ΜΙΑ ΝΕΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΑΔΕΛΦΟΘΕΟΥ ΤΗΣ ΚΥΟΤΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΛΕΜΠΑ ΤΗΣ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ


Η περιοδεία του Πατριαρχικού Επιτρόπου στην Γκέιτα ξεκίνησε με την ολιγόωρη στάθμευση στην Κίτουα. Ο π.Ιάκωβος από την Ενορία του Αγίου Ραφαήλ του Κιτέμε άπλωσε την παρουσία της Ορθοδοξίας με το Ιεραποστολικό του έργο στην Κίτουα της Μπουλέμπας.


Το αποτέλεσμα ήταν μετά από κατήχηση να βαπτισθούν 120 νέοι Ορθόδοξοι χριστιανοί. Μόνοι τους οι νεοφώτιστοι έφτιαξαν ένα Ναό από κλαδιά και συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά με την ευκαιρία της επίσκεψης του πνευματικού τους πατέρα.


Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή τελέστηκε Μ. Αγιασμός, ακολούθησε κατηχητικός λόγος και μοιράσθηκαν εικόνες και επιστήθιοι σταυροί στους νέους χριστιανούς. Εκεί ανακοινώθηκε η αφιέρωση του νέου Ναού, που θα αναγερθεί προς τιμήν του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.


Ακολούθησε γιορτή με χορούς, τραγούδια και φαγητό, που ετοίμασαν οι νέοι ορθόδοξοι. Ήταν συγκλονιστική η προσευχή όλων, που γονατιστοί ζήτησαν από τον Τρισάγιο Θεό, με τις πρεσβείες του Αδελφοθέου Αποστόλου, την στερέωση της νέας ορθόδοξης κοινότητας.

Ελπίζουμε, ότι δεν θα αργήσει η ανέγερση του νέου Ναού.

( https://www.facebook.com/profile.php?id=100055952163170 )

Γιατί χρειάζονται τα σχολεία στις Ορθόδοξες Ιεραποστολές ; Γιατί χρειάζονται κατασκηνώσεις ; Δεν θα το πιστέψετε …

This entry was posted in Africa, Bukoba -Tanzania, Bukoba- Μπουκόμπα Τανζανίας, Αφρική, Αφρική, Africa, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Ιεραποστολική αδελφότητα Στα Ίχνη του Πατροκοσμά, Κύπρος - Cyprus, Μπουκόμπα Τανζανίας, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ), Tanzania - Τανζανία, Tanzania- Mwanza and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s