Σήμερα Κυριακή 27 Μαρτίου Γ’ των Νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως) στον Ιερό Ναό Aγίου Αλεξάνδρου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργουντος του Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννου.


Πανηγυρικά εορτάσθηκε επίσης και η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου. O Σεβ. στην ομιλία του αναφέρθηκε στο νόημα της διπλής εορτής του Ευαγγελισμού και της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Ακολούθως τέλεσε Δοξολογία για την επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος ανέγνωσε το μήνυμα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπουλου.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός κ. Κ. Παπαγιαννακη. Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος, τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των υπέρ της πίστεως και της πατρίδας αγωνισαμένων και πεσόντων.
Η κατάθεση στεφάνων λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών δεν έγινε στην στήλη των πεσόντων αλλά εντός του Ναού .
https://www.facebook.com/Orthodox-Metropolis-of-Zambia-391805074291380/
http://ampelonas-trygetes.blogspot.com/2022/03/blog-post_76.html