Οικονομική κατάρρευση για τις Μητροπόλεις Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρης. Μεγάλος κίνδυνος να κλείσουν οι Ορθόδοξες Ιεραποστολές στην Ανατολική Ασία ! Ας κάνουν κάτι οι Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδας άμεσα !


Δυστυχώς τα δύο τελευταία χρόνια οι δύο Μητροπόλεις ( Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρης ) δίνουν τον δικό τους αγώνα για επιβίωση! Οι δύο Μητροπόλεις ιδρύθηκαν στην Νοτιοανατολική Ασία, σε μία περιοχή όπου δεν υπήρχαν Κοινότητες Ελλήνων ή άλλων Ορθοδόξων Χριστιανών.

Με πενιχρά μέσα και μεγάλες δυσκολίες, από το έτος 1996 μέχρι και σήμερα, αναπτύσσουν ευρύ ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο σε 23 χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Και οι δύο Μητροπόλεις όμως στερούνται οικονομικών πόρων. Οι Κοινότητες δεν μπορούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος. Οι δωρεές μειώθηκαν δραστικά και σχεδόν μηδενίστηκαν.

Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες, βρισκόμαστε πλέον μισό βήμα πριν το τέλος. Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε αλλά η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη.

32 Ορθόδοξοι κληρικοί παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους μήνες…

Αδυνατούμε να πληρώσουμε τα πάγια έξοδα των Μητροπόλεων…

Στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη δεν έχουμε ιερέα και υπαλλήλους διότι δεν μπορούμε να τους μισθοδοτήσουμε…

Τα Ιδρύματα και τα φιλανθρωπικά προγράμματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο…

Ο Αύγουστος είναι ο πλέον κρίσιμος μήνας. Τα περιθώρια στένεψαν. Αν δεν βρεθούν λύσεις τότε θα πρέπει να πάρουμε πολύ σκληρές αποφάσεις. Αποφάσεις που μας πληγώνουν και μας πονάνε αφάνταστα!

Αυτή η ανάρτηση είναι πιθανόν η τελευταία. Στα τέλη Αυγούστου, αν στεκόμαστε ακόμα στα πόδια μας, τότε θα επανέλθουμε!

DONATE NOW TO THE ORTHODOX CHURCHES IN EAST ASIA.

SUPPORT ORTHODOX CHRISTIAN MISSION IN XONG-KONG AND SINGAPORE

In English see here: http://www.omhksea.org/about/support-us/

and here: http://www.omsgsa.org/support-us

Ο κίνδυνος περιορισμού των Ορθόδοξων εκκλησιών αφορά τις χώρες Πακιστάν,Ινδία, Σιγκαπούρη, Ινδονησία, Χονγκ Κονγκ,Ταϊβάν και Φιλιππίνες.

Κάνουμε έκκληση σε όλους τους ιεραποστολικούς συλλόγους και σε όλες τις Ορθόδοξες Μητροπόλεις στην Ελλάδα, στην Αυστραλία και την Αμερική να στηρίξουν τις 2 Μητρόπολεις στην Ανατολική Ασία.

This entry was posted in Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Ινδία-India, Ινδονησία- Ιάβα, Κύπρος - Cyprus, Οικουμενικό Πατριαρχείο - Ecumenical Patriarchate, Σιγκαπούρη-Singapore, Ταϊβάν, Taiwan, Φιλιππίνες-Philippines, Χονγκ Κονγκ-Hong Kong and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Οικονομική κατάρρευση για τις Μητροπόλεις Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρης. Μεγάλος κίνδυνος να κλείσουν οι Ορθόδοξες Ιεραποστολές στην Ανατολική Ασία ! Ας κάνουν κάτι οι Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδας άμεσα !

  1. Παράθεμα: Νεοφώτιστοι στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Χονγκ Κονγκ. Journey to the Orthodox Church in Hong Kong. | Ορθόδοξη Ιεραποστολή -Orthodox Mission -Mission Οrthodoxe - Misión Ortodoxa - Missão Ortod

Σχολιάστε