Περιοδικό ΦΩΣ των Εθνών. Το άνοιγμα της Ορθοδοξίας σε μια πόλη του Κογκό-Μπραζαβίλ. Περιοδεία του π. Γερασίμου στα σύνορα Κογκό- Αγκόλας και εκατοντάδες βαπτίσεις μελών και ιερέων σχισματικής «εκκλησίας».


Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του ιεραποστολικού περιοδικού ΦΩΣ των ΕΘΝΩΝ, δ’ τρίμηνο του 2010. Οι ανάγκες για τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές στο Κογκό και στο Κογκό-Μπραζαβίλ μεγάλες… Ορθόδοξοι ιεραπόστολοι λίγοι, οι δωρεές λιγοστεύουν, λόγω της οικονομικής κρίσης. Και οι περισσότεροι Ορθόδοξοι Χριστιανοί αγνοούν ή αδιαφορούν για την Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή


Μια νέα ενορία στο Κογκό Μπραζαβίλ.

Οι πρώτες 40 βαπτίσεις Ορθοδόξων Χριστιανών στο ποταμό Ουμπάνγκι, της πόλης Impofondo, μιας πόλης με πάνω από 200 αιρέσεις και ψευτοθρησκείες !

Και οι κατηχήσεις πάνω από 20 Πυγμαίων της περιοχής. Ούτε εδώ υπάρχουν Ορθόδοξοι ιεραπόστολοι, ούτε εδώ υπάρχουν εργάτες του Ευαγγελίου της Ορθόδοξης Εκκλησίας, παρά μόνο ένας ορθόδοξος διάκονος… Διαβάστε το άρθρο από τις εικόνες του περιοδικού.

Και μετά, ακολουθεί το ιεραποστολικό ταξίδι του π. Γερασίμου και του π. Ανδρέα στις περιφέρειες Λουϊζα και Νιμπάγια του Κασάι. Αποτελούν μετάφραση από τις ιεραποστολικές περιοδείες των φοιτητών της  Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής Κινσάσα στις θερινές τους «διακοπές», για τις οποίες δεν υπάρχουν κονδύλια ιεραποστολικά,  γι’ αυτό και μένουν νηστικοί ή κοιμούνται στα δένδρα  μερικές φορές ! Καταστάσεις που ζήλευαν όλοι οι φοιτητές των Θεολογικών μας Σχολών στην Ελλάδα !

Λουάμπο( χάλασαν τα ποδήλατα-περάσαμε τη νύχτα πάνω σε ένα δέντρο ) :  78 κατηχούμενοι και 2  ψευτοιερείς σχισματικής «εκκλησίας»- δέχθηκαν να ενταχθούν στην Ορθόδοξη εκκλησία.


Καλάμπα Μπούζι : 8 μέρες, κατηχήσεις και βαπτίσεις 68 πιστών από τη σχισματική «βυζαντινή» εκκλησία στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Μαζαλά : 278 κατηχήσεις και βαπτίσεις του χωριού που ανήκαν στη «βυζαντινή εκκλησία» μαζί με τους ιερείς και τον αναγνώστη και δόκιμο μοναχό που εντάχθηκαν στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Μπουνκοντέ : κατήχηση και βάπτιση «ιερέα» και 76 πιστών που ανήκαν στη σχισματική «εκκλησία»


Λουμποντάγιε : 44 βαπτίσεις κατηχουμένων.

Καζάνγκάγι : βαπτίσεις και γάμοι κατηχουμένων.

Οι δυσκολίες :

1) Σε καμία ενορία δεν υπάρχει ούτε ένας ιερέας ( Υ.Γ  δική μας : οι ψευτοιερείς θα πρέπει να κληθούν από τη Μητρόπολη να σπουδάσουν σε ιερατικά σεμινάρια και να χειροτονηθούν κανονικά και να επιστρέψουν στα χωριά τους για ιεραποστολικό έργο.

2) Οι πιστοί δεν έχουν κάποιον να εξομολογηθούν και δεν υπάρχει ιερέας να καλύψει τις πνευματικές τους ανάγκες, Θεία Ευχαριστία κλπ.

3) Οι κατηχούμενοι βαπτίζονται μετά από 3 ή 5 χρόνια εξαιτίας έλλειψης μέσων μεταφοράς για τους ιερείς.

4) Δεν έχει γίνει κανένα φιλανθρωπικό έργο στα χωριά που επισκέφτηκαν. ( Υ.Γ δική μας : υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι ενταγμένοι σε σχισματικές «εκκλησίες» στο Κογκό, την Αγκόλα, το Καμερούν, άλλοι αποσχισμένοι σε ανεξάρτητες » εκκλησίες» από τους ρωμαιοκαθολικούς και τους προτεστάντες. Αυτοί όλοι πρέπει να ενταχθούν στο κορμό της Ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας. Αλλά χρειάζονται οι κατάλληλοι άνθρωποι -ιεραπόστολοι … )


Όσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί θέλουν να προσφέρουν για την Ορθόδοξη ιεραποστολή στο Κογκό και στο Κογκό – Μπραζαβίλ, για τα ιεραποστολικά ταξίδια των φοιτητών της Θεολογικής Σχολής Κινσάσα, για τους κατηχούμενους και τους νεοφώτιστους από κάθε φυλή, για τα χωριά που ήρθαν στην Ορθόδοξη Εκκλησία από σχισματικές ψευτοεκκλησίες, για όλους εκείνους που περιμένουν τη μαρτυρία της Ορθόδοξης Εκκλησίας ( που δεν έχει πολλά μέσα οικονομικά και άλλα, όπως οι αιρέσεις και οι ψευτοθρησκείες ), ας καταθέσουν την αγάπη τους για τη Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής (  Κογκό  και Κογκό Μπραζαβίλ που πλέον αποτελεί ξεχωριστή Ορθόδοξη Επισκοπή ) στον ιεραποστολικό Σύλλογο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ Πατρών.

Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολής Ο Πρωτόκλητος ,

Μιαούλη 68, Πάτρα , Ελλάδα,Τ.Κ.26222

τηλ.2610-329737, και στον λογαριασμό της  Εμπορικής Τραπέζης : 32338682.

Το περιοδικό ΦΩΣ των ΕΘΝΩΝ δεν υπάρχει στο διαδίκτυο, οπότε μπορείτε να ζητήσετε να γίνετε συνδρομητές του με την ετήσια συνδρομή στο ευτελές ποσό των 5 ευρώ για την Ελλάδα και των 10 ευρώ για το εξωτερικό.

Πληροφορίες ΕΔΩ.

Kυριακή Ορθοδοξίας 13 Μαρτίου 2011- έρανος για την Ορθ. Εξωτερική Ιεραποστολή σε όλους τους ναούς. Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής ( 13-20 Μαρτίου 2011 ). Orthodox Sunday Mission in Greece, Sunday of Orthodoxy 13 March 2011.

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Κογκό Μπραζαβίλ - Congo Braza, Κογκό,Congo, Φως των Εθνών and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε