Pastoral Visit of Patriarch of Alexandria and All Africa to the Diocese of Gulu, Northern Uganda ! Ποιμαντική Επίσκεψη Πατριάρχη Αλεξανδρείας και όλης της Αφρικής στην Επισκοπή Γκούλου,στη Βόρεια Ουγκάντα!


Ziara ya Kichungaji ya Patriaki wa Aleksandria na Afrika Yote Jimbo la Gulu, Uganda Kaskazini ! Uruzinduko rw’abashumba ba sekuruza wa Alegizandiriya na Afurika yose muri Diyosezi ya Gulu, Amajyaruguru ya Uganda !Visite Pastorale du Patriarche d’Alexandrie et de toute l’Afrique au Diocèse de Gulu, Nord de l’Ouganda !

Ακολουθώντας το ευαγγελικό «πορευθέντες οὖν μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη» (Μθ 28,19α) η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, συνεχίζει την Ιεραποστολική Περιοδεία του στην γη της Ουγκάντας.

Ξεκινώντας την τέταρτη ημέρα της περιοδείας του, ο Μακαριώτατος, αναχώρησε, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, για την πόλη Γκούλου της Βορείου Ουγκάντας, την έδρα της Ιεράς Επισκοπής Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας, συνοδευόμενος από τον Θεοφ. Επίσκοπο Γκούλου κ. Σίλβεστρο, τον Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Καμπάλας Σεβ. Γέροντα Μητροπολίτη Ναϊρόμπι κ. Μακάριο, τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Νιέρι κ. Νεόφυτο, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ελπιδοφόρο Λημναίο και τον ορθόδοξο Βουλευτή κ. Θεόδωρο Σεκικούμπο.

Μετά από ένα πολύωρο ταξίδι, ο Πατριάρχης και η συνοδεία του αφίχθηκε στη πόλη Γκούλου, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Άλφρεντ Οκόνα, στον οποίο εξέφρασε την χαρά του για την εξέλιξη της Βορείου Ουγκάντας, ενώ στο πρόσωπό του κ. Οκόνα ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ουγκάντας για την φιλοξενία που του παρέχει. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την παρουσία του και τον διαβεβαίωσε πως θα σταθεί στο πλευρό του οικείου επισκόπου.

Ακολούθως η Α.Θ.Μ., μετέβη στον Ιερό Ναό του Μεγάλου Βασιλείου, όπου ο κλήρος και ο λαός της επισκοπής Γκούλου τον υποδέχθηκαν αναπέμποντας την καθιερωμένη Δοξολογία.

Στην συνέχεια, ακολούθησε Ιερατική Σύναξή με τον κλήρο της Ιεράς Επισκοπής Γκούλου, όπου ο Μακαριώτατος ενίσχυσε με πνευματικές νουθεσίες τους κληρικούς, τονίζοντάς τους την σπουδαιότητα που έχει η υπακοή και η αφοσίωση στον Θεσμό του Παλαιφάτου Αλεξανδρινού Θρόνου.

Μετά το πέρας της Ιερατικής Συνάξεως, πραγματοποιήθηκε μια εορταστική εκδήλωση με τοπικούς αφρικανικούς χορούς και τραγούδια από τους πιστούς, ως αντίδωρο αγάπης και σεβασμού προς τον Σεπτό Προκαθήμενο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

Τέλος, ο Πατριάρχης επισκέφθηκε την περιοχή Ακονήμπεντο, όπου τέλεσε τον αγιασμό του Ιατρείου του Αγίου Νεκταρίου, κλείνοντας έτσι την τέταρτη ημέρα της Ιεραποστολικής πορείας στην Ουγκάντα.

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, ο Μακαριώτατος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Λαυρεντίου, συλλειτουργούντων του Σεβ. Γέροντος Μητροπολίτου Ναϊρόμπι κ. Μακαρίου και των Θεοφ. Επισκόπων Νιέρι και όρους Κένυας κ. Νεοφύτου και Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σιλβέστρου. Το Ιερό Βήμα πλαισίωσε επίσης πλήθος κληρικών.

Στην λατρευτική σύναξη παρέστησαν ο Βουλευτής κ. Θεόδωρος Σεκικούμπο και ο Δήμαρχος της Γκούλου κ. Άλφρεντ Οκόνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η Α.Θ.Μ. απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο, ανακοίνωσε την ανάληψη της δαπάνης για την δημιουργία τεχνικής Σχολής στην Γκούλου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι σύντομα η Γκούλου θα γίνει η μεγαλύτερη πόλη της Ουγκάντας.

Ακολούθως, οι νέοι της περιοχής πραγματοποίησαν εόρτια εκδήλωση προς τιμήν του Αλεξανδρινού Προκαθημένου. Επίσης, ο Μακαριώτατος αφού εγκαινίασε τον Ιεραποστολικό οίκο, ο οποίος βρίσκεται πλησίον της Εκκλησίας του Αγίου Λαυρεντίου, παρακάθισε σε εορταστικό γεύμα με τους πιστούς, αναβιώνοντας έτσι τις Αγάπες της Πρωτοχριστιανικής Εκκλησίας.

Κλείνοντας την Πέμπτη ημέρα της περιοδείας του στην Ουγκάντα, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, αναχώρησε για την πρωτεύουσα Καμπάλα, όπου αύριο θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Μακαριστού Γέροντος Μητροπολίτου Καμπάλας κυρού Ιωνά.

Πηγή : Romfea.gr

Yesterday October 15 2021 , His Beatitude Pope and Patriarch Theodoros II visited St. Basil Parish and Akonyibedo Orthodox Community at St. Nectarios Medical Center. The Patriarch prayed for the healing of the sick and Peace in the whole country. The faithful welcomed His Beatitude with love and Joy. We wish you many years your Beatitude!!!

( http://ampelonas-trygetes.blogspot.com/2021/10/patriarch-theodoros-visited-st-basil.html )

Pictorial during Holy Liturgy at St. Lavrentios Orthodox Cathedral Gulu presided over by His Beatitude Pope and Patriarch of Alexandria Theodoros II during his pastoral visit to our Diocese headquarters in Gulu City.

( https://www.facebook.com/orthodoxguluandeastug )

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s