Ιεραποστολικά νέα από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Γκάνας ( Μητρόπολη Άκκρας )


ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ –  ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΚΚΡΑΣ- Γκάνα.

Δελτίο Τύπου

Με την χάρη του Θεού και τις σεπτές ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄ συνεχίζουμε διακονούντες το μεγάλο έργο της Εκκλησίας μας, που είναι η αποστολή στα έθνη.

 

Κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής προσπαθήσαμε με την λατρευτική ζωή και τις συνεχείς επισκέψεις και ομιλίες σε χωριά αλλά και στην πρωτεύουσα, να εξηγήσουμε το νόημα αυτής της περιόδου και την ωφέλεια την οποία μπορεί να λάβει ο κάθε πιστος από την ευκαιρία των πνευματικών αγώνων.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ

Κατά την διάρκεια της πρώτης Εβδομάδος των Νηστειών όλοι οι Ιερείς συμμετείχαν σε Λατρευτικό και Λειτουργικό σεμινάριο στον Καθεδρικό Ι.Ναό στην Άκκρα, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερο και καλλίτερα την λειτουργική ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας με καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και επίκαιρη διδασκαλία.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΣΙΕΡΡΑ ΛΕΟΝΕ

Παράλληλα, περί το τέλος Φεβρουαρίου, επισκεφθήκαμε την χώρα της Σιέρρα Λεόνε θέλοντας να δούμε από κοντά το εκεί επιτελούμενο έργο από τον ιεραπόστολο π. Θεμιστοκλή Αδαμόπουλο και να μεταφέρουμε τις Πατρικές και Πατριαρχικές ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχου μας εν όψει της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και του Πάσχα.

ΘΕΜΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΝΕΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Στις 25 Μαρτίου εορτάσαμε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο χωριό της κεντρικής Γκάνα, Κομόα Φόμενα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας όλοι κατευθυνθήκαμε στο παρακείμενο δάσος, όπου ευρίσκεται το Προσκύνημα του Αρχαγγέλου Ραφαήλ και θέσαμε τον θεμέλιο λίθο καινούργιου Ιερού Ναού των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, προσφορά ανωνύμου κυρίας από την βόρειο Ελλάδα.

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΚΡΑ

Την Κυριακή 28 Μαρτίου, Κυριακή των Βαίων, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Κυρίου στην πρωτεύουσα της Γκάνα Άκκρα, τελέσαμε την είς Πρεσβύτερον Χειροτονία του διακόνου π. Δανιήλ Amponsah.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Από τις 18 μέχρι τις 24 Απριλίου η Ιερά Μητρόπολις διοργάνωσε οκταήμερο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα για όλους τους διδασκάλους των Κατηχητικών Σχολείων όλων των Ορθοδόξων Ενοριών της τοπικής Εκκλησίας μας, στους χώρους του Τεχνικού Λυκείου «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ» στην κωμόπολη Λαρτέ.

Πάνω από 60 κατηχητές και κατηχήτριες πήραν μέρος σ΄αυτό το πρόγραμμα, όπου εδίδαξαν πέντε διδάσκαλοι και δύο προσοντούχοι Ιερείς.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Άκκρας

( http://www.ierapostoli.gr/2010/Mitropoli_Akkras_3.php )

Μπορείτε να στείλετε την αγάπη σας στην Ορθόδοξη ιεραποστολή στη Γκάνα και στα άλλα κράτη της Μητρόπολης,μέσω του ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής. Πληροφορίες ΕΔΩ ( τραπεζικοί λογαριασμοί του ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής ) και ΕΔΩ ( δηλαδή στα κατά τόπους γραφεία του συλλόγου )

This entry was posted in Αφρική, Africa, Γκάνα, Ghana, Ελλάδα - Greece, Ιεραποστολικός Ταχυδρόμος, Κύπρος - Cyprus and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ιεραποστολικά νέα από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Γκάνας ( Μητρόπολη Άκκρας )

  1. Ο/Η Φίσκυλη Οδυσσεία λέει:

    Θα ήθελα να επικοινωνήσω με κάποιον που να μιλάει ελληνικά στην Γκάνα να ρωτήσω σχετικά με βαφτίσεις πρεσβυτεριανών εάν γνωρίζει. Αναζητώ στοιχεία για βάφτιση του συζύγου μου και πως μπορώ να τα εντοπίσω. Ίσως και να έχει πραγματοποιηθεί βάφτιση ορθόδοξη και να του είπαν ότι βαφτίστηκε πρεσβυτεριανός. Δεν γνωρίζω εάν πραγματοποιούν βάφτιση και οι πρεσβυτεριανοί. Ο ίδιος δεν διαθέτει κανένα σχετικό έγγραφο και ο πατέρας του είναι αγράμματος. Θα χαρώ να λάβω νέα σας. Οδυσσεία Φίσκυλη.

  2. Ο/Η ierapostoli λέει:

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ορθόδοξο Μητροπολίτη Γκάνας,
    που μπορεί και να βρίσκετε και στην Αθήνα κάποια διαστήματα.
    Λογικό, πάντως, είναι να μην γνωρίζουν για τις βαπτίσεις ετεροδόξων,
    πολύ περισσότερο όταν δεν υπάρχουν ληξιαρχικές πράξεις βάπτισης.

    Έδρα: Άκκρα της Γκάνας

    P.O.Box LG 274, Legon, Accra GHANA
    Τηλ:+233-21-413737,400977,Φαξ:+233-21-413737

    Γραφείο Εκπροσωπήσεως της ΑΘΜ στην Αθήνα

    Γ’ Σεπτεμβρίου 56, 104 33 Αθήνα
    Τηλ. +30.210 8842914-5 Φαξ. +30.210 8230490

    E-mail: grathinon@patalex.gr

Σχολιάστε