346 βαπτίσεις στην Ιερά Μητρόπολη Κατάγκας ( www.romfea.gr ). 346 Baptêmes dans le Saint Diocèse Orthodoxe de Katanga.


346 Baptisms in the Holy Orthodox Diocese of Katanga. 346 Ubatizo katika Dayosisi Takatifu ya Orthodox ya Katanga.

Στην Ιεραποστολή παρόλο που οι δυσκολίες είναι αρκετές λόγω χρόνιων και άλυτων προβλημάτων και η αγωνία για την πορεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας είναι έκδηλη, έρχονται στιγμές, οι οποίες μας γεμίζουν ιδιαίτερη χαρά και αγαλλίαση. Βλέπουμε με τα μάτια μας αισιόδοξα το μέλλον της Ορθοδοξίας εδώ στο Κονγκό.

Η συμβολή της τοπικής Εκκλησίας είναι καθοριστική, γιατί εδώ και χρόνια έχει καταφέρει να κρατήσει ψηλά το Ορθόδοξο φρόνημα των ανθρώπων, ζώντας ανάμεσα σε μία ποικιλία θρησκευτικών αντιθέσεων.

Έτσι, λοιπόν, με τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας, κ.κ. Θεοδώρου, και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάγκας, κ. Μελετίου, το Σάββατο 08/01/2022, στην Ιερά Μητρόπολη Κατάγκας και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Κολουέζι, τελέστηκε το μυστήριο του βαπτίσματος σε τριακόσιους σαράντα έξι νεοφώτιστους Χριστιανούς διαφόρων ηλικιών.

Το μυστήριο τέλεσαν οι Ιερείς του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, αλλά και οι Ιερείς των γύρω ενοριών, οι οποίοι έφεραν τους κατηχούμενους Χριστιανούς μας, που τους προετοίμαζαν όλο αυτό το διάστημα, για να προσέλθουν τη συγκεκριμένη ημέρα στο μυστήριο του βαπτίσματος και να αναγεννηθούν πνευματικά.

Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου, αισθανθήκαμε όλοι μας τη πνευματική χαρά. Βλέπαμε στα πρόσωπα των νεοφώτιστων αδελφών μας, το θαύμα ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους. Καταλάβαμε ότι, το Φως που έβγαινε μέσα από τα μάτια αυτών των ανθρώπων δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ. Θα τους ακολουθούσε στην αιωνιότητα. Μπορεί η πονεμένη γη της Αφρικής να στερήθηκε για αιώνες αυτό το μεγάλο δώρο, το «Φως» του Χριστού, αλλά ήρθε η κατάλληλη στιγμή και έλαμψε.

Έλαμψε, για να μπορέσουν να καταλάβουν οι άνθρωποι αυτοί ότι, το μεγάλο μυστήριο αυτό του βαπτίσματος, τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν την αλήθεια, η οποία θα τους δείξει το δρόμο της αιωνίου ζωής.

More photos :

( https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-alexandreias/47864-vaptiseis-stin-iera-mitropoli-katagkas-foto )

This entry was posted in Africa, Congo, Αφρική, Αφρική, Africa, Επισκοπή Κολουέζι-Κογκό, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, ΗΠΑ - USA, Κύπρος - Cyprus, Κογκό, Κογκό,Congo, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ), Katanga- Mητρόπολη Κατάγκας and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to 346 βαπτίσεις στην Ιερά Μητρόπολη Κατάγκας ( www.romfea.gr ). 346 Baptêmes dans le Saint Diocèse Orthodoxe de Katanga.

  1. Παράθεμα: Η εορτή του Αγίου Μελετίου στην Ι.Μ. Κατάγκας. The Feast of St. Meletius in the Orthodox Diocese of Katanga Congo ( www.romfea.gr ) | Ορθόδοξη Ιεραποστολή -Orthodox Mission -Mission Οrthodoxe – Mis

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s