Ενορία της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, Τshala, Orthodox Diocese of Katanga ( DR Congo )


Σε λίγες ημέρες θα ανοίξουμε τις καρδιές μας για να υποδεχθούμε την «Μητρόπολη των Εορτών» τα Χριστούγεννα κατά τον Ιερό Χρυσόστομο. Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ. Μελετίου, βρεθήκαμε με τον αγαπητό και πολιό συνεργάτη της Ιεραποστολής, κ. Μωυσή Κalenga, στο χωριό Τshala, στην ενορία της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας.


Τελέσαμε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας μαζί με άλλους συλλειτουργούς Ιερείς και στο τέλος κάναμε την περιφορά της εικόνας της Αγίας Αναστασίας, με την συμμετοχή πιστών Χριστιανών της ενορίας.
Αυτή η ενορία έχει ιστορική σημασία για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή. Η συγκεκριμένη Εκκλησία δημιουργήθηκε από τον μεγάλο και μαρτυρικό Ιεραπόστολο, Αρχιμ. π. Κοσμά Γρηγοριάτη.


Μνήμες, οι οποίες σε ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο, ο οποίος δεν άφησε με το πέρασμά του να ξεθωριάσει τους αγώνες και τους κόπους αυτού του μεγάλου μακαριστού ανδρός.


Αναπολείς τις ημέρες εκείνες που θεμελιώθηκε τούτος ο Ιερός Ναός και αφουγκράζεσαι τις αγωνίες και τα βάσανα για να μπορέσει να θεμελιωθεί και έπειτα να χτιστεί.


Εξωτερικά δεν άλλαξε τίποτα από εκείνη την εποχή που άφησε με το πέρασμά του ο π. Κοσμάς. Άλλαξαν μόνο τα πρόσωπα που προσπαθούν με τη Χάρη του Θεού να πατάνε στα βήματα εκείνου που έπλασαν με την αγάπη τους, την σημερινή Ιερά Μητρόπολη Κατάνγκας.


Μνήμες του παρελθόντος συναντούν το σήμερα και το αυριανό μέλλον, για να μας υπενθυμίζουν εμάς τους νεωτέρους το όραμα και το στόχο της Ορθόδοξης παρουσίας εκεί στο Κονγκό.


Εξάλλου, το πέρασμα του π. Κοσμά από την Αφρικανική γη, μας το μαρτυρεί και ο συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως μας, κ. Μωυσής Kalenga.


Η παρουσία του σήμερα στην ενορία αυτή, αναδεικνύει όλα εκείνα τα γεγονότα που θεμελίωσαν το παρελθόν, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για το μέλλον της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία είναι θεμελιωμένη με την θυσία και το αίμα του π. Κοσμά Γρηγοριάτη!

https://www.facebook.com/thasitis.kosmass

Traduction automatique, il peut y avoir de graves erreurs de traduction.

Dimanche avant la naissance du Christ aujourd’hui.Avec la bénédiction de notre Très Révérend Métropolite, M. Meletios, nous avons rencontré le cher et aimable associé de la Mission, M. Moisi Kalenga, dans le village de Tshala, dans la paroisse Sainte-Martyre Anastasia de Pharmakolytria.
Nous avons célébré le sacrement de la Sainte Communion avec d’autres frères prêtres et à la fin nous avons fait la procession de l’icône de Sainte Anastasie, avec la participation des fidèles chrétiens de la paroisse.Cette paroisse a une signification historique pour la mission orthodoxe.

This entry was posted in Africa, Congo, Αφρική, Africa, Επισκοπή Κολουέζι-Κογκό, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Ι.Σ. Άγιος Κοσμάς Αιτωλός Θεσσαλονίκης, Κύπρος - Cyprus, Κογκό, Κογκό,Congo, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ), Katanga- Mητρόπολη Κατάγκας and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s