Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στη Ορθόδοξη Εκκλησία Νοτίου Αφρικής ( Μητρόπολη Γιοχάνεσμπουργκ )!


ην Πέμπτη, 24η Μαΐου 2012, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’ παρέστη συμπροσευχόμενος κατά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Θεοτόκου Παντανάσσης Γιοχάνεσμπουργκ και στην συνέχεια συναντήθηκε με τον κ. Κλεόπα Ηλία, Πρόεδρο της Κυπριακής Αδελφότητας Νοτίου Αφρικής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, παρόντος και του Εξ. Ύπατου Αρμοστή της Κύπρου κ. Πέτρου Νακούζη.

Ο Μακαριώτατος ενημερώθηκε από τον κ. Ηλία για τις δραστηριότητες της αδελφότητας και ενημέρωσε με την σειρά του για το έργο του Πατριαρχείου στην Αφρικανική ήπειρο, καθώς και για την παραχώρηση από πλευράς της Κυπριακής Δημοκρατίας με πρωτοβουλία του Εξοχ. Προέδρου της κ. Δημητρίου Χριστόφια, μεγάλης έκτασης στα περίχωρα της Λευκωσίας για την δημιουργία Εξαρχίας.

Ακόμη, το απόγευμα της ιδίας ημέρας εδέχθη την Εριτ.Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στη νοτιοαφρικανική πρωτεύουσα κ. Λίλι Γραμματίκα.

 

Το πρωί της Παρασκευής, 24ης Μαΐου ε.ε., η ΑΘΜ επισκέφθηκε τους χώρους του Ελληνοαγγλικού Εκπαιδευτηρίου SAHETI, ενός εκ των καλυτέρων σχολείων της χώρας. Εκεί τον υποδέχθηκε η Διευθύντρια κα. Κρυσταλλίδου, ο Εφημέριος του Ναού της σχολής, Πανοσιολ. Αρχιμ.κ.Πέτρος Παργινός και οι εκπαιδευτικοί.

Ο Πατριάρχης μίλησε στα παιδιά, διένειμε ευλογίες και στην συνέχεια μετέβη στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων, όπου τον υποδέχθηκαν οι 1.270 μαθητές και μαθήτριες της Σχολής και σύσσωμο το διδακτικό προσωπικό. Η κ. Κρυσταλλίδου παρουσίασε τον Πατριάρχη και αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο του. Κατόπιν τον λόγο έλαβε ο Μακαριώτατος, όπου απηύθυνε λόγια αγάπης και μεταξύ άλλων τους ζήτησε να δοξάζουν τον Θεό που έχουν την ευλογία να φοιτούν σε ένα από τα καλύτερα σχολεία της χώρας και ποτέ να μην ξεχνούν τα εκατομμύρια των παιδιών στην Αφρική που δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε σχολείο.

Τέλος τα παιδιά τραγούδησαν εκκλησιαστικούς ύμνους.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Εξοχ.Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου κ. Πέτρο Νακούζη, στο πρόσωπο του οποίου ο Σεπτός Προκαθήμενος του Αλεξανδρινού Θρόνου εξέφρασε ευχαριστίες για την βοήθεια που προσφέρει η Πολιτεία και η Εκκλησία της Κύπρου στο Πατριαρχείο.

 

Τέλος, το βράδυ παρέστη σε εκδήλωση του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Νοτίου Αφρικής, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Κοινότητας Τζέρμιστον. Εκεί τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του συνδέσμου κ. Κωσταντίνος Γεωργίου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι διπλωματικές και κοινοτικές αρχές και πλήθος κόσμου.

 

Στον χαιρετισμό του ο Πατριάρχης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ιστορική παρουσία του Ελληνισμού στην Αίγυπτο και στην μεγάλη συμβολή του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού τόσο στην μητέρα πατρίδα Ελλάδα όσο και σε όλο τον κόσμο όπου μεγαλούργησε και συνεχίζει να μεγαλουργεί. Επίσης, ετίμησε τον Εξ. Πρέσβη της Ελλάδος κ. Σπυρίδωνα Θεοχαρόπουλο με τον Λέοντα του Αγίου Μάρκου.

 http://khanya.wordpress.com/2012/05/24/ascension-vespers-in-midrand/

http://www.romfea.gr/patriarxeia/patriarxeia/patriarxeio-alexandreias/12678-synexizei-johanesb-patriarxis-alexandreias

http://khanya.wordpress.com/2012/05/23/leavetaking-of-pascha-2/

This entry was posted in Archbishopric of Johannesburg and Pretoria- South Africa - Mητρόπολη Ιωαννουπόλεως και Πρετόριας, Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στη Ορθόδοξη Εκκλησία Νοτίου Αφρικής ( Μητρόπολη Γιοχάνεσμπουργκ )!

  1. Παράθεμα: Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στη Ορθόδοξη Εκκλησία Νοτίου Αφρικής ( Μητρόπολη Γιοχάνεσμπουργκ ) « Sevgi Denizleri

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s