Χειροτονία και βαπτίσεις στη Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως Τανζανίας. ( Orthodox Diocese of Irinoupolis of Tanzania )


Xειροτονία Ιερέα από την φυλή των Ουαγκόγκο στην Τανζανία. Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, αλλά και απλότητα και με τις ευχές και ευλογίες του Ορθόδοξου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’, ο νέος Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως π. Σωτήριος (Salvatore) MALILA χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριο.

Αξίζει να τονίσουμε ότι ο π. Σωτήριος είναι από τους πρώτους, μεταξύ των περίπου 30.000 Ορθοδόξων, που βάπτισε ο Σεβ. Δημήτριος από το 2005 στην Κεντρική Τανζανία, στην πόλη της IRINGA (σημερινή Επισκοπή Αρούσας).

Το συγκινητικό μυστήριο τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στην πρωτεύουσα της Τανζανίας το Νταρ Ες Σαλαάμ και την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν με υποδειγματική τάξη μέλη της Ελληνικής Κοινότητος, μέλη της Ρωσικής Πρεσβείας (εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι παρόλες τις δυσκολίες με το πατριαρχείο της Μόσχας, πολλοί Ρώσοι και Λευκορώσοι πιστοί συνεχίζουν αδιάκοπα να εκκλησιάζονται στον ελληνορθόδοξο καθεδρικό ναό), αλλά και πάρα πολλοί ιθαγενείς από την φυλή των Wagogo, οι οποίοι μετά την πανηγυρική «Τράπεζα Αγάπης» πανηγύρισαν και συνεχάρησαν με το δικό τους πρωτόγονο αφρικανικό τρόπο τον Ιερέα από την φυλή τους.

Ο π. Σωτήριος θα είναι υπεύθυνος της Ιεραποστολής για τις 5 νέες ενορίες, στην ευρύτερη περιοχή της πόλεως MOROGORO, προς την διοικητική πρωτεύουσα της Τανζανίας DODOMA, όπου ήδη έχουμε κτίσει τα τελευταία πέντε έτη 2 νέους Ιερούς Ναούς.

Δόξα τω Θεώ σήμερα 282 νεοφώτιστοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί !!!

https://www.facebook.com/100064779393988/videos/453181059961759

https://www.facebook.com/profile.php?id=100064779393988

ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

«ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ»

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

213/005506-92

ΙΒΑΝ: GR 48 0110 2130 0000 2130 0550 692

SWIFT – BIC: ETHNGRAA

This entry was posted in Africa, Irinoupoleos Eastern Tanzania and Seychelles, Αφρική, Africa, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως-Τανζανία-Tanzania, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ), Tanzania - Τανζανία and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s