Διευκρινίσεις – αναδημοσιεύσεις.

Το μπλογκ αυτό αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία του pilotos91 ( διαχειριστή στο Ορθόδοξο κλαμπ Χριστιανισμός του Pathfinder ), σε συνεργασία με τον nauko ( δημιουργό της ιστοσελίδας Αντιαιρετικό Εγκόλπιο και του ομώνυμου μπλογκ, στον οποίο οφείλεται η ιδέα της δημιουργίας αυτού του μπλογκ , και τον οποίο θερμά ευχαριστώ ).

Στόχος μας η προβολή των δραστηριοτήτων της Ορθόδοξης Ιεραποστολής που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, η προβολή ΟΛΩΝ των Ιεραποστολικών προσπαθειών ( για όσες έχουμε ειδήσεις από διάφορες πηγές ) χωρίς ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ( εξαίρεση αποτελούν έκτακτα γεγονότα, όπως πχ  ο πόλεμος στη Κογκό και η χολέρα στη Ζιμπάμπουε,  οι ιεραποστολικές περιοδείες του Πατριάρχη Αλεξανδρείας- τα οποία λόγω της έκτασης που έλαβαν, πήραν και μεγαλύτερη δημοσιότητα ) , η προβολή των δραστηριότητων του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, του OCMC ( Ορθόδοξες Εκκλησίες Αμερικής ), των ιεραποστολικών δραστηριοτήτων Μητροπόλεων ( πχ Αλεξανδρουπόλεως, Βεροίας και Ναούσης κλπ ) , και των δραστηριοτήτων ΟΛΩΝ των Ορθοδόξων Ιεραποστολικών Συλλόγων, χωρίς – επίσης – καμία διάκριση ( συμβαίνει να έχουμε , κατά περιόδους , περισσότερο υλικό από κάποιο σύλλογο, είτε μέσω ιστοσελίδας, είτε μέσω περιοδικού ).

Είναι αυτονόητο ότι ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ, που διανθίζουν ορισμένα κείμενα, ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ, ούτε τα Πατριαρχεία, ούτε οι Ορθόδοξες Ιεραποστολές, ούτε οι Ορθόδοξοι Ιεραπόστολοι, ούτε οι φορείς της Ορθόδοξης Ιεραποστολής ( είτε επίσημοι φορείς, είτε ιεραποστολικοί σύλλογοι ). Όπως και εμείς δεν έχουμε ευθύνη για όσα δημοσιεύονται στους συνδέσμους που έχουν αναρτηθεί στο πλάι. Και τους προβάλλουμε όλους ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, άσχετα αν συμφωνούμε ή όχι με κάποιες απόψεις τους ή πρακτικές τους.

Σεβόμαστε την εν Χριστώ ελευθερία ΟΛΩΝ ( και προπάντων των ιδίων των Ιεραποστόλων, που κοπιάζουν μέσα σε αντίξοες συνθήκες ), γιατί προτεραιότητά μας είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ και η κοινή ΔΡΑΣΗ ( μέσα από την ιδιαιτερότητα, την ιδιοσυγκρασία του καθενός ).

Μένουμε στην ανωνυμία γιατί το έργο είναι του Θεού, των Ιεραποστόλων, της Οικουμενικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στόχος μας ήταν και είναι η προβολή της Ορθόδοξης Ιεραποστολής σε χώρους έξω από τα στενά εκκλησιαστικά όρια, με όραμα το άνοιγμα της Ορθοδοξίας στη κοινωνία και στα έθνη.

Θα θέλαμε να ευαισθητοποιήσουμε όλο και περισσότερους Ορθόδοξους Χριστιανούς στο ζήτημα της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στα έθνη, με τη χάρη του Θεού. Θέλαμε και θέλουμε να κάνουμε την Ορθόδοξη Ιεραποστολή καθημερινό θέμα συζήτησης και αγωνίας ανάμεσα στους Ορθόδοξους Χριστιανούς, με στόχο την αύξηση των εθελοντών και των δωρητών. Θέλαμε και θέλουμε να επισκέπτονται το μπλογκ από κάθε γωνιά του πλανήτη και να μπορούν να βρουν συνδέσμους για να γνωρίσουν την Ορθόδοξη πίστη, στη δική τους γλώσσα.

Πιστεύουμε ότι σε μια εποχή που η κοινωνία βουλιάζει στην ηθική παρακμή, ο πλανήτης αυτοκαταστρέφεται με την χωρίς όρια οικολογική καταστροφή, βρίσκεται σε εξέλιξη και μια παγκόσμια οικονομική κρίση, αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα, η Κύπρος, όλη η γη, όλα τα έθνη και οι φυλές είναι να γνωρίσει τον Θεό της Αγάπης, τον αληθινό Τριαδικό Θεό, που χαρίζει ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ, είναι να γνωρίσει την ησυχαστική και Μυστηριακή ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας ( ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΑΙΡΕΣΗ ή ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ).

Άνθρωποι χάνονται, αυτοκτονούν, πεθαίνουν από πείνα και ασθένειες, νέοι χάνονται στα ναρκωτικά,στον αλκοολισμό, στα τροχαία, από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Αυτό που χρειάζεται είναι η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ όλων μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, με σεβασμό στις απόψεις και στη διαφορετικότητα του άλλου. Αυτή την ΕΝΟΤΗΤΑ και την κοινή δράση ΟΛΩΝ των Ορθοδόξων Πατριαρχείων, Μητροπόλεων, ενοριών, μοναστηριών, χριστιανικών αδελφοτήτων, ιεραποστολικών συλλόγων, θεολόγων, απλών πιστών, υπηρετεί, όσο ο Θεός το επιτρέπει, αυτό το μπλογκ.

Κάθε αναδημοσίευση που έγινε ή που θα γίνει, εξυπηρετεί ένα και ΜΟΝΟ στόχο, την εξάπλωση της Βασιλείας του Θεού στη γη, στη προστασία από αιρέσεις και παραθρησκείες, στην αγάπη προς τον πλησίον, στον αδελφό που υποφέρει σε κάθε γωνιά του πλανήτη ( ανεξαρτήτου φυλής ή θρησκεύματος ), στον Ορθόδοξο ευαγγελισμό των Εθνών, στη διακονία προς τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές.

Ο στόχος είναι «κερδοσκοπικός», δηλαδή να εξασφαλίσουμε προσευχές και χρήματα για τους ανθρώπους στην Αφρική, την Ασία, τη Λατινική Αμερική, την Ωκεανία ( για να συντηρηθούν τα σχολεία, οι κλινικές, τα ιατρεία , οι ναοί της Ορθόδοξης Ιεραποστολής, να αγοραστούν φάρμακα, εμβόλια, αναπηρικά καροτσάκια, να τυπωθούν βιβλία, να ανοιχτούν πηγάδια κλπ ) και να σωθούν ψυχές , όχι μόνο σωματικά, αλλά και ΑΙΩΝΙΑ.

Ζητάμε, λοιπόν, τις προσευχές σας για ένα έργο ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, αλλά είναι του Θεού και της Εκκλησίας. Αν κάτι προσφέρουμε, αυτό λογίζεται μόνο σ’ Αυτόν και όχι σε εμάς. Και ότι στραβό υπάρχει είναι δικό μας ,ανθρώπινο δημιούργημα ή μικροψυχία, και να μας συγχωρέσετε και να προσεύχεστε να διορθωθεί, και να μας οδηγήσει στο αληθινο δρόμο της μετάνοιας και της ταπείνωσης.

Αν, παρόλα αυτά, κάποιος Ορθόδοξος Ιεραποστολικός σύλλογος ή κάποια Ορθόδοξη Μητρόπολη ή Ορθόδοξη ιεραποστολή, ή συγγραφέας Θεολογικών κειμένων ή Ορθόδοξη ιστοσελίδα δεν θέλουν να αναδημοσιεύουμε κείμενά τους , ας μας το καταστήσουν γνωστό για να τα διαγράψουμε  ή να μην κάνουμε στο μέλλον αναδημοσίευση , με email στο : pilotos91@pathfinder.gr . Αν πάλι κάτι δεν αποδόθηκε σωστά, πάλι μπορείτε να μας ενημερώσετε με την ίδια διαδικασία, για να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.

Επίσης, σας πληροφορούμε ότι επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρων ή σχολίων από το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής, προκειμένου να καταστεί ακόμα περισσότερο γνωστό το έργο της Εξωτερικής Ιεραποστολής της Εκκλησίας μας.

Φρονούμε, ότι σε μια εποχή που μαστίζεται από αιρέσεις και παραθρησκείες είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ η ΕΝΟΤΗΤΑ και η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ όλων των μελών των Ορθοδόξων Εκκλησιών ( Επισκόπων, Ιεραποστόλων, ιερέων, θεολόγων, κατηχητών, λαϊκών ), χωρίς να στεκόμαστε σε πράγματα μικρής, ήσσονος σημασίας. Σας ευχαριστούμε όλους για την κατανόηση, τη συνεργασία, την προσευχή και την ενίσχυση των Ορθοδόξων Ιεραποστολών.

Μία απάντηση στο Διευκρινίσεις – αναδημοσιεύσεις.

 1. Η ΑΝΆΣΤΑΣΗ

  «Εγώ!
  Η πέτρα!
  Η ταφόπετρα!
  Φωτιάς δισέγγονο!
  Βουνού αγγόνι!
  Εργατιάς παιδί!

  Εγώ!
  Η αειπαγής!
  Η δύσρηκτος!
  Εγώ!
  Τ’ ήταν αυτό που μου ‘γινε;..

  Εγώ που ο σεισμός τρεις μέρες πριν
  ούτε που μ’ έσεισε!
  Εγώ που ως και το θάνατο τον φυλακίζω!.

  Εγώ!
  Το σύνορο φωτός και σκότους!
  Που δέκα ρωμαλέοι ρωμαίοι στρατιώτες
  για να με σείσουν συνερύουν,
  ξάφνου
  κι ενώ φρουρούσα έναν Ναζωραίο,
  έτσι…
  χωρίς να το θελήσω…
  δίχως ν’ αφεθώ…
  βρέθηκα απ’ το ‘να μέρος στ’ άλλο στη στιγμή,
  αφήνοντας ολάνοιχτο τον τάφο!..

  Σα να ‘μουν πούπουλο σου λέω…
  ή σαν αέρας…
  κι ούτε…»

  Γιώργης Χολιαστός

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s