Οι αγωνιώδεις εκκλήσεις των Ορθοδόξων της Κολομβίας ( περ. Εξωτερική Ιεραποστολή )


Από παλαιότερο τεύχος του περιοδικού Εξωτερική Ιεραποστολή, μεταφέρουμε τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των Ορθοδόξων της Κολομβίας για απόκτηση οικοπέδων, προκειμένου να εγερθεί Ορθόδοξος ναός, γηροκομείο, ιεραποστολικό κέντρο, σχολείο κλπ. Οι Ορθόδοξοι της Κολομβίας εκκλησιάζονται σε πρόχειρες κατασκευές ή σε μικρούς χώρους. Καλούμαστε, όλοι μας, να δείξουμε αμέριστο ενδιαφέρον και για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής. Ο Θεός να τους ευλογεί και να τους δίνει δύναμη στον πνευματικό τους αγώνα και να οδηγεί τους λαούς της Λατινικής Αμερικής στην Ορθόδοξη πίστη και Εκκλησία.


Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης
Ο Χριστός είναι μαζί μας. Είναι, ήταν, και θα είναι για πάντα!
Αγαπητοί κύριοι!
Σας στέλνω έναν πολύ εξαιρετικό χαιρετισμό στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού εκ μέρους μου και κάθε μέλους της Ορθόδοξης Κοινότητας του Αγίου Μάρκου στο Mentagin.

Πριν σας αναφέρω τις ανάγκες της Κοινότητας μας θα ήθελα να εκφράσω τη μεγάλη μου ευγνωμοσύνη απ’ όλους μας για το ενδιαφέρον που δείχνει για όλες τις ανάγκες της κοινότητας μας.

Σχετικά με τις ανάγκες μας σας αναφέρω τα εξής:

Η Εκκλησία του Αγίου Μάρκου είναι μια κοινότητα Ορθοδόξων Χριστιανών η οποία αποτελείται από 50 οικογένειες στην πόλη Mentagin της Κολομβίας, πληθυσμού άνω των 2.000.000 κατοίκων.

Έχουμε και λειτουργούμε ένα γηροκομείο με δωρεές και με χρήματα που συγκεντρώνουμε από τη συμμετοχή μας στα παζάρια, στις λαϊκές αγορές, πουλώντας ο,τιδήποτε και από την ανακύκλωση άχρηστων πραγμάτων.

Εκεί στο γηροκομείο, σε μια αίθουσα την οποία διαμορφώσαμε σε Ι. Ναό, τελούμε τη Θεία Λειτουργία, τις βαπτίσεις κι όλες τις λατρευτικές μας ανάγκες, για τις κατηχήσεις και συγκεντρώσεις μας. Κάθε Κυριακή όλες οι Ορθόδοξες οικογένειες συναντιόμαστε για τη Θεία Λειτουργία και μετά απ’ αυτήν.

Τώρα τελευταία συνειδητοποιούμε ότι ο χώρος αυτός, τον οποίο μετατρέψαμε σε Ι. Ναό, είναι πολύ μικρός για τις λατρευτικές μας ανάγκες και τους ιεραποστολικούς μας στόχους.

Πέρασαν πέντε χρόνια από τότε που κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια για να αποκτήσουμε ένα οικόπεδο ώστε να κτίσουμε το ναό μας, κι αυτό το όνειρο ξαναζωντάνεψε πάλι το περασμένο καλοκαίρι, αλλά ο Θεός, δυστυχώς, δεν ευδόκησε να έχουμε τη χαρά ενός Ορθόδοξου Ι. Ναού στην πόλη μας.

Αλλά εμείς συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε και να προσευχόμαστε στο Θεό να πραγματοποιηθεί κάποια μέρα αυτός ο πόθος μας. Δηλαδή να αποκτήσουμε ένα οικόπεδο στην πόλη Mentagin , με εύκολη πρόσβαση και να κτιστεί ένας ωραίος και ευρύχωρος Ι. Ναός, όπου όλες οι οικογένειες και οι Ορθόδοξοι θα λειτουργούνται, θα επικοινωνούν μεταξύ τους και θα τρέφονται με την Ορθόδοξη διδασκαλία.

Από έρευνα που κάναμε στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Mentagin , ένα οικόπεδο κοστίζει περίπου 33.000 ευρώ (100.000.000 Κολομβιανά νομίσματα).

Έχοντας το οικόπεδο μπορούμε σιγά-σιγά ν’ αρχίσουμε την κατασκευή του Ι. Ναού, αγοράζοντας τα υλικά και με προσωπική εργασία των Ορθόδοξων χριστιανών.

Ξέρουμε ότι μόνοι μας δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε ένα τόσο μεγάλο έργο, αλλά με τη βοήθεια του Θεού πιστεύουμε ότι είναι δυνατόν να τα καταφέρουμε.

Το γηροκομείο που λειτουργούμε, βέβαια μας επιτρέπει να τελούμε τη Θεία Λειτουργία και να γίνονται τα κατηχητικά μαθήματα. Η λύση αυτή είναι προσωρινή, χωρίς ιεραποστολική προοπτική. Άλλωστε τα έξοδα λειτουργίας του γηροκομείου είναι πολύ μεγάλα γιατί πρέπει να πληρώνουμε το υψηλό ενοίκιο, το ρεύμα και το νερό.
Εάν αποκτούσαμε ένα οικόπεδο θα μπορούσαμε εκεί να κτίσουμε τον Ι. Ναό, στη συνέχεια το γηροκομείο και μελλοντικά ένα σχολείο για τα παιδιά. Καθώς επίσης να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο Ορθόδοξο ιεραποστολικό κέντρο.
Αγαπητοί, σας παρακαλούμε πάρα πολύ να μας βοηθήσετε όσο μπορείτε και ό,τι πληροφορίες θέλετε για το σκοπό αυτό θα σας τις δώσουμε.
Επιθυμούμε να έχουμε μια στενότερη επαφή και συνεργασία μαζί σας.
Με μεγάλη χαρά σας περιμένουμε στο Mentagin στην Κολομβία.
Προσδοκώ σε άμεση απάντηση σας.
Στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού

Μικρό Σχόλιο
Από διασταυρωμένες πληροφορίες που έχουμε, ο π. David Mario είναι ένας ευλαβέστατος και πολύ εργατικός ιερέας. Στην ενορία του Αγίου Μάρκου στο Μενταγίν με πολύ κόπο και ιδρώτα εργάζεται και κάνει ένα αξιόλογο πνευματικό και ιεραποστολικό έργο.

Η αγάπη του για την Ορθοδοξία και ο πόθος του για τον Χριστό και την Εκκλησία Του, είναι αξιοθαύμαστα. Συλλάβαμε τους πόθους του και προσευχόμαστε στο Θεό να ικανοποιήσει την αγία του επιθυμία.

Στην Κολομβία και στην Ρωμαιοκαθολικοκρατούμενη, παπική Λατινική Αμερική, ανατέλλει σιγά-σιγά ο ήλιος της Ορθοδοξίας και θερμαίνει με τις ζωογόνες ακτίνες του το Άγιο Πνεύμα τις ψυχρές ψυχές. Εμείς όμως οι Ορθόδοξοι τι κάνουμε;

Όποιος Ορθόδοξος Χριστιανός θέλει να βοηθήσει το ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Κολομβία, ας απευθυνθεί στην Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης για να λάβει πληροφορίες.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διεύθυνση: Μακένζυ Κίνγκ 6(πλατεία Αγίας Σοφίας)
Τ.Κ. 54622 Τηλ. 2310279910 Fax/Τηλ. 2310279902
e-mail: IERAPOSTOLI@hotmail.com

1. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 80765011
2. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 215-04-0043 33-71
3. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 256/480006-09
4. EUROBANK : 206/0101157390

( http://www.greekorthodoxchurch.org/ierapostoli/first_text.html )

This entry was posted in Κολομβία-Colombia, Λατινική Αμερική ( Central and South America ) and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε