Σύγχρονοι ΣΚΛΑΒΟΙ στη πόρτα μας ( ισόβιοι, αμισθί πλασιέ και ισόβιοι χορηγοί -χρήματα, σπίτια, οικόπεδα, ομόλογα -μιας αμερικανικής εταιρίας ). Ποιοι ; Γιατί ;


WatchTower-Stop, The Orthodox dogma against the myths of Watchtower

1η επιστολή του Ιησού Χριστού στους “μάρτυρες του Ιεχωβά” ! Πως βλέπετε εσείς τον Ιησού ; Η απάντηση εδώ !

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/04/19/epistoli_jesus_martires/

Ατελείωτα δημοσιεύματα έρχονται στο φως που αποδεικνύουν ότι η  Εταιρία Σκοπιά ( αμερικανική, εκδοτική , πολυεθνική εταιρεία ) έχει εξαπατήσει με απίστευτες παρερμηνείες της Γραφής χιλιάδες ανθρώπους και τους έχει μετατρέψει σε ΑΜΙΣΘΙ , ΙΣΟΒΙΟΥΣ πλασιέ των εκδόσεων της ( που όχι μόνο δεν πληρώνονται, αλλά εξαναγκάζονται πιεστικά να προσφέρουν και χρήματα, ομόλογα, σπίτια κλπ για να δημιουργεί η εταιρία Σκοπία νέα τυπογραφεία και εκδοτικές εγκαταστάσεις, καθώς και τις λεγόμενες » αίθουσες βασιλείας» , που δεν είναι τίποτα άλλο, από αίθουσες προετοιμασίας, εκπαίδευσης και μάρκετινγκ στελεχών προώθησης θρησκευτικών εντύπων ! )

Όποιος, λοιπόν, αποφασίσει να ενταχθεί στο στελεχιακό δυναμικό της εταιρίας Σκοπιά, πρέπει να γνωρίζει ( γιατί ΤΟΥ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ) ότι σε όλη του τη ζωή, θα πρέπει :

1)  Να σταματήσει να έχει σχέσεις με όλο τον υπόλοιπο κόσμο ( οικογένεια, παλιούς φίλους , συγγενείς -αν αντιδρούν σε όσα πρεσβεύει η Σκοπιά )  για να αφοσιωθεί μόνο στο έργο της Σκοπιάς !

2) Να παρακαλουθεί πολλές φορές την εβδομάδα τα σεμινάρια, ομιλίες για να μπορεί να προωθεί τα προϊόντα της Εταιρείας και να μπορεί να προσελκύει νέους πλασιέ  ( σύστημα πυραμίδας ). Όλα αυτά διανθισμένα με θρησκευτικούς ύμνους, για να δοθεί στους αμισθί πλασιέ η εντύπωση ότι υπηρετούν τον Θεό ( Ιεχωβά ). Με αυτό τον τρόπο η εταιρία Σκοπιά τους υπόσχεται ότι θα τους γλιτώσει από τον επερχόμενο Αρμαγεδώνα!

3) Θα πρέπει να μελετά ( από το πρωί έως το βράδυ ) όλα τα έντυπα( περιοδικά ή βιβλία ) της Σκοπιάς, γιατί – σύμφωνα με αυτήν –  ο Ιεχωβά μπορεί να στείλει νέες «ερμηνείες» ( ακόμα και αντίθετες από τις προηγούμενες ) της Αγίας Γραφής, οπότε οι ισόβιοι πλασιέ ( αμισθί ) – χορηγοί της Εταιρίας θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν το «κήρυγμά» τους σύμφωνα με τις «νέες οδηγίες του Θεού», που δίνονται στο ολιγομελές διοικητικό συμβούλιο της αμερικάνικης εκδοτικής εταιρίας απευθείας από τον Ιεχωβά!   Τα μέλη -πλασιέ πρέπει να υπακούσουν αναντίρρητα   στις νέες αυτές οδηγίες, γιατί θα χάσουν τον «επίγειο παράδεισο»   και την «επίγεια χιλιετή βασιλεία»   !

4) Θα πρέπει να μαθαίνει απέξω τις ερωτήσεις που υπάρχουν ( έτοιμες ) κάτω από τα περιοδικά  ( Σκοπιά, Ξύπνα ) και τα βιβλία της Εταιρίας, δηλαδή παπαγαλία, χωρίς να εμβαθύνει ή να βλέπει τα συμφραζόμενα. Στις λεγόμενες «γραφικές μελέτες» ( που είναι η πλύση εγκεφάλου στα υποψήφια θύματα ) δεν γίνεται μελέτη της Αγίας Γραφής, αλλά μελέτη των εντύπων της Σκοπιάς, προκειμένου και τα υποψήφια θύματα -πλασιέ να ΕΘΙΣΤΟΥΝ στο τρόπο σκέψης της Σκοπιάς και να μην μπορούν ΕΥΚΟΛΑ  να ξεφύγουν από τα δίχτυα της Εταιρίας.

5) Θα πρέπει να υπογράψει αμέσως δήλωση για τα παιδιά του  ότι, σε περίπτωση κινδύνου ή ασθένειας, δεν θα δεχτούν Μετάγγιση αίματος ( παρόλο που δεν είναι μέλη της Σκοπιάς ), γιατί – δήθεν- το απαγορεύει η Γραφή ! Με τον τρόπο αυτό χιλιάδες, εκατομμύρια άνθρωποι ( κυρίως παιδιά )με ασθένειες του αίματος ή λευχαιμία, που κάνουν μεταγγίσεις, θεωρούνται ΕΧΘΡΟΙ του Ιεχωβά και αποκλεισμένοι από τον «παράδεισο»της Σκοπιάς !

6) Θα πρέπει να μισεί τους «εχθρούς» της Σκοπιάς, δηλαδή τους εκατοντάδες, χιλιάδες ανθρώπους που την εγκατέλειψαν, τους παπάδες και τους μοναχούς, καθώς και εκείνους που -πιθανόν – προσπαθούν  να ενημερώσουν για τις απίστευτες παρερμηνείες της Γραφής, από τους ηγέτες της Σκοπιάς.

Θα πρέπει, επίσης, να κυκλοφορεί με την ΜΝΚ ( Μετάφραση του Νέου κόσμου ), μια παρωδία μετάφρασης της Αγίας Γραφής , προσαρμοσμένη στις ιδέες της Σκοπιάς, μια παραχαραγμένη μετάφραση, χωρίς το αρχαίο κείμενο. Εκεί ποντάρει και η Σκοπιά, αφού τα μέλη της σε όλο το κόσμο, ούτε αρχαία ελληνικά γνωρίζουν, ούτε μπορούν να ξέρουν ότι αυτή έχει κάνει τέτοια παραχάραξη, αλλοίωση των λέξεων.

Όποιος , λοιπόν, λαμβάνει στα χέρια του έντυπα της Σκοπιάς ή ανοίξει το σπίτι του στους επίδοξους » δασκάλους»  του, πλασιέ της Σκοπιάς, χωρίς να γνωρίζει τι θέλουν, τι επιδιώκουν, χωρίς να ξέρει ότι έχουν περάσει εκατοντάδες σεμινάρια για το πως θα του μιλήσουν, τι θα του πουν από τα πιστεύω της Σκοπιάς , τι θα του αποκρύψουν ( για να μη φοβηθεί και τους διώξει, μέχρι να συνηθίσει στο σκεπτικό της Σκοπιάς ), ποια έντυπα θα του δώσουν ( τώρα, πλέον, κυκλοφορούν 2 Σκοπιές, μια για τα ήδη μέλη -πλασιέ, και μια για τους υπόλοιπους, όπου η θεματολογία αλλάζει, είναι λιγότερο εξειδικευμένη, ώστε να μη βλέπουν οι έξω πράγματα που απευθύνονται μόνο στους μέσα, στα στελέχη -πλασιέ ), τότε ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ να μπει σε ένα λαβύρινθο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ, που θα είναι δύσκολο να βγει μετά. Γιατί η Εταιρία, σταδιακά, τον αποκόπτει από τον περίγυρο ( δαιμονοποιώντας τα πάντα ), ώστε να μένει χωρίς φίλους, παρέα, οικογένεια και να ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, αν θέλει να φύγει !

Επιπλέον  η Σκοπιά, θέλοντας να «δέσει» τα μέλη της ακόμα πιο ασφυκτικά, τα στέλνει δυο -δυο στους δρόμους και στα σπίτια ( συνήθως ένα έμπειρο με  ένα άπειρο μέλος ) για πολλούς λόγους :

α) Για να διδάσκει ( ακόμα και τότε ) το ένα μέλος το άλλο. Δεν πρέπει να μένει ούτε λεπτό για ελεύθερη σκέψη ή κρίση.

β) Για να μπορούν να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο αν βρεθούν με άτομο που ξέρει στοιχειωδώς μερικά πράγματα από την  Αγία Γραφή. Μάλιστα, συνήθως, πλησιάζουν άτομα όταν είναι μόνα τους ( μόνο έμπειρα στελέχη μιλάνε σε πολλά άτομα μαζί ) για να μη βρεθούν στη δύσκολη θέση να απαντούν ισάξια.

γ) Για να ελέγχει ο ένας τον άλλον, μήπως έχει κάποιες αντιρρήσεις σε όσα λέει η Σκοπιά. Αυτό θεωρείται αρκετά επικίνδυνο και αναφέρεται στον υπεύθυνο της σύναξης, ώστε να λάβει τα μέτρα του για τον αμφισβητία, ενώ μπορεί να δοθεί και γραμμή είτε να τον πιέσουν να αλλάξει απόψεις είτε διακριτικά να αρχίσουν να τον «τιμωρούν», περιθωριοποιώντας τον.

Τέλος, το κάθε μέλος είναι υποχρεωμένο να κρατά ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ( πόσα περιοδικά μοίρασε, πόσα βιβλία πούλησε, πόσες ώρες γυρνούσε στους δρόμους και στα σπίτια, πόσα νέα μέλη έφερε, πόσες γραφικές μελέτες έκανε ) για να ελέγχει ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ από την Αμερική την «πνευματική πρόοδο»  του ισόβιου, αμισθί, χορηγού -πλασιέ ! Οι ράθυμοι, οι τεμπέληδες, οι οκνηροί στιγματίζονται, αφού αυτό σημαίνει «ηθική προδοσία και πτώση», βαριά αμαρτία έναντι του Ιεχωβά και της  θεοκρατικής του κυβέρνησης ( της μόνης νόμιμης κυβέρνησης στο κόσμο, όπως τους λέει η Σκοπιά ) που έχει έδρα στην Αμερική, από όπου έρχονται όλες οι ομιλίες, οι οδηγίες, τα έντυπα μεταφρασμένα στα ελληνικά !

Ποιος να φαντάζονταν ότι οι Έλληνες-πλασιέ της Σκοπίας θα αναγκάζονταν να διαδίδουν μια  Καινή Διαθήκη μεταφρασμένη από τα αμερικάνικα ( αφού δεν ξέρουν το αρχαίο κείμενο )και θα κρατούν  στατιστικά για να αποδεικνύουν στο Θεό ότι είναι ενάρετοι !

Να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι αυτός που γίνεται μέλος της Σκοπιάς :

1)  Δεν πρέπει να προσφέρει χρήματα ή εθελοντική βοήθεια σε ΚΑΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, σε κανένα φιλανθρωπικό ίδρυμα. Η Εταιρία Σκοπιά είναι η μόνη «χριστιανική»  ομάδα που δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ, ούτε ορφανοτροφείο, ούτε γηροκομείο, ούτε άλλα ιδρύματα για ασθενείς ή χρόνια πάσχοντες. Κι αυτό γιατί η Σκοπιά πιστεύει ότι οι ανθρωπιστικές και φιλανθρωπικές οργανώσεις βοηθούν  στη διατήρηση ενός κόσμου που ο Ιεχωβά θέλει να καταστρέψει ! Είναι , προφανές, ότι η Σκοπιά θεωρεί την φιλανθρωπία και την ανθρωπιστική δράση ως μεθόδους του Σατανά !

2)Δεν πρέπει να ψηφίζει ή να εντάσσεται σε πολιτικές ομάδες, κόμματα ή να ασχολείται με αθλητικές ομάδες ή κάθε είδους άλλες δραστηριότητες, γιατί με αυτόν τον τρόπο «συνεργάζεται»  αφενός μεν με τις κυβερνήσεις που δεν έχουν αναγνωρίσει τη μόνη, νόμιμη κύβέρνηση του Ιεχωβά ( το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρίας  Σκοπιά ), δεν πρέπει να πολεμά για την υπεράσπιση του κράτους του ( αφού δεν πρέπει να χάνει ούτε λεπτό στην υπηρεσία άλλων κυβερνήσεων, μόνο στην υπηρεσία του Ιεχωβά πρέπει να τα δίνει όλα ), και αφετέρου κάθε άλλη δραστηριότητα, του αποσπά χρόνο από τη διανομή εντύπων και την προσέλκυση νέων μελών στη Σκοπιά !

3) Δεν πρόκειται  να «ξανακοινωνήσει» , γιατί η Εταιρία Σκοπιά επιτρέπει μόνο στους «αγίους» της να «κοινωνούν» ( είναι μια παρωδία ανάμνησης του Μυστικού Δείπνου, ουσιαστικά όμως εκεί προσπαθούν να στρατολογήσουν νέα μέλη, με ομιλία ). Οι «άγιοι»της Σκοπιάς είναι 144.000, από τους οποίους είχαν απομείνει περίπου 8.000 , γιατί μειώνονταν ο αριθμός όσο -δήθεν-πλησιάζαμε στο «τέλος» . Τα τελευταία χρόνια ( ξαφνικά ) οι «άγιοι» της Σκοπιάς που λαμβάνουν τα «εμβλήματα» ( παρωδία του σώματος και αίματος του Χριστού ) έχουν αυξηθεί και πλησιάζουν τις 10.000, πράγμα που αποτελεί ένα ακόμα εμπαιγμό και κοροιδία της Σκοπιάς προς τα μέλη της ! Τελικά το «τέλος» πλησιάζει ή όχι ;

4)Θα αντιμετωπίσει την «αποκοπή» της Σκοπιάς , αν κάνει κάτι που θα βλάψει τη ΔΗΜΟΣΙΑ εικόνα της Σκοπιάς, δηλαδή θα απομακρνθεί και δεν θα του επιτρέπεται να έχει επαφές ακόμα και με μέλη της οικογένειάς του, αφού θα αποτελεί «εχθρό» του «Ιεχωβά».  Δεν θα μπορεί να διεκδικήσει όσα έχει προσφέρει στη Σκοπιά, είτε περιουσία, είτε προσωπική εργασία ( αφού δόθηκε εθελοντικά και χωρίς ασφάλιση, ειδικά αν ήταν στέλεχος της Εταιρίας, και μάλιστα υψηλόβαθμο, χωρίς άλλα εισοδήματα ).

5) Θα πρέπει να ντύνεται ομοιόμορφα ( σύμφωνα με τις προσταγές του μάρκετινγκ της Σκοπιάς ), θα πρέπει όλοι να δείχνουν υπακοή, ησυχία, πειθαρχία, γιατί η ΒΙΤΡΙΝΑ είναι κάτι σημαντικό για κάθε εταιρία ( όχι μόνο θρησκευτική ). Οι μάρτυρες της Σκοπιάς «απειλούνται», έμμεσα, για τη δημόσια εικόνα τους, και προτιμούν την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, παρά την καταδίκη της Σκοπιάς, μέσω την ειδικών «δικαστηρίων» για τη τήρηση της ηθικής τάξης ! Γι’ αυτό και τους καλλιεργούν τη συνεχή ΚΑΤΑΛΑΛΙΑ, ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ κατά προσώπων, καθώς και την ηθική ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ και τον ΕΓΩΙΣΜΟ, ότι αυτοί είναι ΑΝΩΤΕΡΟΙ και εκλεκτοί του «Ιεχωβά», οι μόνοι που δεν θα «σφάξει» ο Χριστός στον Αρμαγεδώνα και αυτοί που θα «κληρονομήσουν έναν επίγειο παράδεισο». Μόνο οι 144.000 θα πάνε στη Βασιλεία των Ουρανών ( σύμφωνα με τις απίστευτες ερμηνείες της Σκοπιάς ) και οι υπόλοιποι θα μείνουν στη γη μόνο ΑΝ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ στη Θεοκρατική Κυβέρνηση της Σκοπιάς, που εγκαθίδρυσε ο Χριστός το 1914 !

Χρειάζονται άλλα σχόλια ;;;

Ας δούμε τα ενδιαφέροντα δημοσιεύματα με τη σειρά :

Λάθη στην εσχατολογική χρονολόγηση 1914 μ.Χ. της Εταιρίας Σκοπιά Ολόκληρη η εσχατολογία της εταιρίας Σκοπιά, στηρίζεται σε μία εσφαλμένη χρονολογία, που αποδεικνύεται ψευδής από όλες τις ιστορικές πηγές, ακόμα και από την Αγία Γραφή!

18 ανεξάρτητες ιστορικές αποδείξεις, διαψεύδουν την απάτη των Μαρτύρων του Ιεχωβά για το 607 π.Χ. 18 πηγές σε αυτή τη μελέτη μόνο. Γιατί υπάρχουν πολύ περισσότερες αποδείξεις!

Η μεθόδευση εκούσιας απόκρυψης του 587 π.Χ. από την εταιρία Σκοπιά Η εταιρία Σκοπιά ΓΝΩΡΙΖΕΙ πολύ καλά (τουλάχιστον από το 1977), ότι το δόγμα της για το 607 π.Χ. είναι ψευδές, αλλά εξακολουθεί να ΕΞΑΠΑΤΑ τους οπαδούς της και να ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ κοινωνικά όσους μαθαίνουν την αλήθεια, για να τους κλείσει το στόμα! Δείτε τα γεγονότα!

Αιρέσεις περί Αγίου Πνεύματος 1ο Μέρος Υποδομή Αρειανικών αιρέσεων Αυτό είναι το πρώτο μέρος μίας σειράς ομιλιών που εμβαθύνουν στην αναίρεση διαφόρων αιρετικών θεωρήσεων σχετικά με το Άγιο Πνεύμα, οι οποίες θεωρήσεις ταλαιπώρησαν για αιώνες την Εκκλησία, και εξακολουθούν και σήμερα να παρασύρουν άπειρους και απληροφόρητους ανθρώπους, που δεν έχουν σωστή Χριστιανική παιδεία

Ταυτίζει το Δευτερονόμιο 32/λβ: 18, τη λέξη: «κτίζω» με τη λέξη: «γεννώ»; Επιχειρηματολoγία του Αγίου Αθανασίου κατά Αρειανών

Η κτιστή ανθρώπινη φύση του Χριστού Επιχειρηματολογία του Αγίου Αθανασίου κατά Αρειανών .

Εσχατολογικοί υπολογισμοί της Σκοπιάς για τους Καιρούς τών Εθνών Το τέταρτο και τελευταίο μέρος του θέματος: «Λάθη σε εσχατολογική χρονολόγηση της Σκοπιάς», που απομαγνητοφωνήθηκε από την εκτενή σειρά αντιαιρετικών ομιλιών: «Ορθοδοξία και Αίρεση» .

Όλα τα επόμενα άρθρα είναι της κ. Άννας Μπουρδάκου από το περιοδικό ΔΙΑΛΟΓΟΣ και το Αντιαιρετικό Εγκόλπιο

Εταιρία Σκοπιά και οι μπίζνες

ΤΟ «ΒΑΠΤΙΣΜΑ» ΤΗΣ «ΣΚΟΠΙΑΣ»

Ο ΓΑΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΚΟΠΙΑΟ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑΣ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΣΚΟΠΙΑ»
ΙΩΣΗΦ ΡΟΔΕΡΦΟΡΔ ο δευτερος προεδρος της εταιριας «ΣΚΟΠΙΑ» εν δρασει
ΟΛΙΓΟΝ ΑΜΑΡΤΙΑ…της σκοπιας
Η ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ Η «ΑΣΤΡΑΠΗ ΦΩΤΟΣ»Η ΝΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΣΚΟΠΙΑ

ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ

ΜΝΚ: ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ( Ορθόδοξος Απολογητής , που αποδεικνύει με στοιχεία της αλλοίωσης της μετάφρασης που μοιράζουν οι πλασιέ της Σκοπιάς, οι μάρτυρες της Σκοπιάς )

http://antiairetikos.blogspot.com/ )

WatchTower-Stop , The Orthodox dogma against the myths of Watchtower

JEHOVAH’S WITNESSES: APOPHATISM AND… HOMELESS GOD

Worlds Apart (To Verdener)-H ταινία που ΞΕΦΤΥΛΙZΕΙ διεθνώς την Εταιρεία Σκοπιά!! ( από το μπλογκ ενός πρώην μάρτυρα του Ιεχωβά )

Mάρτυρες του Ιεχωβά και η ψευδοπροφητεία του 1975

Aπό αυτούς που έζησαν την ψευδοπροφητεία της Σκοπιάς για το 1975 ως το «τέλος του κόσμου»

«Η γενιά του 1914»-άλλη μια ΑΠΑΤΗ της Εταιρείας Σκοπιά για τον Αρμαγεδδώνα

Οι… περιπέτειες του «Πολλού Όχλου» στη δογματική της Σκοπιάς Η ιστορία των δογματικών αλλαγών της εταιρίας Σκοπιά στο βασικό αυτό δόγμα της, μέσα από τα δικά της κείμενα .

Βιβλιοπαρουσίαση: «Μάρτυρες του Ιεχωβά» από το Α στο Ω Ένα πραγματικό ευρετήριο των δογματικών αλλαγών της εταιρίας Σκοπιά, καθ’ όλη την ιστορία της, μέσα από αυτούσια δικά της κείμενα, όπως γράφτηκαν τότε που γράφτηκαν (27 Ιανουαρίου 2009).

Η διάψευση των ψευδοπροφητειών της Σκοπιάς για την έλευση του τέλους

Μάρτυρες του Ιεχωβά: Οι κατ’ εξοχήν σύγχρονοι ψευδοπροφήτες

Η έννοια της λέξης «ψυχή», ως συστατικού του ανθρώπου

Ψυχή και Σώμα, Σάρκα και Πνεύμα

Άλλαζαν οι απόστολοι το Ευαγγέλιο που κήρυτταν,  όπως η Σκοπιά; Περί της απάτης του «Νέου Φωτός»

In Search of the Truth Book Α true story -as testified by the people who were actually involved- that describes in detail the path they took, to escape from the confines of the Watchtower organization and to find the Orthodox Church of Christ .

Αποκ, κεφ 20:6 , η Ορθόδοξη ερμηνεία

Για ποιους είναι Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ;

Χωρία της Γραφής περί Υιού που παρερμηνεύει η Σκοπιά

Η < ανάμνηση > της Σκοπιάς ή αλλιώς η παραποίηση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας από τη Σκοπιά

Για τη μετάγγιση αίματος ( κι άλλη απάτη της Σκοπιάς )!

Απαγορεύει η Αγία Γραφή την προσφώνηση < Πατέρα > ;

Ποιος είναι ο Ιησούς Χριστός ;

Σημαντική μαρτυρία από τον Ιουστίνο τον μάρτυρα για το πρόσωπο του Ιησού.

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΑΤΗΣ…Ένα συγκλονιστικό βιβλιαράκι για τα ψέματα της Σκοπιάς

Πολλά ντοκουμέντα που ξεσκεπάζουν την εταιρία Σκοπιά

Βιβλία ενημερωτικά για όλες τις αιρέσεις μπορείτε να δείτε εδώ

Το τελευταίο βιβλίο που κυκλοφόρησε και είναι στη προσιτή τιμή των 7 ευρώ, προέρχεται από έναν πρώην μάρτυρα του Ιεχωβά, νυν Ορθόδοξο Χριστιανό :

Παρατηρώντας τη Σκοπιά των «Μαρτύρων του Ιεχωβά»

Έχουμε, λοιπόν, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί τεράστια ευθύνη για τα αδέλφια μας που είναι εγκλωβισμένα μέσα στο λαβύρινθο της Σκοπιάς, αλλά και για όσους κινδυνεύουν να ενταχθούν μέσα στους μηχανισμούς της εταιρίας αυτής. Και ειδικά, μεγάλο κίνδυνο διατρέχουν οι Ορθόδοξοι αδελφοί μας από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, που δεν έχουν γερές βάσεις στην Ορθόδοξη πίστη, καθώς και όσοι δεν γνωρίζουν καλά την Ορθόδοξη πίστη και Θεολογία. Η ενημέρωση μας, αλλά περισσότερο ο τρόπος ζωής μας, η προσευχή μας, η μετάνοια μας θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερους ανθρώπους να εγκαταλείψουν την αμερικανική θρησκευτική εκδοτική εταιρία Σκοπιά και να βρουν την Ορθόδοξη πίστη.

Όταν βλέπουμε μέλη της Σκοπιάς να προσευχόμαστε στο Θεό να τους δώσει φώτιση για να σπάσουν τα δεσμά της Σκοπιάς. Να μην λαμβάνουμε στα χέρια μας κανένα έντυπο της Σκοπιάς, για να μην δίνουμε αφορμή στη Σκοπιά να αυξάνει τα στατιστικά της και να υποδουλώνει και άλλους ανθρώπους ( είτε μας το δίνουν δωρεάν, είτε -πολύ περισσότερο-επί πληρωμή ). Τα έντυπα και τα βιβλία της Σκοπιάς ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΑ παρά μόνο για ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. Αν, παρ’ ελπίδα , βρεθεί στα χέρια σας κάποιο έντυπο τους, μπορείτε να το αποστείλλετε στην αρμόδια Συνοδική επιτροπή κατά των αιρέσεων. Καλό θα ήταν, αν δείτε μάρτυρες της Σκοπιάς στη περιοχή σας, να ενημερώσετε ευγενικά φίλους και γείτονες για τις προθέσεις τους. Φυσικά είναι επικίνδυνο να τους δεχόμαστε στο σπίτι μας για «γραφική μελέτη», αφού θα πολλαπλασιαστούν οι επισκέψεις οι φορτικές μέχρι να μας «πείσουν» να γίνουμε μέλη της Σκοπιάς. Το ίδιο επικίνδυνο είναι να συμμετέχουμε είτε σε διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνουν, δηλαδή, συνέδρια -συγκεντρώσεις, ομιλίες στις «αίθουσες βασιλείας» ή στην τελετή «ανάμνησης» του Μυστικού Δείπνου. Όλα αυτά χρησιμοποιούνται από τη Σκοπιά για συστηματική έναρξη ΠΛΥΣΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ, για στρατολόγηση νέων μελών ή για την επιβολή νέων «ιδεών» στα ήδη υπάρχοντα μέλη. Το βασικό και στις περιπτώσεις των θρησκευτικών ομάδων που προσπαθούν να ελέγξουν τη ΣΚΕΨΗ και το ΝΟΥ των μελών τους, είναι η ΠΡΟΛΗΨΗ και η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί η Σκοπιά αναγκάζει τα μέλη της να κάνουν, όπου σταθούν και όπου βρεθούν, ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ, είτε με συκοφαντίες κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας, των παπάδων και των μοναχών, είτε με διάφορους άλλους τρόπους. Και έχει καταγγελθεί ότι κάνουν προσηλυτισμό ακόμα και όταν υπηρετούν την εναλλακτική τους θητεία σε νοσοκομεία, ταχυδρομεία ( διανέμοντας και υλικό της Σκοπιάς ) ή άλλες δημόσιους οργανισμούς, σε μαθήματα σε σχολεία, φροντιστήρια ή ιδιαίτερα μαθήματα. Επιπλέον, αναγκάζουν και τα μικρά παιδιά τους στα σχολεία να μιλάνε στους συμμαθητές τους για τον Ιεχωβά, για κάθε αντίληψη της Σκοπιάς, και κάνουν συστηματική ενημέρωση για τις απόψεις της Σκοπιάς, οπότε οι γονείς των Ορθοδόξων μαθητών παθαίνουν σοκ, αντιλαμβανόμενοι τη κατάσταση. Η Σκοπιά, εκμεταλλεύεται τη δική μας αμάθεια πάνω σε θέματα Ορθοδόξου πίστεως και παρασέρνει ορισμένους ( κάθε χρονιά και λιγότερους ), ιδίως από χώρες του πρώην Ανατολικού μπλογκ, ειδικά εκείνους, εκείνες που δουλεύουν μέσα στα σπίτια, ως οικιακοί βοηθοί, αφού παραμένουν αρκετές ώρες στα σπίτια Ορθοδόξων Χριστιανών με παιδιά ή νέους, που έχουν βασική άγνοια πάνω σε θέματα Αγίας Γραφής και Ορθόδοξης πίστης. Τις τακτικές αυτές αρχίζουν και εφαρμόζουν και άλλες αμερικανόφερτες αιρέσεις, οπότε οι κίνδυνοι μεγαλώνουν, όπως και οι ευθύνες της Εκκλησίας, των Επισκόπων, των ιερέων και όλων των Ορθοδόξων πιστών, κατηχητών και θεολόγων.

Θα αφήσουμε, λοιπόν, μια πανέξυπνη  αμερικανική θρησκευτική, εκδοτική εταιρία να βρίσκει και άλλους πλασιέ και να τους δίνει ψεύτικες ελπίδες, ψεύτικους παραδείσους, ψεύτικες διδασκαλίες και ψευτοπροφητείες ;  Ας προσευχηθούμε, ας μάθουμε και ας ζήσουμε την Ορθόδοξη πίστη μας, ας αγαπήσουμε και ας κλάψουμε για όσους έχουν εγκλωβιστεί. Ας γονατίσουμε μπροστά στο Θεό και ας τον παρακαλούμε , μέρα νύχτα , να ελευθερώσει τα αδέλφια μας σε όλο το κόσμο, να προστατεύσει όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς από κινδύνους αιρέσεων και παραθρησκειών, ας μετανοήσουμε, ας αλλάξουμε ζωή, ας αυξήσουμε την αγάπη και τη προσφορά προς την Ορθόδοξη Ιεραποστολή και στο πλησίον μας που έχει την ανάγκη μας. Μόνο με ΑΓΑΠΗ και ΠΡΟΣΦΟΡΑ προς τον Τριαδικό Θεό και το πλησίον, μόνο έτσι γκρεμίζονται οι ψευτοργανώσεις τύπου Σκοπιάς !

Να σημειώσουμε ότι περίοδοι πολέμων, οικονομικών κρίσεων, καταστροφών είναι ότι πιο ΧΑΡΟΠΟΙΟ για την Εταιρία αυτή, γιατί μπορεί να πολλαπλασιάζει τα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΚΑ της σενάρια , ώστε να πιέζει τα μέλη της είτε για περισσότερη εθελοντική εργασία, είτε για να τους αποτρέπει από μελλοντικά σχέδια ( οικογένεια, παιδοποιΐα, επαγγελματικά σχέδια ), ώστε να είναι αφοσιωμένοι στο έργο του πλασιέ-προσηλυτιστή, είτε για να τρομάζει τα υποψήφια μέλη, προτρέποντάς τα να «βαπτιστούν» ( φυσικά αυτό είναι ξεβάπτισμα ) για να αρχίσουν, αμέσως, το έργο του «Ιεχωβά» ( δηλαδή ώρες ατελείωτες από τη προσωπική ή οικογενειακή τους ζωή σε ομιλίες-σεμινάρια, διαλέξεις, μοίρασμα εντύπων, προσηλυτισμό ). Ο … όμορφος κόσμος της Σκοπιάς …

Translate this article from Greek.

(  http://translate.google.com/translate_t# )

Watchtower Cult

ORTHODOKSIA NA WASHUHUDA YA YEHOVA

Orthodox Archdiocese of Beirut ( arabic ) : Orthodox Church doctrine against Jehovah witnesses

About egolpion

«Ουδέποτε κάποια αίρεση νίκησε την Εκκλησία· απλώς πάντοτε μαίνεται, αλλά με το πέρασμα τού χρόνου γρήγορα καταλύεται» (Ιερά Παράλληλα, PG 95,1165,31).
This entry was posted in Australia, Canada, Georgia, Ασία, Asia, Αυστραλία, Αφρική, Africa, Αλβανία - Albania, Αμερική, Βουλγαρία - Bulgaria, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Καναδάς, Λατινική Αμερική ( Central and South America ), Μολδαβία-Moldova, Ρωσία- Russia, Ρουμανία- Romania, Σερβία-Serbia, Ωκεανία, Ukraine and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

36 Responses to Σύγχρονοι ΣΚΛΑΒΟΙ στη πόρτα μας ( ισόβιοι, αμισθί πλασιέ και ισόβιοι χορηγοί -χρήματα, σπίτια, οικόπεδα, ομόλογα -μιας αμερικανικής εταιρίας ). Ποιοι ; Γιατί ;

  1. Ο/Η pilotos91 λέει:

    Μάρτυρες του Ιεχωβά:Οι «κήρυκες» που εξαφανίζονται για να μη φανεί η ανεπάρκειά τους, όταν ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τα κόλπα που τους μαθαίνουν στα σεμινάρια.

    Ποιες τυποποιημένες ερωτήσεις θέτουν.Τι αποφεύγουν, όπως ο διάβολος το λιβάνι και πολλά άλλα στοιχεία, χρήσιμα για να ΞΕΡΕΤΕ την αλήθεια για την αμερικάνικη εκδοτική εταιρία Σκοπιά και τους πειθαναγκασμένους πλασιέ της.

    ( http://www.oodegr.com/paratir/methodoi/anefthynotita1.htm )

  2. Παράθεμα: Πρωτοφανής ΚΟΡΟΪΔΙΑ των “μαρτύρων Ιεχωβά” από την εταιρία Σκοπιά. Αλλάζει το βασικό τους δόγμα μέσα στο 2010,ενώ “κλωνοποιούνται”

  3. Παράθεμα: Πώς η εταιρεία χιλιαστών ( μαρτύρων Ιεχωβά ), «Σκοπιά», για να μην εγκαταλείψει το αντιχριστιανικό δόγμα του θνητοψυχισμού, προσπαθεί να υπο

  4. Παράθεμα: Αγιογραφική ΑΠΑΤΗ η “ανάμνηση” των μαρτύρων του Ιεχωβά που γέμισαν με προσκλήσεις τα γραμματοκιβώτιά μας. Είναι τελετή “ψαρέματος

  5. Παράθεμα: Πρωτοφανείς επιστολές πρώην μαρτύρων του Ιεχωβά.Πως τους έχουν αποκόψει από τις οικογένειές τους.Τι κρύβεται πίσω από τη γραβάτα και τη βι

  6. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    Ισχυρίζεται η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ότι το όνομα του Θεού είναι Ιεχωβά .Ιδού τι απαντά στον ισχυρισμό τους η Βίβλος :

  7. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    Eξοδος,εδάφιο γ,στίχο 14,15 : Τι είναι το όνομα αυτού;Τι θέλω ειπείν προς αυτούς;Είπεν ο Θεός προς τον Μωυσην:Εγώ είμαι ο ΩΝ.Ουτως θέλεις ειπείν:Ο ΩΝ με απέστειλε προς υμάς.Τουτο μου εστίν όνομα αιωνιον. Ευαγγέλιον Ιωάννου,εδάφιο πρώτο,στίχο 18:Θεόν ουδείς εωρακε πωποτε.Ο μονογενης υιός ο ΩΝ εις τον κόλπο του Πατρός,εκείνος εξηγησατο.εδαφιο γ,στίχο 12:ουδείς ανεβη εις τον ουρανόν,ει μη ο καταβας εκ του ουρανού,ο υιός του ανθρώπου,ο ΩΝ εν τω ουρανώ. Απόστολος Παύλος,επιστολή προς Ρωμαίους,εδάφιο θ,στίχο 5:…. ο Χριστός το κατά σάρκα, ο ΩΝ επί πάντων Θεος,ευλογητός εις τους αιώνας. Απόστολος Παύλος,δεύτερη προς Κορινθίους επιστολή,εδάφιο η,στίχο 9:γινωσκετε γαρ την χάριν του Κυρίου Ιησού Χριστού,ότι δι ‘υμας επτωχευσε,πλούσιος ΩΝ ,ίνα υμείς τη εκεινου πτωχεια πλουτησετε. Απόστολος Παύλος,επιστολή προς Εφεσίους,εδάφιο β,στίχο 4:Ο δε Θεός πλούσιος ΩΝ εν ελεει,δια την πολλήν αγάπην αυτού ην ηγαπησεν ημάς. Απόστολος Παύλος,επιστολή προς Εβραίους,εδάφιο πρώτο,στίχο 3:ος ΩΝ απαύγασμα της δόξης και χαρακτήρ της υποστάσεως αυτού,….

  8. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    O Iωαννης έγραψε στην Αποκάλυψη : Άγιος , Άγιος , Άγιος Κύριος ο Θεός , ο παντοκράτωρ , ο ΩΝ και ο η ν ( Θεός η ν ο Λόγος ) και ο ερχομενος . Ο Ησαιας έγραψε : Άγιος , Άγιος , Άγιος Κύριος Σαβαώθ , πλήρης ο ουρανός και η γη της δόξης αυτου .

  9. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    Ευαγγέλιον Ιωάννου , πρώτο χωριο , πρώτο στίχο : …. Θεός η ν ο Λόγος .Από το ίδιο χωριο , δέκατο έκτο στίχο : ο Λόγος εγένετο σ α ρ ξ …. Ιδού τινι τροπω διατυπώνεται ο πρώτος στίχος από την οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά : Βιβλίο με τίτλο η αλήθεια που οδηγεί στην αιώνια ζωή , εικοστή πεμπτη σελίδα : …. ο Λόγος ήτο θεος , δηλαδή ο Λόγος ήτο εις ισχυρός θ ε ο ε ι δ η ς . Σε περιοδικό το οποίο αναγγέλει τη βασιλεία του Ιεχωβά , 15 – 12 – 1970 διατυπώνεται ως εξής : …. ο Λόγος ητο παρά τω Θεώ και θεος τ ι ς ( π ρ ο σ ο χ η : το τ ι ς είναι π ρ ο σ θ ε τ ο , σημαίνει α σ η μ α ν τ ο ς , α ν α ξ ι ο ς λόγου ) ήτο ο Λόγος .

  10. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    Ισχυρίζεται η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ότι ο Χριστός δ ε ν είναι Θεός όπως ο πατήρ διότι περιγράφεται ως Θεός α ν α ρ θ ρ ω ς ( Θεός ην ο Λόγος ) α ν τ ι : Ο Θεός ην ο Λόγος . Όμως με το ι δ ι ο σκεπτικό ο υ τ ε ο πατήρ ειναι Θεός διότι στην επιστολή προς Εφεσίους αποκαλείται Θεός και όχι Ο Θεός : εις γαρ Θεός , ο πατήρ , …. Το σωστό , όπως διαδίδει η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά , είναι : εις γαρ Ο Θεός , ο πατήρ , …. Τ ι απαντά σ ‘ αυτό η οργανωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ;

  11. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    Στοχαστης είπε…
    Ο Ιωάννης έγραψε ότι όταν ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια των μαθητών στη διάρκεια του μυστικού δείπνου , τους είπε : υμείς με καλείτε διδασκαλε και Κύριε , και κ α λ ω ς λ ε γ ε τ ε , ε ι μ ι γαρ.Σωστη διατύπωση , με το σκεπτικό των μαρτύρων του Ιεχωβά , δεδομένου ότι αντικαθιστούν το Κύριε με το Ιεχωβά , είναι η εξής : υμείς με καλείτε διδασκαλε και Ιεχωβά , και κ α λ ω ς λ ε γ ε τ ε , ε ι μ ι γαρ.Το δέχεται αυτό η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ; Δ ε το δέχεται διότι στη μνκ διατυπώνουν τη πρόταση ως εξής : υμείς με καλείτε διδασκαλε και α φ ε ν τ η .

    28 Ιανουαρίου 2018 – 12:57 π.μ.
    Στοχαστης είπε…
    Ο Ιωάννης έγραψε ότι ο Ιησούς είπε ( Ιωάννου , εδάφιο 14 , στίχο έκτο ) : ε γ ω ε ι μ ι η οδός και η αληθεια και η ζωή . Δ ε ν είπε : Ο Ιεχωβά είναι η οδος και η αληθεια και η ζωή .

    28 Ιανουαρίου 2018 – 1:11 π.μ.
    Στοχαστης είπε…
    Αποκριθείς ο Θωμάς είπεν αυτώ : ο Κύριος μου και ο Θεός μου .Σωστή διατύπωση , με το σκεπτικό των μαρτύρων του Ιεχωβά , οι οποίοι αντικαθιστούν το Κύριος με το Ιεχωβά , διότι το όνομα του Θεού είναι Ιεχωβά , όπως διαδίδουν , είναι η εξής : ο Ιεχωβά μου και ο Θεός μου .Το δέχεται αυτό η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ; Δ ε το δέχεται , διότι σε περιοδικό τους με τίτλο : είναι ο Ιησούς ο παντοδύναμος Θεός ; έγραψαν το εξής : Στη πραγματικότητα ο Θωμάς δ ε πίστευε ότι ο Ιησούς είναι ο Θεος.Οταν είπε : ο Κύριος μου και ο Θεός μου , απευθυνόταν στον Ιεχωβά.Ομως με τον ισχυρισμό αυτό η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά : α ρ ν ε ι τ α ι και α π ο ρ ρ ι π τ ε ι την ο μ ο λ ο γ ι α του α υ τ ο π τ ο υ μαθητού , την α π ο δ ο χ η της ο μ ο λ ο γ ι α ς του από τον Ιησού ( ο τ ι ε ω ρ α κ ε ς , π ε π ι σ τ ε υ κ α ς , μ α κ α ρ ι ο ι οι μ η ιδοντες και π ι σ τ ε υ σ α ν τ ε ς ) και τη μ α ρ τ υ ρ ι α του α υ τ ο π τ ο υ της α ν α σ τ α σ ε ω ς του Χριστού .Τ ι απαντά σ’αυτο η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ;

  12. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    Στοχαστης είπε…
    Στις πράξεις των Αποστόλων , εδάφιο δεύτερο , στίχο 34 – 36 , δηλώνεται : είπεν ο Κύριος τω Κυρίω μου : καθου εκ δεξιών μου έως αν θω τους εχθρούς σου υποπόδιο των ποδών σου …. και Κύριον και Χριστόν αυτόν ο Θεός εποίησεν , τούτον τον Ιησούν ον υμείς εσταυρωσατε.Ομως με το σκεπτικό των μαρτύρων του Ιεχωβά , οι οποίοι αντικαθιστούν το Κύριος με το Ιεχωβά , σωστή διατύπωση είναι η εξής : είπεν ο Ιεχωβά τω Ιεχωβά μου ,…. και Ιεχωβά και Χριστόν αυτόν ο Θεός εποίησεν , τούτον τον Ιησούν ον υμείς εσταυρωσατε.Το δέχεται αυτό η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ; Δ ε το δέχεται , διότι στη μνκ έγραψαν : είπεν ο Ιεχωβά τω Κυρίω μου , …. και Κύριον και Χριστόν αυτόν ο Θεός εποίησεν , τούτον τον Ιησούν …. Όμως προκύπτει το εξής : με ποιο σκεπτικό αντικαθιστουν το πρώτο Κύριος με το Ιεχωβά , ενώ κρατούν α ν α λ λ ο ι ω τ α τα άλλα Κύριος ; Τ ι απαντά σ’αυτο η οργανωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ;

    28 Ιανουαρίου 2018 – 8:42 π.μ.
    Στοχαστης είπε…
    Στις πράξεις των Αποστόλων , εδαφιο τρία , στίχο 15 , δηλώνεται : τον δε αρχηγό της ζωής απεκτεινατε , …. Ιδού τινι τροπω διατυπώνεται στη μνκ : τον δε αρχηγό της ζωής ( τον κ υ ρ ι ο ν α ν τ ι π ρ ο σ ω π ο ν ) απεκτεινατε , ….

    28 Ιανουαρίου 2018 – 9:17 π.μ.
    Στοχαστης είπε…
    Στις πράξεις των Αποστόλων , εδάφιο τέταρτο , στίχο 10 – 12 δηλώνεται : γνωστόν έστω πάσιν υμίν και παντί τω πάνω ότι εν τω ονόματι Ιησού Χριστού , ον υμείς εσταυρωσατε , …. και ο υ κ εστίν εν αλλω ουδενί η σωτηρία.Ουδε γαρ όνομα εστίν έτερον υπό τον ουρανόν το δεδομένον εν ανθρώποις εν ω δει σωθήναι ημάς.Ομως εδώ προκύπτει το εξής : Το χωριο αυτό , η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά , η οποία διαδίδει ότι μόνο με την επίκληση του Ιεχωβά σωζόμαστε , το αγνοεί ;

    28 Ιανουαρίου 2018 – 9:41 π.μ.
    Στοχαστης είπε…
    Στις πράξεις των Αποστόλων , πέμπτο εδάφιο , στίχο 31 , δηλώνεται : τούτον αρχηγόν και σωτηρα υψωσεν ο Θεός τη δεξιά αυτού δούναι μετάνοιαν …. Ιδού τινι τροπω διατυπώνεται στη μνκ : τούτον ο Θεός αρχηγόν και σωτηρα ( κ υ ρ ι ο ν α ν τ ι π ρ ο σ ω π ο ν ) υψωσεν τη δεξιά αυτού δούναι μετάνοιαν ….

    28 Ιανουαρίου 2018 – 9:55 π.μ.
    Στοχαστης είπε…
    Στις πράξεις των Αποστόλων , εδάφιο δέκατο , στίχο 36 , δηλώνεται : …. ειρηνην δια Ιησού Χριστου . Ούτος εστίν Κύριος πάντων .Ως γνωστόν , η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά αντικαθιστά το Κύριος με το Ιεχωβά , με το σκεπτικό ότι το όνομα του Θεού είναι Ιεχωβά . Σωστή διατύπωση , με το σκεπτικό των μαρτύρων του Ιεχωβα , είναι η εξής : …. Ούτος εστίν Ιεχωβά πάντων . Το δέχεται αυτό η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ; Δ ε το δέχεται , διότι έγραψαν στη μνκ το εξής : …. Αυτός είναι Κύριος όλων τ ω ν α λ λ ω ν . Τ ι προκύπτει από τη πρόταση τους ; Ο Αποστολος Πέτρος δ ε τα είπε σωστά και σπεύδει η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά προς διόρθωση .

    28 Ιανουαρίου 2018 – 6:52 μ.μ.
    Στοχαστης είπε…
    Στις πράξεις των Αποστόλων , εικοστό εδάφιο , εικοστό όγδοο στίχο , δηλώνεται : προσέχετε ουν εαυτοις και παντί τω ποιμνιω εν ω υμάς το Πνεύμα το Άγιον εθετο επισκόπους ποιμαίνειν ( το συναντάμε ξανά αυτό ) την εκκλησίαν του Κυριου και Θεού ην περιεποιησατο δια του ι δ ι ο υ αίματος.Ιδου τ ι έγραψε στη συνέχεια ο Απόστολος των εθνών : εγώ γαρ οίδα τούτο , εισελευσονται μ ε τ α την άφιξη μου λ υ κ ο ι β α ρ ε ι ς προς υμάς μ η φειδομενοι του ποιμνίου και εξ’υμων αυτών αναστησονται άνδρες λ α λ ο υ ν τ ε ς δ ι ε σ τ ρ α μ ε ν α του α π ο σ π α ν τους μαθητας ο π ι σ ω α υ τ ω ν .

    28 Ιανουαρίου 2018 – 7:11 μ.μ.
    Στοχαστης είπε…
    Ιδού τινι τροπω διατυπώνεται στη μνκ ο επίμαχος στίχος : προσέχετε ουν εαυτοις και παντί τω ποιμνιω εν ω υμάς το πνεύμα το άγιον εθετο επισκόπους ποιμαίνειν την εκκλησίαν του Θεού ην περιεποιησατο δια του αίματος του ι δ ι ο υ υιού .Τ ι παρατηρούμε ; Η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ε ι σ α γ ε ι και άλλο πρόσωπο και δ ε ν είναι αντιληπτή από τους προσηλυτους η Θεότητα του Ιησού Χριστού.Η πρόταση τους μπορούσε να είναι σωστή αν τη διατυπωνε μ’αυτο το τρόπο ο ι δ ι ο ς ο Απόστολος των εθνών , όμως όχι ν’α λ λ α ξ ε ι τα γραπτά του η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά .Υπ’οψη ότι αν η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ήτο σταθερή στις απόψεις της , σωστή πρόταση μπορούσε να είναι η εξής : …. εθετο επισκόπους ποιμαίνειν την εκκλησίαν του Ιεχωβά και Θεού ην περιεποιησατο δια του ι δ ι ο υ αίματος .Το δέχεται αυτό η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ;

  13. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    πόστολος των εθνών , επιστολή προς Ρωμαίους , ένατο χωριο , πέμπτο στίχο : …. ο Χριστός το κατά σάρκα , ( π ρ ο σ ο χ η στο κόμμα ) ο ΩΝ επί π α ν τ ω ν Θεός ευλογητος εις τους α ι ω ν α ς . Ιδού τινι τροπω διατυπώνεται στη μνκ : …. ο Χριστός το κατά σάρκα : ( π ρ ο σ ο χ η στην α ν ω κ α τ ω τ ε λ ε ι α ) ο ΩΝ επι π α ν τ ω ν Θεός ας είναι ( π ρ ο σ ο χ η π ρ ο σ θ ε τ ε ς λέξεις ) ευλογητος εις τους α ι ω ν α ς . Τ ι παρατηρούμε ; Το κόμμα α ν τ ι κ α θ ι σ τ α τ α ι από α ν ω κ α τ ω τ ε λ ε ι α . Όπως διατυπώνεται στη μνκ , δ ε ν ει ναι αντιληπτό από τους προσηλυτους στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ότι ο Χριστός είναι ο επί π α ν τ ω ν Θεός .Ο Απόστολος των εθνών δ ε τα ‘ γράψε σωστά και σπεύδει προς διόρθωση των γραπτών του η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβ

  14. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    Στοχαστης είπε…
    Πρώτη προς Κορινθίους επιστολή , εδάφιο 2 , στίχο 8 – 9 : ει γαρ εγνωσαν , ουκ αν τον Κύριον της δόξης εσταυρωσαν.Ως γνωστόν , η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά , αντικαθιστά το Κύριος με το Ιεχωβά , με το σκεπτικό ότι το όνομα του Θεού είναι Ιεχωβά.Σωστοτερη διατύπωση , με το σκεπτικό τους : ει γαρ εγνωσαν , ουκ αν τον Ιεχωβά της δόξης εσταυρωσαν.Το δέχεται αυτό η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ;

    28 Ιανουαρίου 2018 – 9:57 μ.μ.
    Στοχαστης είπε…

    Πρώτη προς Κορινθίους επιστολή , εδάφιο 12 , στίχο 3 – 4 : Ουδείς εν Πνεύματι Θεού λαλων λέγει ανάθεμα Ιησούν , και ουδείς δύναται ειπείν Κύριον Ιησούν ει μη εν Πνεύματι Αγίω.Σωστη διατύπωση , με το σκεπτικό της οργανώσεως των μαρτύρων του Ιεχωβά : Ουδείς εν Πνεύματι Θεού λαλων λέγει αναθεμα Ιησούν , και ουδείς δύναται ειπείν Ιεχωβα Ιησούν ει μη εν Πνεύματι Αγίω.Το δέχεται αυτό η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ;

    28 Ιανουαρίου 2018 – 11:05 μ.μ.
    Στοχαστης είπε…
    8:38 μ.μ.
    Στοχαστης είπε…
    Δεύτερη προς Κορινθίους επιστολή , εδάφιο έκτο , στίχο 14 – 16 : τ ι ς ( θεός τ ι ς ήτο ο Λόγος ) γαρ μετοχή δικαιοσύνη και ανομία ; τ ι ς ( θεός τ ι ς ήτο ο Λόγος ) δε κοινωνία φωτι προς σκότος ; τ ι ς ( θεος τ ι ς ήτο ο Λόγος ) δε συμφωνησις Χριστού προς Βελιαλ ; τ ι ς ( θεος τ ι ς ήτο ο Λόγος ) μερις πιστω μετά απιστου ; ….

    28 Ιανουαρίου 2018 – 11:17 μ.μ.
    Στοχαστης είπε…
    ανουαρίου 2018 – 7:43 μ.μ.
    Στοχαστης είπε…
    Δεύτερη προς Κορινθίους επιστολή , ενδέκατο εδάφιο , στίχο 12 – 15 : οι γαρ τοιουτοι ( ο Λόγος ήτο εις ισχυρός θ ε ο ε ι δ η ς , Θεός τ ι ς ητο ο Λόγος ) ψ ε υ δ α π ο σ τ ο λ ο ι , εργαται δ ο λ ι ο ι , μετασχηματίζονται εις αποστόλους Χριστού , και ο υ θαυμαστόν.Αυτος ( Α υ τ ο ς εφανερωθη εν σαρκί , αντί : Θεός εφανερωθη ε ν σ α ρ κ ι ) γαρ ο σατανάς μετασχηματίζεται εις ( ο Λόγος ήτο εις ισχυρός θ ε ο ε ι δ η ς ) αγγελον φωτος , ο υ μέγα ουν ει και οι διάκονοι αυτού μετασχηματίζονται ως διάκονοι δικαιοσύνης , ων το τέλος έσται κατά τα έργα ( θ ε ο ε ι δ η ς , Θεός τ ι ς ) αυτων.

  15. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    Η δεύτερη προς Κορινθίους επιστολή ολοκληρώνεται ως εξης : Η χάρις του Κυρίου Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος μετά πάντων υμών . ( Το Ευαγγέλιον του Ματθαίου ολοκληρώνεται ως εξής : …. βαπτιζοντες αυτούς εις το ο ν ο μ α του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος ..) Όπως είναι γνωστό , η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά α ν τ ι κ α θ ι σ τ α το Κύριος με το Ιεχωβά , με το σκεπτικό ότι Ιεχωβά είναι το ο ν ο μ α ( σ ‘ ε ν ι κ ο αριθμό , όπως το είδαμε και πιο πάνω ) του Θεού . Σωστή διατύπωση , όπως ισχυρίζεται η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά , είναι : Η χάρις του Ιεχωβά Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος μετά πάντων υμών . Το δέχεται αυτό η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ;

  16. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    Στοχαστης είπε…
    23 Ιανουαρίου 2018 – 9:14 μ.μ.
    Στοχαστης είπε…
    Απόστολος των εθνών , επιστολή προς Κολοσσαείς , δεύτερο εδάφιο , στίχο 8 – 10 : Βλέπετε μ η τ ι ς ( Θεός τ ι ς ήτο ο Λόγος ) υμάς ( Βλέπετε μ η τ ι ς υμάς π λ α ν η σ η : όπως έγραψε ο Ματθαίος ) έσται ο συλαγωγων δια της φιλοσοφίας και της κενής α π α τ η ς , κατά τη παράδοση των ανθρώπων ( Ουαί υμίν …. ότι κλείετε τη βασιλεία των ουρανών έμπροσθεν των ανθρώπων : όπως έγραψε ο Ματθαίος ) , …. και ο υ κατά Χριστόν , ότι εν αυτώ κατοικεί παν το πλήρωμα της Θ ε ο τ η τ ο ς σωματικως. Ακριβώς μ’αυτο το τρόπο διατυπώνεται και από την οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ,αλλά με π ρ ο σ θ ε σ η τ ρ ι ω ν λέξεων : …. ότι εν αυτώ κατοικεί παν το πλήρωμα της θεότητος σωματικως ( οι θείες ιδιότητες ). Τ ι παρατηρούμε ; Η Θ ε ο τ η τ α του Χριστού υ π ο β ι β α σ τ η κ ε σ ε θείες ιδιότητες.

    28 Ιανουαρίου 2018 – 11:26 μ.μ.
    Στοχαστης είπε…

    Δεύτερη προς Θεσσαλονικείς επιστολή , δεύτερο εδάφιο , στίχο 2 : …. ως ότι ενεστηκεν η ημέρα του Χριστού.( Το 1914 , α ο ρ α τ ω ς , όπως διαδίδει η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ) μ η τ ι ς ( Θεός τ ι ς ητο ο Λόγος ) υμάς ε ξ α π α τ η σ η κατά μηδένα τρόπο ( κενή α π α τ η οπως είδαμε πιο πάνω ).

  17. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    Η ανάρτηση των χωριων αυτών γίνεται για να α ν α ν η ψ ο υ ν από το λ η θ α ρ γ ο στον οποίον βρίσκονται οι προσήλυτοι στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά.Ο Απόστολος των εθνών έγραψε στη πρώτη προς Τιμόθεον επιστολή : εις γαρ Θεός, και εις μεσίτης Θεού και ανθρώπων, άνθρωπος Ιησούς Χριστός, ο δους εαυτόν αντιλυτρον….Το χωριο αυτό επικαλείται συχνά η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ως απόδειξη ότι ο Ιησούς δ ε ν είναι Θεός αλλά είναι μόνο άνθρωπος.Το βιβλίο με τίτλο Ιησούς ,ο μεγαλύτερος ανθρωπος που πέρασε από τη γη ,έκδοση των μαρτύρων του Ιεχωβά ,σ’ αυτό ακριβώς αποσκοπεί, να πειστούν οι προσήλυτοι ότι πρόκειται περί ανθρώπου και ότι ο μόνος Θεός είναι ο πατηρ,τουτέστιν ο Ιεχωβά.Ο Απόστολος των εθνών έγραψε στη συνεχεια : …. του σ ω τ η ρ ο ς ημών Θεού ( Στην επιστολή προς Τίτο , σ ω τ η ρ είναι ο Θεός , σ ω τ η ρ είναι και ο Χριστός ) ος θέλει π α ν τ α ς ανθρώπους σ ω θ η ν α ι και εις ε π ι γ ν ω σ ι ν α λ η θ ε ι α ς ελθειν. ( Συναντάμε ξανά το : ε π ι γ ν ω σ ι ν α λ η θ ε ι α ς , στη δεύτερη προς Τιμόθεον επιστολή και στην προς Εβρ. επιστολή ) Ιδού στη συνέχεια χωριο το οποίο ι σ ω ς α γ ν ο ο υ ν οι προσήλυτοι στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά , από την ίδια , τη πρώτη επιστολή προς Τιμόθεον , γ’ χωριο , δέκατο έκτο στίχο : Ομολογουμένως μ ε γ α εστί το της ευσεβειας μυστηριον . Θεός εφανερωθη ( πρώτη επιστολή Ιωάννου ,πρώτο χωριο : η ζ ω η εφανερωθη ημίν..) εν σ α ρ κ ι , ( Ευαγγέλιον Ιωάννου , πρώτο χωριο , πρώτο στίχο : …. ο Λόγος η ν προς τον Θεόν και Θεός η ν ο Λόγος . Ίδιο χωριο , δέκατο τέταρτο στίχο : ο Λόγος εγένετο σ α ρ ξ και εσκηνωσεν ( και ο καθήμενος επί του θρόνου σκηνωσει επ ‘ αυτούς : Αποκάλυψις Ιωάννου ) εν ημίν και εθεασαμεθα την δόξαν αυτου , δόξαν ως μ ο ν ο γ ε ν ο υ ς παρά πατρος , πλήρης χάριτος και α λ η θ ε ι α ς. Αποκάλυψις Ιωάννου : Άγιος , Άγιος , Άγιος Κύριος ο Θεός ο Παντοκράτωρ , ο ΩΝ και ο η ν και ο ερχόμενος ) εδικαιωθη εν Πνεύματι , ωφθη αγγέλοις , εκηρυχθη εν εθνεσιν , ε π ι σ τ ε υ θ η ( το συναντάμε ξανά στη συνέχεια ) εν κόσμω , ανελήφθη εν δοξη . Από την ίδια την επιστολή , τέταρτο ( α μ ε σ ω ς μ ε τ α ) χωριο , 1 – 2 στίχο : Το δε Πνεύμα ρ η τ ω ς λέγει ότι εν υστεροις καιροις α π ο σ τ η σ ο ν τ α ι τινες της πίστεως

  18. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    , προσεχοντες πνευμασι π λ α ν ο ι ς και διδασκαλιαις δ α ι μ ο ν ι ω ν , …. Ιδου π λ α ν ε ς και διδασκαλίες δ α ι μ ο ν ι ω ν : Ο Λόγος ήτο εις ισχυρός θ ε ο ε ι δ η ς , θεος τ ι ς ήτο ο Λόγος . Ισχυρίζεται επίσης η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ότι η προσφώνηση : ο Κύριος μου και ο Θεός μου απευθυνόταν όχι στον Ιησού αλλά στον Ιεχωβά ( περιοδικό με τίτλο : Είναι ο Ιησούς ο παντοδύναμος Θεός ; ). Όπως προκύπτει από τα ανωτέρω , η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά κηρύττει ε τ ε ρ ο ν Ευαγγέλιον , ακριβώς όπως έγραψε στην επιστολή προς Γαλατας , πρώτο χωριο , ο Απόστολος των εθνών. Ιδου τινι τροπω διατυπώνεται το χωριο γ ‘, δέκατο εκτο στίχο , στη μνκ : Ομολογουμένως μέγα εστί το της ευσεβειας μυστηριον . Α υ τ ο ς ( π ρ ο σ ο χ η : Α υ τ ο ς ) εφανερωθη …. ( α ν τ ι να γράψουν : Θεός εφανερωθη …. Όπως προκύπτει , ο Απόστολος των εθνών δ ε τα ‘ γράψε σωστά και σπεύδει προς διόρθωση των γραπτών του η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά.

  19. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    Ο Ιωάννης έγραψε : …. Θεός ην ο Λόγος , ο Λόγος εγένετο σ α ρ ξ , ..Ο Απόστολος των εθνών έγραψε : Θεός εφανερωθη εν σ α ρ κ ι , ..Όμως η οργανωση των μαρτύρων του Ιεχωβά α ρ ν ε ι τ α ι και α π ο ρ ρ ι π τ ε ι τις μ ε γ α λ ε ι ω δ ε ι ς α λ η θ ε ι ε ς α υ τ ο π τ ω ν και α υ τ η κ ο ω ν μαρτύρων.

  20. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    Δεύτερη προς Κορινθίους επιστολή , ενδέκατο εδάφιο , στίχο 12 – 15 : οι γαρ τοιουτοι ( ο Λόγος ήτο εις ισχυρός θ ε ο ε ι δ η ς , Θεός τ ι ς ητο ο Λόγος ) ψ ε υ δ α π ο σ τ ο λ ο ι , εργαται δ ο λ ι ο ι , μετασχηματίζονται εις αποστόλους Χριστού , και ο υ θαυμαστόν.Αυτος ( Α υ τ ο ς εφανερωθη εν σαρκί , αντί : Θεός εφανερωθη ε ν σ α ρ κ ι ) γαρ ο σατανάς μετασχηματίζεται εις ( ο Λόγος ήτο εις ισχυρός θ ε ο ε ι δ η ς ) αγγελον φωτος , ο υ μέγα ουν ει και οι διάκονοι αυτού μετασχηματίζονται ως διάκονοι δικαιοσύνης , ων το τέλος έσται κατά τα έργα ( θ ε ο ε ι δ η ς , Θεός τ ι ς ) αυτων.

  21. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    …. ο υ μεγα ( Ομολογουμένως μεγα εστί το της ευσεβειας μυστηριον . Α υ τ ο ς εφανερωθη .. ) ουν ει και οι διάκονοι αυτού μετασχηματίζονται ως διάκονοι δικαιοσύνης , ων το τέλος έσται κατά τα έργα αυτών .

  22. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    Τ ι. προκύπτει από το : …. Θεός η ν ο Λόγος , ο Λόγος εγένετο σ α ρ ξ , αν σ υ ν δ υ α σ τ ε ι με το : Θεός εφανερωθη ( Τ ι προκύπτει από το : Θεός εφανερωθη εν σ α ρ κ ι , αν σ υ ν δ υ α σ τ ε ι με το πρώτο χωριο , δεύτερο στίχο , από τη πρώτη επιστολή Ιωάννου : και η ζ ω η εφανερωθη , και εωρακαμεν και μαρτυρούμεν και απαγγελομεν υμίν την ζ ω η ν την α ι ω ν ι α ν ήτις η ν προς τον πατέρα και εφανερωθη ημιν. ; Τ ι προκύπτει από το : Θεός η ν ο Λόγος και το : απαγγελομεν υμίν την ζ ω η ν την α ι ω ν ι α ν ήτις η ν προς τον πατέρα και εφανερωθη ημιν , αν σ υ ν δ υ α σ τ ο υ ν με το : Άγιος , Άγιος , Άγιος Κύριος ο Θεός ο παντοκρατωρ , ο ΩΝ και ο η ν και ο ερχόμενος.; ) εν σ α ρ κ ι ( πρώτη προς Τιμόθεον επιστολή , γ’ χωριο , δέκατο έκτο στίχο ) ; Τ ι προκύπτει από το : …. Θεός η ν ο Λόγος , ο Λόγος εγενετο σ α ρ ξ και το : Θεός εφανερωθη εν σ α ρ κ ι , με το δεύτερο χωριο , όγδοο ως δέκατο στιχο από την επιστολή προς Κολοσσαείς : ότι εν αυτώ ( τω Χριστώ ) κατοικεί παν το πλήρωμα της Θ ε ο τ η τ ο ς σωματικως.;

  23. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    Ιδού τ ι προκύπτει : Ο Ιησούς Χριστός είναι σ α ρ κ ω θ ε ι ς Θεός .Σ’ αυτό επανέρχομαι στη συνέχεια , για να συνεχιστεί η ροη των χωριων όπως απαντώνται στη Βίβλο .

  24. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    Απόστολος των εθνών , πρώτη προς Τιμόθεον επιστολή , γ ‘ χωριο , 16 στίχο : Ομολογουμένως μ ε γ α εστί το της ευσεβειας μυστηριον . Θεός εφανερωθη εν σ α ρ κ ι , εδικαιωθη εν Πνεύματι , …. Τέταρτο χωριο , 1 – 2 στίχο :Το δε Πνεύμα ρ η τ ω ς λέγει ότι εν υστεροις καιροις α π ο σ τ η σ ο ν τ α ι τινες της πίστεως προσεχοντες πνευμασι π λ α ν ο ι ς και διδασκαλιαις δ α ι μ ο ν ι ω ν , ….Ιδού π λ α ν ες και διδασκαλιαις δ α ι μ ο ν ι ω ν στη μνκ : Ομολογουμένως μεγα ( Δεύτερη προς Κορινθίους επιστολή , ενδέκατο χωριο , 12 – 15 στίχο : οι γαρ τοιουτοι ψ ε υ δ α π ο σ τ ο λ ο ι , εργαται δ ο λ ι ο ι , μετασχηματίζονται εις Αποστόλους Χριστού , και ο υ θαυμαστόν . Α υ τ ο ς γαρ ο Σ α τ α ν α ς μετασχηματίζεται εις αγγελον φωτος , ο υ μέγα ουν οι και οι διάκονοι α υ τ ο υ μετασχηματίζονται ως διάκονοι δικαιοσύνης ων το τέλος έσται κατά τα έργα αυτών .) εστί το της ευσεβειας μυστηριον . Α υ τ ο ς εφανερωθη εν σαρκί , …. ( Α ν τ ι να γράψουν Θεός , έγραψαν Α υ τ ο ς ) Ιδού τι εγραψε στη πρώτη επιστολή , γ ‘ χωριο , 8 – 9 στίχο ο Ιωάννης : εις ( ο Λόγος ητο εις ισχυρός θ ε ο ε ι δ η ς : εικοστή πεμπτη σελίδα βιβλίου με τίτλο : η αλήθεια που οδηγεί στην αιώνια ζωή , έκδοση των μαρτύρων του Ιεχωβά ) τούτο γαρ εφανερωθη ο υιός του Θεού , ίνα λύση τα έργα του διαβόλου . Το : θ ε ο ε ι δ η ς α ν τ ι : Θεός , και : Α υ τ ο ς α ν τ ι : Θεός , ειναι έργα του διαβόλου για να λησμονηθεί , για να ξεχαστεί η Θ ε ο τ η τ α του Κυρίου ( του Ιεχωβά , όπως ισχυρίζεται η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ) Ιησού Χριστού .

  25. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    Τιμ. 5,15 ηδη γάρ τινες ε ξ ε τ ρ α π η σ α ν ο π ι σ ω του σατανα.Αυτο να συνδυαστεί με το χωριο : Το δε Πνεύμα ρ η τ ω ς
    λέγει ότι εν υστεροις καιροις α π ο σ τ η σ ο ν τ α ι τινες της πιστεως ….

  26. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    Από τη πρώτη προς Τιμόθεον επιστολή , πέμπτο χωριο , εικοστό πρώτο στίχο : διαμαρτύρομαι ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ καὶ Κυρίου Ἰησοῦ Χριστοῦ καὶ τῶν ἐκλεκτῶν ἀγγέλων, ἵνα …. Τ ι παρατηρούμε ; Το διαχωρισμό ανάμεσα στον Ιησού και τους αγγέλους .

  27. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    Το ανωτέρω αποδεικνύει σ α θ ρ ο τον ισχυρισμό ότι ο Ιησούς ήτο άγγελος πριν από τη σάρκωση του.Στην επιστολή προς Εβρ. απαντώνται επίσης χωρια που αποδεικνύουν το ίδιο.

  28. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    Από τη πρώτη επιστολή προς Τιμόθεον , πέμπτο χωριο , εικοστό τέταρτο στίχο : Τινῶν ἀνθρώπων αἱ ἁμαρτίαι πρόδηλοί εἰσι , …. Αυτό να συνδυαστεί με ότι είπε ο Ιησούς και έγραψε ο Ματθαίος : Ο υ α ι υμίν γραμματείς και φαρισαιοι υ π ο κ ρ ι τ α ι ότι κ λ ε ι ε τ ε τη βασιλεία των ο υ ρ α ν ω ν εμπροσθεν των ανθρώπων.Υμεις ο υ κ εισερχεθε , ο υ δ ε τους εισερχόμενους αφιετε εισελθειν.

    .

  29. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    Τιμ. 6,3 Ταῦτα δίδασκε καὶ παρακάλει. εἴ τ ι ς ( θεός τ ι ς ήτο ο Λόγος ) ἑ τ ε ρ ο δ ι δ α σ κ α λ ε ι καὶ μ η προσέρχεται ὑγιαίνουσι λόγοις τοῖς τοῦ Κυρίου ημῶν Ιησοῦ Χριστοῦ καὶ τῇ κατ᾿ εὐσέβειαν διδασκαλίᾳ , τ ε τ υ φ ω τ α ι ….

  30. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    Τιμ. 6,12 ἀγωνίζου τὸν καλὸν ἀγῶνα τῆς πίστεως· ἐπιλαβοῦ τῆς αἰωνίου ζωῆς, εἰς ἣν καὶ ἐκλήθης καὶ ὡμολόγησας τὴν καλὴν ὁμολογίαν ἐνώπιον πολλῶν μαρτύρων.

    Α Τιμ. 6,12 Να αγωνίζεσαι δε πάντοτε τον καλόν και ένδοξον αγώνα της χριστιανικής πίστεως και ζωής. Πιάσε γερά και κράτησε σφικτά την αιώνιον ζωήν, εις την οποίαν έχεις κληθή από τον Θεόν και έδωσες την καλήν ομολογίαν της υγιούς πίστεώς σου ενώπιον πολλών μαρτύρων προ του βαπτίσματός σου.

    Α Τιμ. 6,13 παραγγέλλω σοι ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ τοῦ ζωοποιοῦντος τὰ πάντα καὶ Χριστοῦ Ἰησοῦ τοῦ μαρτυρήσαντος ἐπὶ Ποντίου Πιλάτου τὴν καλὴν ὁμολογίαν,

    Α Τιμ. 6,13 Παραγγέλω εις σε ενώπιον του Θεού, ο οποίος ως πηγή και χορηγός της ζωής ζωοποιεί τα πάντα, και ενώπιον του Ιησού Χριστού, ο οποίος εμαρτύρησεν εμπρός στον Ποντιον Πιλάτον την καλήν ομολογίαν, ότι είναι Υιός του Θεού και βασιλεύς των πάντων και ο μόνος διδάσκαλος της αληθείας,

    Α Τιμ. 6,14 τηρῆσαί σε τὴν ἐντολὴν ἄσπιλον, ἀνεπίληπτον μέχρι τῆς ἐπιφανείας τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ,

    Α Τιμ. 6,14 σου παραγγέλλω να κρατήσης και να διατηρήσης την εντολήν, που έλαβες, και την υποχρέωσιν που ανέλαβες κατά το βάπτισμα και κατά την χειροτονίαν σου, αμόλυντον, άμεμπτον και ανωτέραν από κάθε κατηγορίαν μέχρι της ενδόξου και επισήμου εμφανίσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού,

    Α Τιμ. 6,15 ἣν καιροῖς ἰδίοις δείξει ὁ μακάριος καὶ μόνος δυνάστης, ὁ βασιλεὺς τῶν βασιλευόντων καὶ κύριος τῶν κυριευόντων,

    Α Τιμ. 6,15 την οποίαν ένδοξον εμφάνισιν θα δείξη ο Θεός κατά τους καθωρισμένους καιρούς, ο μακάριος και ο μόνος εξουσιαστής, ο βασιλεύς των βασιλευόντων και ο κύριος των κυριευόντων·

    Α Τιμ. 6,16 ὁ μόνος ἔχων ἀθανασίαν, φῶς οἰκῶν ἀπρόσιτον, ὃν εἶδεν οὐδεὶς ἀνθρώπων οὐδὲ ἰδεῖν δύναται· ᾧ τιμὴ καὶ κράτος αἰώνιον· ἀμήν.

    Α Τιμ. 6,16 αυτός, ο οποίος μόνος έχει από τον εαυτόν του την αθανασίαν και αιωνιότητα, ο οποίος κατοικεί στο απλησίαστον δι’ όλα τα δημιουργήματα φως και το οποίον κανείς από τους ανθρώπους ούτε είδε ούτε ημπορεί να ίδη. Εις αυτόν δε ανήκει η τιμή και η αιωνία και ακατάλυτος εξουσία. Αμήν.

  31. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    Ιδού τινι τροπω ερμηνεύει τους στίχους 15 – 16 η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά σε βιβλίο τσέπης με τίτλο τι διδάσκει η αγία γραφή ( what the Bible really teach ) : Αυτό σημαίνει πως ότι καλό πράττει ( ο Ιησούς ) ,διαρκεί δια παντός .Τα σχόλια περιττευουν.

  32. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    Τιμ. 1,7 οὐ γὰρ ἔδωκεν ἡμῖν ὁ Θεὸς πνεῦμα δειλίας, ἀλλὰ δυνάμεως καὶ ἀγάπης καὶ σωφρονισμοῦ.

    Β Τιμ. 1,7 Διότι δεν μας έδωκεν ο Θεός πνεύμα δειλίας, ώστε να φοβούμεθα δυσκολίας και απειλάς και διωγμούς, αλλά μας έδωκε πνεύμα δυνάμεως, δια να νικώμεν, και αγάπης και σωφρονισμού, ώστε με σύνεσιν να καθοδηγούμεν στον δρόμον του Θεού τον ευατόν μσας και τους άλλους.

    Β Τιμ. 1,8 μὴ οὖν ἐπαισχυνθῇς τὸ μαρτύριον τοῦ Κυρίου ἡμῶν μηδὲ ἐμὲ τὸν δέσμιον αὐτοῦ, ἀλλὰ συγκακοπάθησον τῷ εὐαγγελίῳ κατὰ δύναμιν Θεοῦ,

    Β Τιμ. 1,8 Και, λοιπόν, μη δειλιάσης ποτέ και μη εντραπής να ομολογής την καλήν μαρτυρίαν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού· μη εντραπής ακόμη και εμέ, τον δέσμιον και φυλακισμένον δια την ομολογίαν του Χριστού, αλλά κακοπάθησε μαζή μου προς χάριν του Ευαγγελίου, σύμφωνα με την δύναμιν, που δίδει ο Θεός.

    Β Τιμ. 1,9 τοῦ σώσαντος ἡμᾶς καὶ καλέσαντος κλήσει ἁγίᾳ, οὐ κατὰ τὰ ἔργα ἡμῶν, ἀλλὰ κατ᾿ ἰδίαν πρόθεσιν καὶ χάριν, τὴν δοθεῖσαν ἡμῖν ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ πρὸ χρόνων αἰωνίων,

    Β Τιμ. 1,9 Αυτός ο Θεός μας έσωσε και μας εκάλεσε με κλήσιν αγίαν, όχι δια την αξίαν των έργων μας, αλλά σύμφωνα με την ιδικήν του αγαθήν θέλησιν και χάριν, η οποία μας εδόθη δια του Ιησού Χριστού, πριν ακόμη λάβη ύπαρξιν ο κόσμος (εφ’ όσον προαιωνίως είχεν αποφασίσει ο Θεός την σωτηρίαν μας).

    Β Τιμ. 1,10 φανερωθεῖσαν δὲ νῦν διὰ τῆς ἐπιφανείας τοῦ σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, καταργήσαντος μὲν τὸν θάνατον, φωτίσαντος δὲ ζωὴν καὶ ἀφθαρσίαν διὰ τοῦ εὐαγγελίου,

    Β Τιμ. 1,10 Εφανερώθη δε αυτή η χάρις τώρα με την ενανθρώπησιν και εμφάνησιν εν μέσω των ανθρώπων του σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, ο οποίος κατήργησε μεν τον θάνατον και με το θείον του φως έκαμε να λάμψη η αιωνία ζωή και η αφθαρσία, δια μέσου των αληθειών του Ευαγγελίου.

    Β Τιμ. 1,11 εἰς ὃ ἐτέθην ἐγὼ κήρυξ καὶ ἀπόστολος καὶ διδάσκαλος ἐθνῶν.

    Β Τιμ. 1,11 Εις αυτό το Ευαγγέλιον και εγώ έχω κληθή και τεθή από τον Θεόν κήρυξ και Απόστολος και διδάσκαλος των εθνών.

  33. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    Τιμ. 1,18 δῴη αὐτῷ ὁ Κύριος εὑρεῖν ἔλεος παρὰ Κυρίου ἐν ἐκείνῃ τῇ ἡμέρᾳ .Ως γνωστόν,η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά α ν τ ι κ α θ ι σ τ α το Κύριος με το Ιεχωβά , με το σκεπτικό ότι το όνομα του Θεού είναι Ιεχωβά.Σωστη διατύπωση , με το σκεπτικό τους , είναι : δωη αυτώ ο Ιεχωβά ευρειν έλεος παρά Ιεχωβά εν εκείνη τη ημέρα .Το δέχεται αυτό η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ;

  34. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    Τιμ. 2,10 διὰ τοῦτο πάντα ὑπομένω διὰ τοὺς ἐκλεκτούς ( Ο Ιησούς είπε και ο Ματθαίος έγραψε : εγερθησονται γαρ ψ ε υ δ ο χ ρ ι σ τ ο ι και ψ ε υ δ ο π ρ ο φ η τ α ι και δωσουσι σημεία και τέρατα ώστε π λ α ν η σ α ι , ει δυνατόν και τους εκλεκτους ) ἵνα καὶ αὐτοὶ σωτηρίας τύχωσι τῆς ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ μετὰ δόξης αἰωνίου.

    Β Τιμ. 2,10 Δια τούτο υπομένω αυτά προς χάριν εκείνων, που έχει εκλέξει ο Θεός, δια να επιτύχουν και αυτοί την σωτηρίαν, που προσφέρει ο Χριστός μαζι με την αιωνίαν δόξαν.

    Β Τιμ. 2,11 Πιστὸς ὁ λόγος· εἰ γὰρ συναπεθάνομεν, καὶ συζήσομεν·

    Β Τιμ. 2,11 Αξιόπιστος είναι αυτός ο λόγος· διότι εάν απεθάναμεν, δια του βαπτίσματος, μαζι με τον Χριστόν, μαζι του και θα ζήσωμεν αιωνίως και εις την μέλλουσαν ζωήν.

    Β Τιμ. 2,12 εἰ ὑπομένομεν, καὶ συμβασιλεύσομεν· εἰ ἀρνούμεθα ( Ο Ιωάννης έγραψε στη πρώτη επιστολή του : πας ο αρνούμενος τον υιόν , ο υ δ ε τον πατερα έχει ) κἀκεῖνος ἀρνήσεται ἡμᾶς·

    Β Τιμ. 2,12 Εάν υπομένωμεν τας θλίψεις, όπως στον τέλειον βαθμόν τας υπέμεινεν Εκείνος, και θα βασιλεύσωμεν μαζι με αυτόν. Εάν όμως τον αρνούμεθα και Εκείνος θα μας αρνηθή.

    Β Τιμ. 2,13 εἰ ἀπιστοῦμεν, ἐκεῖνος πιστὸς μένει· ἀρνήσασθαι ἑαυτὸν οὐ δύναται.

    Β Τιμ. 2,13 Εάν ημείς δεικνύωμεν απιστίαν και αμφιβολίαν εις όσα μας έχει υποσχεθή, Εκείνος όμως μένει πιστός εις τας υποσχέσεις του.Δεν ημπορεί ποτέ να αρνηθή τον εαυτόν του και να αθετήση τας υποσχεσεις του.

  35. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    Τιμ. 2,24 δοῦλον δὲ Κυρίου οὐ δεῖ μάχεσθαι, ἀλλ᾿ ἤπιον εἶναι πρὸς πάντας, διδακτικόν, ἀνεξίκακον,

    Β Τιμ. 2,24 Ο δούλος δε του Κυρίου δεν πρέπει να φιλονεική και να ερίζη, αλλά να είναι ήπιος προς όλους, διδακτικός, ανεξίκακος,

    Β Τιμ. 2,25 ἐν πρᾳότητι παιδεύοντα τοὺς ἀντιδιατιθεμένους, μήποτε δῷ αὐτοῖς ὁ Θεὸς μετάνοιαν εἰς ( Ιδού αντιδιατιθεμενοι : ο Λόγος ήτο εις ισχυρός θ ε ο ε ι δ η ς , όπως διαδίδει η οργανωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ) ἐ π ι γ ν ω σ ι ν α λ η θ ε ι α ς ( το είδαμε αυτό η δ η στη πρωτη επιστολή προς Τιμόθεον και το συνανταμε ξανά στην επιστολή προς Εβρ.)

    Β Τιμ. 2,25 και να παιδαγωγή με πραότητα εκείνους, που αντιτίθενται εις την αλήθειαν, μήπως και ο Θεός τους δώση μετάνοιαν, δια να γνωρίσουν καλά την αλήθειαν,

    Β Τιμ. 2 ,26 καὶ ἀνανήψωσιν ἐκ τῆς τοῦ διαβόλου ( Ο Ιωάννης έγραψε στη πρώτη επιστολή του : εις τούτο εφανερωθη ο υιός του Θεού ίνα λύση τα έργα του διαβόλου ) παγιδος εζωγρημενοι υπ’ αὐτοῦ εἰς τὸ ἐκείνου θέλημα.

    Β Τιμ. 2,26 και να απελευθερωθούν από την παγίδα του διαβόλου, από τον οποίον έχουν συλληφθή , δια να πράττουν το θέλημά του.

  36. Ο/Η Aνιχνευτης λέει:

    Β Τιμ. 3,13 πονηροὶ δέ ἄνθρωποι καὶ γόητες προκόψουσιν ἐπὶ τὸ χεῖρον, πλανῶντες ( ο Λόγος ήτο εις ισχυρός θ ε ο ε ι δ η ς , θεος τ ι ς ητο ο Λόγος ) και πλανώμενοι.

Σχολιάστε