Συγκλονιστική επιστολή του π. Μεθοδίου από την Ινδονησία. Απειλές για τη ζωή του και την οικογένειά του από φανατικούς.


Μόλις αναγνώσαμε στο ιεραποστολικό μπλογκ η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ στην Ινδονησία την επιστολή του π. Μεθοδίου. Είμαστε συγκλονισμένοι, όπως θα είναι κάθε άνθρωπος που θα διαβάσει τις γραμμές αυτές.Την μεταφέρουμε προς τους αδελφούς Ορθοδόξους Χριστιανούς σε όλο το κόσμο. Στο τέλος της επιστολής θα κάνουμε τα πρέποντα σχόλια για ΟΛΟΥΣ μας.

Ο π.Μεθόδιος μας έστειλε πρόσφατα την παρακάτω επιστολή η οποία περιγράφει τα γεγονότα που συνέβησαν την 26η Ιουλίου στον ιερό ναό της Αγίας Αικατερίνης .Το κείμενο της επιστολής είναι το εξής.

Πάτερ Δημήτριε ευλογείτε,

Στην αναφορά μου θα σας γνωστοποιήσω κάποια πράγματα και καλά και κακά.

1.Στις 26 Ιουλίου 2009 τελούσαμε τη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης και στις 8.30 π.μ. τελειώσαμε ως συνήθως. Μετά τη Λειτουργία κάναμε ετοιμασίες για το γάμο του Διονυσίου και της Κωνσταντίνας, ο οποίος θα ξεκινούσε στις 9.30 π.μ. Αλλά πριν το γάμο, μια ομάδα Μουσουλμάνων κατευθύνθηκε προς εμάς. Αυτή η ομάδα φανατικών Μουσουλμάνων λέγεται (Μουσουλμανική Άμυνα Μετώπου).

Γύρω στους 50 από αυτούς με έσυραν έξω και απείλησαν να με σκοτώσουν. Με χτύπησαν και με γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο, ενώ ακόμα φορούσα τα άμφια. Επιπλέον απείλησαν να κάψουν την εκκλησία, αν δε σταματούσαν οι διαδικασίες. Είπαν ότι πολλοί Μουσουλμάνοι έγιναν Χριστιανοί εξαιτίας μου. Πολλές γυναίκες και παιδιά φοβήθηκαν. Στο τέλος ήρθε η αστυνομία και ο αρχηγός του χωριού και επέβαλαν την τάξη. Ζήτησα να τελεστεί ο γάμος και οι Μουσουλμάνοι το επέτρεψαν. Όλες οι διαδικασίες έπρεπε να σταματήσουν αν δεν ήθελα να σκοτώσουν εμένα και την οικογένειά μου.

2. Στις 9.45 οι Μουσουλμάνοι έφυγαν από την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης.

3. Στις 10 ξεκίνησε ο γάμος χωρίς προβλήματα, παρόλο που είχαν φύγει αρκετοί επειδή φοβήθηκαν. Αλλά αυτοί που ήταν γενναίοι έμειναν στην εκκλησία μέχρι που τελείωσε ο γάμος. Συνολικά παρακολούθησαν 130 άτομα.

4. Την επόμενη Κυριακή θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία στην Αγία Αικατερίνη ακόμα κι αν είναι λίγοι άνθρωποι ή και μόνο η οικογένειά μου.

5. Η Θεία Λειτουργία τελείται στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου , στο ναό των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και στα σπίτια των ανθρώπων.

Αυτή είναι η αναφορά μου προς εσάς.

Παρακαλώ προσεύχεσθε για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Ινδονησία και το πρόγραμμά μου να χτίσω μια εκκλησία, έναν νηπιακό σταθμό και 15 καταλύματα για τους Ορθοδόξους.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον. Ο Θεός να σας ευλογεί!

Προσεύχεσθε δι’ ημάς,

πατήρ Μεθόδιος Sri Gurnajio

Όσοι θέλετε να βοηθήσετε το έργο του π. Μεθοδίου, μπορείτε να καταθέσετε την αγάπη σας στο λογαριασμό των Φίλων της Ιεραποστολής στην Ινδονησία, στον τραπεζικό λογαριασμό Eurobank / 0026-0469-64-0100058162. (Ο λογαριασμός εκδόθηκε στο όνομα του υπεύθυνου της Ομάδας π. Δημητρίου Αθανασίου, κληρικού-εκπαιδευτικού).

(   http://ierapostoliko.blogspot.com/2009/09/blog-post_02.html )

Και έρχομαι στα δικά μας σχόλια που αναφέρονται σε ΟΛΟΥΣ μας.

Αυτοί οι 130 Ορθόδοξοι πιστοί που παρέμειναν , παρά τις απειλές , στο ναό της Αγίας Αικατερίνης και ο π. Μεθόδιος θα μας «δικάσουν» στη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας. Ναι, όλους εμάς , τα 20 εκατομμύρια Νεοέλληνων, σε όλο το κόσμο, που δεν πατάμε το πόδι μας στους Ορθόδοξους ναούς κάθε Κυριακή , παρόλο που βρίσκονται δίπλα μας, μερικά χιλιόμετρα, μερικά λεπτά με το αμάξι μας !!! Που έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει Ιησούς Χριστός, τι σημαίνει κυριακάτικος εκκλησιασμός, τι σημαίνει Μυστηριακή ζωή και έχουμε πέσει με τα μούτρα στη κραιπάλη,στη ολονύχτια διασκέδαση,στα υλικά αγαθά, στις διασκεδάσεις, στη επιδειξιομανία, στη εξουσιομανία,στα ταξίδια ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ … Και δεν έχουμε χρόνο να αφιερώσουμε ( ούτε 5′  που λέει ο λόγος ) για να ευχαριστήσουμε και να δοξολογήσουμε το Θεό ! 5′ , βρε αδελφέ, από τα τόσα που σπαταλάμε δεξιά και αριστερά, χωρίς να κερδίζουμε -ουσιαστικά και εσωτερικά- ΤΙΠΟΤΑ.

Και ξεφεύγοντας από τα γενικά, θα θεωρηθεί ύψιστη ΝΤΡΟΠΗ και ΞΕΦΤΙΛΑ να μην μπορέσουμε τόσες χιλιάδες, τόσα εκατομμύρια Ορθόδοξοι Χριστιανοί, τόσες Μητροπόλεις, ενορίες, μοναστήρια, αδελφότητες,σύλλογοι να προσφέρουμε κάποια χρήματα στον διωκόμενο π. Μεθόδιο για να χτίσει ένα ναό, ένα νηπιακό σταθμό και 15 σπιτάκια, ειδικά τώρα που διακινδυνεύει τη ζωή του και τη ζωή της οικογενείας του…

Περιμένουμε, επίσης, να δούμε όλους εκείνους που κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα να απευθυνθούν, μέσω διεθνών οργανώσεων, στη κυβέρνηση της Ινδονησίας για τη προστασία αθώων Ορθοδόξων Ινδονησίων ιερέων και πιστών.

This entry was posted in Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Ινδονησία- Ιάβα, Χονγκ Κονγκ-Hong Kong and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Responses to Συγκλονιστική επιστολή του π. Μεθοδίου από την Ινδονησία. Απειλές για τη ζωή του και την οικογένειά του από φανατικούς.

  1. Παράθεμα: Razboi întru Cuvânt » SUNT PRIGONITI AZI CRESTINII? (II)

Σχολιάστε