοιες ενέργειες με αποτέλεσμα να έχουμε θρησκευτικό φανατισμό και μισαλλοδοξία.Οι απειλές μάλιστα κατά του π.Μεθοδίου συνεχίζονται ,αλλά αυτός απτόητος και ακλόνητος θα συνεχίσει το έργο του μέχρι τελευταίας πνοής.

…Στην Ανατολκή Ιάβα ,όπου εργαζόμαστε Ιεραποστολικά ,τα πράγματα πρός το παρόν είναι κάπως καλύτερα κι εγώ ο ίδιος φροντίζω να κάνω το έργο του Θεού με μεγάλη προσοχή.Στο μέλλον δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να συμβεί ,ας μας φυλάει ο Πανάγαθος Θεός.Ως πρός την ανέγερση του Ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Γκουνούγκ  ,συνεχίζεται χωρίς προβλήματα . Παρόλο που οι γείτονές μας είναι Μουσουλμάνοι,δεν μας έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα….Το έργο μας γίνεται με αδιάλειπτη προσευχή και μεγάλη προσοχή διότι όπως έλεγε και ο μακαριστός Ιεραπόστολος του Ζαίρ π.Κοσμάς Γρηγοριάτης,τον οποίο μνημονεύουμε στο Ιερό Θυσιαστήριο σε κάθε μας Θεία Λειτουργία ,»δεν χτίζουμε σπίτι γιά τον άνθρωπο ,αλλά κτίζουμε σπίτι του Θεού».Τα λόγια αυτά του π.Κοσμά έχουν χαραχτεί στην καρδιά μου .Αλλά με εμπνέει και η όλη ζωή του ως Ιεραποστόλου που θυσιάστηκε γιά τον Θεό και τον άνθρωπο.

…Στο τέλος του Ιουνίου 2009 πραγματοποιήσαμε την Βάπτιση των μελών μιάς οικογένειας , πρώην Βουδιστών και έλαβαν τα ονόματα Νικόλαος,Χρυσόστομος,Κωνσταντίνα και Γαβριήλ(ο μικρός).

Την Κατήχηση της Βουδιστικής αυτής οικογένειας είχε αναλάβει ο π.Μεθόδιος  στην ενορία του Αγίου Φανουρίου.

Άλλη μιά ευχάριστη είδηση από το Ιεραποστολικό μας Κλιμάκιο είναι η αγορά ιδιόκτητου οικήματος για το Ορθόδοξο Νηπιαγωγείο.Ο π.Μεθόδιος με ειδοποίησε , όταν πληροφορήθηκε την πώληση ενός νηπιαγωγείου,που ανήκε στην αίρεση των Πεντηκοστιανών ,λόγω της βαριάς ασθένειας του «ιερέα» ιδιοκτήτη και των μεγάλων χρηματικών αναγκών γιά αγορά φαρμάκων.Θεωρήσαμε ότι ήταν μεγάλη ευκαιρία και αφού ήρθαμε σε επαφή με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χόνγκ-Κόνγκ κ.Νεκτάριο,μας απέστειλε τα χρήματα γιά την αγορά του κτιρίου.

Έτσι ,σήμερα διαθέτουμε στην Κεντρική Ιάβα το δικό μας Ορθόδοξο Νηπιαγωγείο και το έργο μας πορεύεται εν ειρήνη και χάριτι Θεού…»

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν οικονομικά στα έργα του Ιεραποστολής στην Ιάβα μπορούν

A.Δια μέσου των φίλων της Ιεραποστολής ,με κατάθεση ποσου στον λογαριασμό

Eurobank / 0026-0469-64-0100058162.

(IBAN -GR 6102604690000640100058162).

Β.Με την αγορά αντιτύπων από τον αφιερωματικό τόμο στην Θεοτόκο,με τον τίτλο Η ΥΠΕΡΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ.

§ Η κεντρική διάθεση του βιβλίου γίνεται από τις Εκδόσεις ΣΤΑΜΟΥΛΗ Α.Ε- ΑΒΕΡΩΦ 2.Τ.Κ.10433.ΑΘΗΝΑ.

ΤΗΛ.210-5238305-FAX:210-5238959

e-mail: info@stamoulis.gr

Οριμένος αριθμός αντιτύπων σε ειδική τιμή(25 ευρώ το αντίτυπο) διατίθενται και από τους Φίλους της Ιεραποστολής στην Ινδονησία .

Πληροφορίες

π.Δημήτριος Αθανασίου .

e-mail.athanasiou.art@tellas.gr

( http://ierapostoliko.blogspot.com/2009/09/blog-post_15.html )

This entry was posted in Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Ινδονησία- Ιάβα, Κύπρος - Cyprus, Χονγκ Κονγκ-Hong Kong and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε