Pastoral visit of the Patriarch of Alexandria and All Africa Theodore to Bukoba, Tanzania.Ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρου στη Μπουκόμπα Τανζανίας.


Τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη μας κ. Θεοδώρου στην Τανζανία υποδεχθήκαμε σήμερα το απόγευμα ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αρχιμ. Χρυσόστομος Μαϊδώνης, ο Θεοφ. Επίσκοπος Αρούσας Αγαθόνικος, τα μέλη του Επισκοπικού Συμβουλίου και ιερείς της περιοχής.


Το συνόδευσαν μέχρι τα σύνορα της Ουγκάντας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναιρόμπι Μακάριος, ο Θεοφ. Επίσκοπος Γκούλου Σίλβεστρος, κληρικοί, βουλευτές συνοδευόμενοι από συνοδεία ασφαλείας του κράτους και ο συνοδός του Αρχιμ. Ελπιδοφόρος. Μεγάλη χαρά προξένησε στο Πατριάρχη και τη συνοδεία του η υποδοχή που ετοίμασαν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και προπάντων η νεολαία με χορούς, τραγούδια και δώρα.

Οι Χριστιανοί υποδέχθηκαν τον Πατριάρχη με αλαλαγμούς χαράς κρατώντας σημαίες του Πατριαρχείου και φορώντα μπλουζάκια με το πρόσωπο του Πατριάρχου. Νωρίς το βράδυ ο Πατριάρχης έφθασε στη Μπουκόμπα, όπου στο Ξενοδοχείο τον περίμεναν και τον υποδέχθηκαν οι ιερείς, οι πρεσβυτέρες, οι μοναχές και οι Ιεροσπουδαστές της Ιερατικής Σχολής «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ». Αμέσως ο Πατριάρχης κάθισε με τους ιερείς και τις πρεσβυτέρες σε εορταστικό βραδινό τραπέζι.

ΓΙΟΡΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕNOΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΜΟΥΤΟΥΚΟΥΛΑΣ

( https://www.facebook.com/groups/371422380795954/ )

( https://www.facebook.com/profile.php?id=100055952163170 )

Ziara ya kichungaji ya Dume Mkuu wa Alexandria na All Africa Theodore kwenda Bukoba, Tanzania.Visite pastorale du Patriarche d’Alexandrie et de toute l’Afrique Théodore à Bukoba, Tanzanie. Ulendo wobwereza wa Patriarch of Alexandria ndi All Africa Theodore mkati Bukomba Tanzania.

Patriach Theodoros second day in Bokoba, Tanzania ( automatic translation )

Today morning, October 19th, Theodros II, Pope, Patriarch of Alexandria and all of Africa, went to the cathedral of the Holy Virgin Mary, in the parish of Bishopa, accompanied by Bishop Agathonikos, Bishop of Arusa and Central Tanzania, and Bishop Silvester, Bishop of Gulu and eastern Uganda, where he was received by local priests and believers.


Upon the arrival of the owner of the doxologia prayer was held in the cathedral, and thanks to the Patriarchal Agent of Bukoba Chrystostomos

( https://www.facebook.com/MetropolisTanta )

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: »Το έργο μας συνεχίζεται γιατί ο Χριστός είναι ανάμεσά μας» Στην επανιδρυθείσα Ιερά Επισκοπή Μπουκόμπας συνεχίζεται η Ιεραποστολική Περιοδεία της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, τον οποίο συνοδεύουν ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρος και ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ελπιδοφόρος Λημναίος.
Την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου ε.έ., ο Μακαριώτατος μετά από ένα κοπιαστικό και πολύωρο ταξίδι, αφίχθη στην Μπουκόμπα και συγκεκριμένα στην Ενορία του Αγίου Φανουρίου, στην συνοριακή διάβαση της Μουτουκούλα, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Μπουκόμπας Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Χρυσόστομο Μαϊδώνη, τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Αρούσας κ. Αγαθόνικο, αλλά και από πλήθος κληρικών και λαϊκών.


Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021, η Α.Θ.Μ., μετέβη στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Επισκοπείο Μπουκόμπας, όπου τον περίμενε ο κλήρος της Επισκοπής, επιστήμονες, νεολαία και ευσεβείς χριστιανοί, ενώ ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή είχαν και οι πρεσβυτέρες της Επισκοπής.
Εκεί τελέστηκε Δοξολογία επί τη αφίξει του Πνευματικού Ποδηγέτη της Αφρικανικής Ηπείρου, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον Πατριαρχικό Επίτροπο Μπουκόμπας π. Χρυσόστομο και τους Αρχιερείς για την προσφορά τους προς το Πατριαρχείο, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Θεσμό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, το οποίο εδώ και 2000 χρόνια κρατά ασάλευτο το Ορθόδοξο Δόγμα και μεταλαμπαδεύει, ανόθευτα, τα νάματα της Ορθοδοξίας στους λαούς της Αφρικής.


«Θα ήθελα να ανοίξω τα χέρια μου και να αγκαλιάσω τα παιδιά μου τους ιερείς. Σας ευχαριστώ παιδιά μου που είστε κοντά μου. Θέλω να είστε υπερήφανοι που ανήκετε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Είμαστε πραγματική εκκλησία δεν είμαστε κάτι ψεύτικο που έρχεται και φεύγει. Όσες δυσκολίες κι αν έχουμε μείναμε όρθιοι 2000 χρόνια, κρατήσαμε ασάλευτο το Ορθόδοξο Δόγμα και μεταλαμπαδεύουμε ανόθευτα τα νάματα της Ορθοδοξίας σε όλη την Αφρική. Ήρθαν αιρέσεις, ήρθαν διχοστασίες, ήρθαν τόσα προβλήματα, αλλά η ορθοδοξία παρέμεινε. Γιατί; Γιατί είναι έργο του Χριστού και δεν θα μπορέσει κανείς να το εξαλείψει. Πάντα θα έρχονται εχθροί, από μέσα και από έξω, αλλά το έργο μας συνεχίζεται γιατί ο Χριστός είναι ανάμεσά μας».


Στην συνέχεια, ο Μακαριώτατος, τέλεσε την ακολουθία της ρασοφορίας 17 Ιεροσπουδαστών, από τους οποίους ζήτησε να βάλουν μέσα στην καρδιά τους τον Χριστό και να γίνουν σπορείς του Ευαγγελίου, οι οποίοι θα υψώνουν τα χέρια και θα αγκαλιάζουν με αγάπη τους συνανθρώπους τους.
Ακολούθως, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, θεμελίωσε την Ιερατική Σχολή «SAINT MARK ORTHODOX SEMINARY» της Μπουκόμπας, η οποία θα φέρει το όνομα του Ιδρυτή της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, Ευαγγελιστή Μάρκου.


Έπειτα, πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη με τους κληρικούς της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας, όπου ο Μακαριώτατος μεταξύ των άλλων τόνισε: «Ξέρω ότι τα έξοδα σας είναι πολλά, έχετε παιδιά, υπάρχουν ασθένειες. Η Εκκλησία όμως δεν θα σας αφήσει ποτέ. Θέλω να ζείτε με αξιοπρέπεια, δεν θέλω ποτέ να αισθάνεστε ότι είστε μόνοι. Στην εκκλησία μας έχουμε δυσκολίες, αλλά με αγάπη, ο ένας κοντά στον άλλο, θα τα αντιμετωπίσουμε. Ο Πατριάρχης Θεόδωρος σας αγαπάει, δεν σας ξεχνάει και μεριμνά έμπρακτα για την καλυτέρευση των συνθηκών της ζωής σας».


Μετά το πέρας της Ιερατικής Συνάξεως, η Α.Θ.Μ. επισκέφθηκε το Νοσοκομείο «ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ», όπου τέλεσε τον αγιασμό επί τη ενάρξει των έργων της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, η όποια με την περάτωση της θα δώσει μεγάλη ανάσα στο υγειονομικό σύστημα της περιοχής.
Κλείνοντας την δεύτερη ημέρα της Ιεραποστολικής του πορείας στην Μπουκόμπα, ο Πατριάρχης επισκέφθηκε την περιοχή Καγιάγκα, όπου έτυχε θερμή υποδοχής από τον κόσμο.


Εκεί τέλεσε τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού των Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στο Γυμνάσιο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ». Των Θυρανοιξίων ακολούθησε εορταστική εκδήλωση προς τιμήν του Προκαθημένου της Αφρικής.

( https://www.facebook.com/groups/371422380795954/ )

This entry was posted in Africa, Bukoba -Tanzania, Bukoba- Μπουκόμπα Τανζανίας, Αφρική, Αφρική, Africa, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Μπουκόμπα Τανζανίας, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ), Tanzania - Τανζανία, Tanzania- Mwanza and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s