Άνω των 10.000 Ορθοδόξων Χριστιανών είπαν το ύστατο χαίρε στον π. Αυγουστίνο Καντιώτη. Φωτογραφία-αφιέρωση στο ΔΟΛ(ιο) Ελευθεροτυπιστάν !


Μέσα σε αναστάσιμη χαρμολύπη πλειάδα Αρχιερέων, εκατοντάδες ιερείς, μοναχοί και μοναχές,  και χιλιάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί από όλη την Ελλάδα συνόδευσαν το σκήνωμα του π. Αυγουστίνου στη τελευταία του κατοικία, στη Ι.Μονή Αγίου Αυγουστίνου Ίππωνος ( μεγάλου Πατέρα της Εκκλησίας μας ). Στη φωτογραφία, ο απέριττος τάφος του πάμφωχου π. Αυγουστίνου, αφιερωμένη στο Λαμπρακιστάν και Ελευθεροτυπιστάν, που στήριζαν εδώ και δεκαετίες κυβερνήσεις που ρούφηξαν το μεδούλι, τα λεφτά, τις συντάξεις,τις αποταμιεύσεις, το μέλλον του Ελληνικού λαού ( με το αζημίωτο πάντα)!


Μετά τους χιλιάδες πιστούς που προσκύνησαν τιμητικά το σκήνωμα του π. Αυγουστίνου Καντιώτη, όλο το Σαββατοκύριακο, ΣΗΜΕΡΑ Δευτέρα πάνω από 10.000 Ορθόδοξοι πιστοί, Επίσκοποι, ιερείς , μοναχοί και λαϊκοί ( παρά το εργάσιμο της ημέρας για τους γειτονικούς νομούς ) προσέρχονταν κατά κύματα και γέμισαν ασφυκτικά το Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Παντελεήμονα και τους γύρω δρόμους, τα μπαλκόνια σπιτιών και πολυκατοικιών, για να αποδώσουν τιμή στο πνευματικό τους πατέρα και να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του.

Οι κάμερες του τηλεοπτικού καναλιού 4Ε δεν ήταν δυνατόν να καλύψουν την έκταση αυτού του πλήθους Ορθοδόξων πιστών που είχε παραταχθεί , υπομονετικά, στους γύρω από το ναό δρόμους, που είχε συναχθεί ακόμα και σε ναούς της Μητρόπολης Φλώρινας ( ναός Αγίας Παρασκευής ) από όπου θα περνούσε η λιτανεία μέχρι το μοναστήρι, τελευταίο κατοικητήριο του σώματος του π. Αυγουστίνου.

Και έξω, από το μοναστήρι, πέρα από τους εκατοντάδες πιστούς που περίμεναν την πομπή,υπήρχαν δεκάδες Ρομά από το γειτονικό συνοικισμό των Νεοφωτίστων, που έβλεπαν τον άνθρωπο που τους βάπτισε ομαδικά να περνά σιωπηλός, αλλά φωτόλουστος το ΦΩΣ της Αναστάσεως.


Ένα ζεστό χειροκρότημα συνόδευε τον π. Αυγουστίνο από όπου περνούσε  στα σοκάκια της Φλώρινας, μύχιες προσευχές, ροδοπέταλα στον άνθρωπο, στον Πνευματικό πατέρα, που έκανε γνωστή τη Φλώρινα και την Εορδαία στο Πανελλήνιο, που σκορπούσε ρίγη συγκίνησης με τα φλογερά του κηρύγματά, στους Έλληνες ,εντός και εκτός Ελλάδας.

Πέθανε πάμφωχος και ασκητικός, για να δώσει-  και τώρα- ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ  ΜΑΘΗΜΑ στη σύγχρονη Ελλάδα, σήμερα που ένας ολόκληρος λαός είναι αγανακτισμένος ενάντια σε ανθρώπους ( πολιτικούς ,εκδότες και λοιπούς ) που πλούτισαν ( νόμιμα ή παράνομα ) και οδήγησαν τη χώρα και τα ταμεία και τα οικονομικά του κράτους σε αυτό το θλιβερό επίπεδο.


Στις κηδείες των «μεγάλων»  και των «τρανών» ( πολιτικών ή εκδοτών ) απουσιάζει ή θα απουσιάζει ο απλός λαός, που νοιώθει ΠΡΟΔΩΜΕΝΟΣ. Ελάχιστοι τους θυμούνται, ελάχιστοι τους τιμούν, ελάχιστοι τους αποδίδουν μεταθανάτιες τιμές, πλην συγγενών και λίγων φίλων, παρόλο  που χειραγωγούσαν το λαό ή αποθεώνονταν από  πλήθη, όταν ήταν εν ζωή. Μετά το θάνατο, ήρθε το τέλος, η λησμονιά.

Κι άλλο βίντεο από το μπλογκ tromaktiko ( αναδημοσίευση από μπλογκ Εν Αιγείρα και FlashTV ) :

Αντιθέτως , οι άσημοι και πάμφωχοι μητροπολίτες και μοναχοί της Εκκλησίας μας κάνουν τον τάφο τους κέντρο Ανάστασης και προσευχής και τιμητικής προσκύνησης και ΕΛΠΙΔΑΣ και άντλησης θάρρους για τις «μάχες» της ζωής, πνευματικές και υλικές :

– όπως έγινε με τον π. Παΐσιο, στο μοναστήρι της Σουρωτής Θεσσαλονίκης

– όπως έγινε με τον μακαριστό Μητροπολίτη Κονίτσης π. Σεβαστιανό, στο μοναστήρι της Παναγίας Μολυβδοσκεπάστου, στα σύνορα

– όπως έγινε με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

( και αναφέρω τρία μόνο παραδείγματα από προσωπική εμπειρία, ενώ υπάρχουν δεκάδες άλλα, στο Άγιον Όρος και σε μοναστήρια όλης της Ελλάδας )

– έτσι θα γίνει τώρα και με τον μακαριστό Μητροπολίτη Φλωρίνης π. Αυγουστίνο,στο μοναστήρι Αγίου Αυγουστίνου επισκόπου Ιππώνος ( το όνομα του οποίου έφερε ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης), στη Φλώρινα.

Ας έχουμε την ευχή του.

Η Ελλάδα, η Μακεδονία, η Φλώρινα και η Πτολεμαίδα, το Αμύνταιο και οι Πρέσπες,η Κοζάνη και τα Γρεβενά, το ύψωμα 1020, αποχαιρέτησαν έναν άξιο Επίσκοπο που τίμησε το αξίωμα που του εμπιστεύτηκε το Άγιο Πνεύμα. Άγιος ! Αθάνατος ! Αιωνία η μνήμη του!

Τελειώνουμε την ΕΚΚΛΗΣΗ του Πρωτοσυγγέλου της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας π. Ιουστίνου Μπαρδάκα ( που είναι και δική μας ΕΥΧΗ και ΕΠΙΘΥΜΙΑ και ΠΡΟΣΕΥΧΗ ) προς όλα τα πνευματικά τέκνα του π. Αυγουστίνου να ΟΜΟΝΟΗΣΟΥΝ και ΕΝΩΜΕΝΟΙ και ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΙ, μπροστά στο κοιμηθέντα Πνευματικό τους Πατέρα, να συνεχίσουν με ΑΓΑΠΗ και ΕΛΠΙΔΑ τον αγώνα του για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.


Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι σήμερα ήταν μια τέτοια ημέρα ΧΑΡΜΟΛΥΠΗΣ και ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ΚΑΤΑΛΛΑΓΗΣ και ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΧΩΡΕΣΗΣ.Το χρωστούν και στον π. Αυγουστίνο και στην Εκκλησία ( που τους έχει ΟΛΟΥΣ ΑΝΑΓΚΗ στα δύσκολα χρόνια που έρχονται ) και ο λαός του Θεού που υποφέρει πνευματικά,αλλά δοκιμάζεται και οικονομικά.

Πρέπει ΟΛΟΙ μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Επίσκοποι, ιερείς, μοναστήρια και αδελφότητες, απλοί πιστοί, πρέπει να δούμε τα «σημεία των καιρών» και να δώσουμε ΕΛΠΙΔΑ και Χριστό Εσταυρωμένο και Αναστημένο σε μια κοινωνία που βουλιάζει και χάνεται στα βαλτόνερα.

Οι φωτογραφίες είναι από την ΡΟΜΦΑΙΑ και από το ΚΑΝΑΛΙ 4Ε ( Ρωμέικο Οδοιπορικό ) όπου μπορείτε να δείτε και άλλες φωτογραφίες, καθώς και βίντεο από την εξόδιο ακολουθία από το μπλογκ taxalia.

Θα προσθέσουμε, εν καιρώ, και άλλες φωτογραφίες και από την εξόδιο ακολουθία και από το απέριττο τάφο του π. Αυγουστίνου.

Στη Βασιλεία των Ουρανών ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης ! Καλή Ανάσταση ! Ζητούμεν ΕΛΕΥΘΕΡΑΝ και ΖΩΣΑΝ Εκκλησίαν, έλεγες … ( Η εξόδιος ακολουθία στο κανάλι 4Ε )

Μακαριώτατοι , Σεβασμιώτατοι, ΜΙΛΗΣΤΕ, βγείτε στο ΛΑΟ! Η Ελλάδα χάνει τα παιδιά της !

2η ανοιχτή επιστολή προς τους Επισκόπους και ιερείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Άνω των 10.000 Ορθοδόξων Χριστιανών είπαν το ύστατο χαίρε στον π. Αυγουστίνο Καντιώτη. Φωτογραφία-αφιέρωση στο ΔΟΛ(ιο) Ελευθεροτυπιστάν !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s