Στη Βασιλεία των Ουρανών ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης ! Καλή Ανάσταση ! Ζητούμεν ΕΛΕΥΘΕΡΑΝ και ΖΩΣΑΝ Εκκλησίαν, έλεγες … ( Η εξόδιος ακολουθία στο κανάλι 4Ε )


και τώρα, από σήμερα το πρωί, βρίσκεσαι μέσα στην αγκαλιά της ελεύθερης, από τα δεσμά του θανάτου και κάθε εξουσίας , και ζωντανής θριαμβεύουσας Εκκλησίας.

Δείτε και συμπροσευχηθείτε : Η Θεία Λειτουργία και η Εξόδιος ακολουθία από τη Φλώρινα ζωντανά στο εκκλησιαστικό κανάλι 4Ε και δορυφορικά και μέσω διαδικτύου : http://www.tv4e.gr/




Έφυγες, ανήμερα της κοίμησης της Θεοτόκου για το Άγιον Όρος ( παλιό ημερολόγιο ),ανήμερα της κοίμησης του Ιερού Αυγουστίνου, αφήνοντας μια Ελλάδα που έχει ανάγκη τις προσευχές σου και τις προσευχές της θριαμβεύουσας Εκκλησίας.

Λίγες μέρες μετά την εορτή του Αγίου Κοσμά, ο σύγχρονος αι-Κοσμάς της Ελλάδας, ο π. Αυγουστίνος, έφυγες αναπαυμένος για την Αιωνιότητα, υψώνοντας πάντα τη φωνή απέναντι στους ισχυρούς και προασπιζόμενος τα δίκαια της Ορθοδοξίας.

Άγιος ! Αθάνατος! θα φωνάξουν οι χιλιάδες πιστοί, τα πνευματικά του τέκνα που θα συρρεύσουν στην ακριτική Φλώρινα από κάθε γωνιά της Ελλάδος για να  προσευχηθούν πάνω από σκήνωμά σου και να σε αποχαιρετήσουν , προσωρινά, πριν την οριστική συνάντηση στη Βασιλεία των Ουρανών.

Και το καλύτερο ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ και ΚΑΤΕΥΩΔΙΟ για την αγία ψυχούλα του είναι ΟΛΑ ,τα παλιά και νέα πνευματικά του παιδιά, άνδες και γυναίκες, ΝΑ ΜΟΝΟΙΑΣΟΥΝ πάνω από το σεπτό του σκήνωμα, να ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΧΩΡΕΘΟΥΝ, να βάλουν αλλήλοις μετάνοια και ολόκαρδα να προσφέρσουν συγχωρητικότητα στα «παραπτώματα» ο ενός του άλλου , και ΕΝΩΜΕΝΟΙ να συνεχίσουν ( ο καθένας  εφ’ω ετάχθη,είτε σε μοναστήρια, είτε σε αδελφότητες, είτε όπου αλλού ) την προσφορά  τους στην Εκκλησία και στην Ελλάδα, που υποφέρει πνευματικά και ηθικά και οινομικά!

Κάποιοι θα κλάψουν, όπως έκλαιγαν και οι κάτοικοι της Μικράς Ασίας, όταν χωρίζονταν από τον Απόστολο Παύλο. Ανθρώπινο είναι,γιατί η πνευματική πατρότητα είναι ανώτερη και από τη σαρκική πατρότητα.

Ας δεχθούν, σήμερα λοιπόν, ο γλυκύτατος Ιησούς, η Παναγία μας, Άγιοι και Άγγελοι,την αγία σου ψυχή, πρεσβεύοντας υπέρ ημών των αμαρτωλών. Καλό ταξίδι, πατέρα Αυγουστίνε. Καλό Παράδεισο!

Σ’ύμφωνα με πληροφορίες μας, η εξόδιος ακολουθία θα γίνει τη Δευτέρα το μεσημέρι, στις 12, από τον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Παντελεήμονα στη Φλώρινα.

Το σκήνωμα του Ιεράρχη, π. Αυγουστίνου, οδηγήθηκε  πρώτα στη Μονή Αγίου Αυγουστίνου Φλώρινας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε  για λαϊκό προσκύνημα στο Μητροπολικό ναό του Αγίου Παντελεήμονα Φλωρίνης , όπου και χιλιάδες απλοί πολίτες από  τη Φλώρινα, τη Πτολεμαΐδα, όλη τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη, όλη την Ελλάδα, με τις οικογένειές τους, ιερείς και μοναχοί και μοναχές, προσέρχονται ευλαβικοί προσκηνυτές στην ακριτική πόλη και με τις προσευχές τους να συνοδεύσουν την αγία του ψυχή.

Στη συνέχεια το ιερό σκήνωμα θα ταφεί στη Ι.Μ. Αγίου Αυγουστίνου Φλωρίνης, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη επιθυμία του μακαριστού γέροντος.

Καλό Παράδεισο π.Αυγουστίνε!

Έφυγε για την αιωνιότητα ο αγωνιστής ιεράρχης της Φλώρινας π. Αυγουστίνος Καντιώτης

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης πρ. Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης πρ. Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης

Αιωνία του η μνήμη ! Εκοιμήθη εν Κυρίω ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης

Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης: Ο ασυμβίβαστος ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ για το Χριστό και την Ελλάδα.

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΦΛΟΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ,ΠΡΩΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ-ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ,ΓΕΡΟΝΤΑ!


Μπορείτε να ακούσετε δεκάδες ομιλίες του μακαριστού π. Αυγουστίνου από την ιστοσελίδα ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ :

Επίσης μπορείτε να ακούσετε ομιλίες του π. Αυγουστίνου :

http://www.paterikoslogos.com/viewtopic.php?f=10&t=63&p=134&hilit=%CE%9A%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82&sid=725c2647728ba2a5bb74c69ce8dd9bc5&sid=e8f02fc63a2f88938f27cc47b0005b4d#p134

http://kyriakh.blogspot.com/

Απεβίωσε ο Αυγουστίνος Καντιώτης

Χιλιάδες θα συρρεύσουν στη Φλώρινα για το ύστατο αντίο στον π. Αυγουστίνο

Χιλιάδες συρρέουν στη Φλώρινα για τη κηδεία του Αυγουστίνου Καντιώτη.

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Στη Βασιλεία των Ουρανών ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης ! Καλή Ανάσταση ! Ζητούμεν ΕΛΕΥΘΕΡΑΝ και ΖΩΣΑΝ Εκκλησίαν, έλεγες … ( Η εξόδιος ακολουθία στο κανάλι 4Ε )

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ένα σύντομο ποστ ακόμη: «Κοιμήθηκε ο άγιος Αυγουστίνος Καντιώτης»: http://o-nekros.blogspot.com/2010/08/blog-post_7495.html

  2. Ο/Η ρενατα λέει:

    ειμαστε πολυ λυπημενοι για την κοιμηση του πατηρ αυγουστινου. δεν ηταν φανατικος, ηταν αξιος ηρωας και αγωνιστης αγωνιζοταν για την ορθοδοξια και την ελλαδα!και ανθρωπος τιμιος και ειλικρινης ελεγε την αληθεια και οποιος λεει την αληθεια τους ποναει καποιους.καλο παραδεισο να εχει και ας αναπαυθει η ψυχουλα του.

  3. Ο/Η Γιώργος λέει:

    Η Εκκλησία μας έχει ακόμη έναν Μεγάλο Άγιο. Τον αγώνα και τις μάχες που έδωσε ο πατήρ Αυγουστίνος για την Ορθόδοξη Πίστη και την Ελλάδα την Πατρίδα μας, πολλές φορές με κίνδυνο της ζωής του, δύσκολα τον πραγματοποιεί κάποιος. Έγινε θυσία για τον πιστό λαό, υποστηρικτής μέγας και φύλακας των φτωχών και αδυνάτων και καταφρονεμένων του κόσμου τούτου. Τα έβαλε με το ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ. Ήλεγξε, Κατακεραύνωσε, Έκρουσε πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου.Για αυτό Δεν είναι μόνο Άγιος. Είναι και Ήρωας! Μακάρι όλοι οι Ορθόδοξοι Έλληνες να του μοιάσουμε! Μόνο με αγώνες θα σωθεί αυτός ο τόπος. Καλή Αντάμωση Πατέρα Αυγουστίνε στην Αιώνιο Βασιλεία του Κυρίου μας και να πρεσβεύεις στο Θεό για τη σωτηρία των ψυχών μας.

Σχολιάστε