Δύο επείγουσες ανακοινώσεις : Σοβαρή επέμβαση καρδιάς για πρεσβυτέρα στην Ινδονησία ( ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης ). Ανακοίνωση συλλογής τροφίμων στη Θεσσαλονίκη για Κογκό.


Προς τον ελληνικό λαό , δύο έκτακτες ανακοινώσεις αγάπης και συμπαράστασης σε ανθρώπους που έχουν μεγάλη, απόλυτη ανάγκη τη συμπαράστασή μας. Η πρεσβυτέρα του π. Μεθοδίου από την Ινδονησία ( του ορθόδοξου ιερέα που δέχτηκε απειλές για τη ζωή του από φανατικούς ) αντιμετωπίζει …

καρδιολογικά προβλήματα και υπάρχει ανάγκη για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Μαλαισίας, αλλά η οικογένεια του π. Μεθοδίου δεν έχει τις οικονομικές δυνατότητες.

Ζητούνται ΑΝΘΡΩΠΟΙ από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, που να καλύψουν ένα μέρος ( ή όλο το ποσό ) της νοσηλείας.

Καλούμε τους Επισκόπους, τους πρεσβυτέρους, όλες τις ενορίες, τα μοναστήρια και τις ορθόδοξες αδελφότητες να καλύψουν ένα μέρος από τα νοσήλεια της φτωχής ορθόδοξης ιερατικής οικογένειας, της ηρωικής οικογένειας από την Ινδονησία.

Δεν ξέρω αν είναι εφικτό, αλλά προτείνουμε στις ορθόδοξες μητροπόλεις, που έχουν τέτοια  δυνατότητα, να επικοινωνήσουν με την οικογένεια και να αποσταλεί και κλιμάκιο Ελλήνων καρδιολόγων στην Ινδονησία για να βοηθήσει την υγεία της πρεσβυτέρας.

.Από την άλλη υπάρχει έκκληση του Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής ( Κογκό ) κ. Ιγνατίου για άμεση αποστολή ΤΡΟΦΙΜΩΝ, για τη σίτιση περίπου 75 φοιτητών του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου της Κινσάσα, λόγω της έλλειψης τροφίμων σε όλη την Αφρική. Η συλλογή τροφίμων θα γίνει με φροντίδα της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον π. Αναστάσιο του Ι. Ναού Φιλύρου Θεσσαλονίκης.

Κάνουμε έκκληση σε βιομηχανίες, εμπορικές επιχειρήσεις που έχουν σχέση με τρόφιμα να ενισχύσουν τη συλλογή τροφίμων, ώστε σύντομα να γεμίσει το κοντέινερ και να αποσταλεί στην Κεντρική Δημοκρατία του Κονγκό.

Κάνουμε έκκληση σε ενορίες και μοναστήρια και ορθόδοξες αδελφότητες στη Βόρεια Ελλάδα να ενισχύσουν τη συλλογή τροφίμων(αλεύρι, ρύζι, όσπρια, κονσέρβες κ.τ.λ.).

Οι ανακοινώσεις αναλυτικά :

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ.

ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ.

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί.

Στην επικοινωνία που είχαμε με τους Ιεραποστόλους στην Ινδονησία,μας γνωστοποίησαν ότι η πρεσβυτέρα Μαρία,του π.Μεθοδίου, αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα στην καρδιά,και νοσηλεύεται τακτικά στο νοσοκομείο.

Το πρόβλημα όμως αυτό επιδεινώθηκε τελευταία και πρέπει οπωσδήποτε να μεταβεί για περαιτέρω θεραπεία στο νοσοκομείο της πόλεως Penang της Μαλαισίας.Θα χρειαστούν όμως περίπου 6000 ευρώ για τα έξοδα θεραπείας.

Παρακαλούμε τους Φίλους της Ιεραποστολής της Ινδονησίας να συνεισφέρουν κατά το δυνατόν στην συγκέντρωση χρημάτων,προκειμένου να βοηθήσουμε την οικογένεια του π.Μεθοδίου.

Η πρεσβυτέρα Μαρία είναι μητέρα δύο παιδιών και συγχρόνως άοκνος συνεργάτης του π.Μεθοδίου,ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα στο Ιεραποστολικό του έργο (διωγμούς και επιθέσεις απο φανατικούς μουσουλμάνους ,φτώχεια και πολλά άλλα).

Υπενθυμίζουμε ότι όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν,μπορούν να καταθέσουν την χρηματική τους βοήθεια στους παρακάτω λογαριασμούς.

1.ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ/66046796

ΙBAN : GR 66 0120 5450 0000 0006 6046 796

BIC :EMPOGRAA.(νέος λογαριασμός).

2. Eurobank / 0026-0469-64-0100058162.

(IBAN -GR 6102604690000640100058162)

( http://ierapostoliko.blogspot.com/2009/10/blog-post_14.html )

Συλλογή τροφίμων

Ο μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Ιγνάτιος μας εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πανεπιστήμιο της Κινσάσα «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης» και μας ζήτησε να τον βοηθήσουμε στη σίτιση των φοιτητών και καθηγητών της σχολής.

Έτσι κάνουμε έκκληση σε όσους έχουν τη δυνατότητα (βιομηχανίες, εμπορικές επιχειρήσεις κ.τ.λ.) να παράσχουν μη ευαίσθητα τρόφιμα (αλεύρι, ρύζι, όσπρια, κονσέρβες κ.τ.λ.), ώστε να γεμίσουμε ένα κοντέινερ και να το αποστείλουμε στην Κεντρική Δημοκρατία του Κονγκό.

Αν γνωρίζετε κάποιον που ενδιαφέρεται μπορείτε να του δώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας της Αδελφότητας ή να μας ειδοποιήσετε ώστε να του στείλουμε την ανάλογη επιστολή.

Η συγκέντρωση των τροφίμων γίνεται στην αποθήκη της Αδελφότητας στο Φίλυρο. Όταν θα γίνει η φόρτωση του κοντέινερ θα υπάρξει το αντίστοιχο κάλεσμα για προσφορά βοήθειας

( http://www.omf.gr/A1248869.el.aspx )

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Ινδονησία- Ιάβα, Κύπρος - Cyprus, Κογκό,Congo and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Δύο επείγουσες ανακοινώσεις : Σοβαρή επέμβαση καρδιάς για πρεσβυτέρα στην Ινδονησία ( ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης ). Ανακοίνωση συλλογής τροφίμων στη Θεσσαλονίκη για Κογκό.

  1. Ο/Η Στέλιος Μαυρόπουλος λέει:

    Διάβασα για την ωραία προσπάθεια που γίνεται για την συγκέντρωση τροφίμων για το Κονγκό, θα ήθελα να μάθω ποιος τη οργανώνει , γνωρίζω τον Πατέρα Θεολόγο και θέλω να συμμετέχω .
    Στην έκθεση φωτογραφίας πήγατε ?? Τελειώνει το Σάββατο 17/10/09

  2. Ο/Η pilotos91 λέει:

    Η συγκέντρωση τροφίμων θα γίνει με πρωτοβουλία της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης. Μπορείτε να δείτε τα σχετικά links.

    Έχουμε ανακοινώσει την έκθεση φωτογραφίας ( στη πρώτη σελίδα του μπλογκ ) και καλούμε όλους τους Θεσσαλονικείς να περάσουν από τον Ιανό να την δουν και να ενισχύσουν το ορφανοτροφείο στο Κογκό και την εκπαίδευση των παιδιών. Ας προσέλθουν οι ιερείς και οι ενορίτες από όλο το νομό Θεσσαλονίκης, μαζί με τις οικογένειές τους.
    Σήμερα Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009 ανοίγει στις 9.00 πμ μέχρι τις 18.00, στον Ιανό, Αριστοτέλους 7.

Σχολιάστε