Σαρακοστή 2022 στις «χορτοκαλύβες» – εκκλησιές της Αφρικής.


Μέσα στις λαμπροφόρες εκκλησιές … Εκεί που λάμπουν οι ψυχές των νεοφώτιστων Αφρικανών Ορθόδοξων Χριστιανών… Και προσμένουν να αποκτήσουν τον δικό τους κανονικό ναό … Ίσως κάποιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να συγκινηθούν…

Με την φροντίδα αυτών των αγνών ανθρώπων, πριν λίγο καιρό, φτιάχτηκε μια πρόχειρη πανέμορφη χορτοκαλύβα μέσα στην οποία τελούσαμε τακτικά την Θεία Λειτουργία. Ούτε το ευτελές άχυρο της κατασκευής, ούτε το κοκκινωπό χώμα στο πάτωμα, ούτε τα κουρελιασμένα μα πεντακάθαρα ρούχα των φτωχών πιστών μας, εμπόδιζαν την Χάρη του ταπεινού Χριστού, που γεννήθηκε σε παρόμοια καλύβα στην Βηθλεέμ, να έλθει και να φωλιάσει στις καρδιές των πιστών αδελφών του Μκόμπε. Έβλεπες στα ηλιοκαμμένα πρόσωπα και στα υγρά μάτια των φτωχών αυτών ανθρώπων την δίψα να δούν, να αγγίξουν, να κοινωνήσουν με τον Ουράνιο Επισκέπτη τους που καταδέχθηκε να έλθει στο όμορφο και φιλόξενο χωριό τους.

«Τὸ εὐτελὲς ἄχυρο τῆς κατασκευῆς δὲν ἐμπόδισε τὴν Χάρη τοῦ Χριστοῦ νὰ φωλιάσει στὶς καρδιές τῶν πιστῶν…» ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

Ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος οργώνει κυριολεκτικά τη ιερά μητρόπολη Β Μαδαγασκάρης επισκεπτόμενος όλα τα χωριά, ακόμη και τα πιο απομακρυσμένα, για να μιλήσει με τους πιστούς, αλλά και να λειτουργήσει για αυτούς σε ναούς, που πολλές φορές είναι σαν αυτόν της φωτογραφίας. Είναι σπουδαίο το έργο και η προσφορά αυτού του μοναδικού ιεράρχη στην ιεραποστολή, όπως σπουδαίο είναι και το έργο όλων εσάς, που με οποιοδήποτε τρόπο βρίσκεστε συνεχώς δίπλα μας. Ο μεγάλος Θεός να ευλογεί τον μητροπολίτη μας και όλους εσάς για την ανυστερόβουλη βοήθεια σας.

Πατέρας Παναγιώτης Παπαϊωάννου

«Είναι σπουδαίο το έργο και η προσφορά αυτού του μοναδικού ιεράρχη στην Ιεραποστολή…» Μαδαγασκάρη

This entry was posted in Africa, Arusha- Αρούσα και Κεντρική Τανζανία, Αφρική, Αφρική, Africa, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Ιεραποστολική Στέγη Άγιος Διονύσιος εν Ολύμπω, Κύπρος - Cyprus, Μαδαγασκάρη- Madagascar, Μητρόπολη Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ), Φίλοι Ιεραποστολής Βόρειας Μαδαγασκάρης, Nothern Madagascar- Βόρεια Μαδαγασκάρη, Tanzania - Τανζανία and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s