Τον άρτον ημών τον επιούσιον … ( Ορθόδοξη Εκκλησία Σουμάτρας- Ινδονησία ). Αγωνία για την εξεύρεση τροφής για τους πιστούς !


Κάθε Ορθόδοξη ιεραποστολή σε χώρες φτωχές, βιώνει την αγωνία της επιβίωσης από πείνα, μέσα στην πανδημία του covid19. Και πόσο ευλογημένοι εκείνοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που καθημερινά κατανοούν την αγωνία των Ορθοδόξων ιεραποστόλων και νυχθημερόν ψάχνουν τρόπους για να τους βοηθήσουν στα διάφορα φιλανθρωπικά, εκπαιδευτικά, ιεραποστολικά, ιατροφαρμακευτικά προγράμματα, ακόμα και στο θέμα της επιβίωσής τους. Χαρακτηριστική η επιστολή από την Ινδονησία …

Χριστός Ανέστη! Με τη βοήθεια του Θεού είμαστε καλά.

Πέρασα ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά με τη χάρη του Θεού το ξεπέρασα. Πλέον, έχω επιστρέψει στα καθήκοντά μου.

Τρεις μέρες θα είμαι στο χωράφι και άλλες τρεις θα βρίσκομαι στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου και στη Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Παύλου. Αυτό το κάνω διότι δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει η επιδημία και φοβάμαι ότι δεν θα έχουμε να φάμε. Έτσι, φύτεψα λάχανα, μαρούλια και πολλά άλλα στο χωράφι. Τώρα φτιάχνω χώρους για τον στραβλισμό χοίρων. Προγραμματίζω να βάλω 50 γουρούνια.

Επίσης, έχουμε 5 μεγάλες κολυμβήθρες και βάλαμε 7000 ψάρια. Σε ένα διπλανό χωράφι, σκοπεύουμε να βάλουμε 500 κοτόπουλα. Σύντομα θα αλλάξει ο καιρός και θα έχουμε δυσκολίες, γι’ αυτό βιαζόμαστε να ετοιμαστούμε.

Τα βράδια κάνουμε τις κατηχήσεις των πιστών. Μαζί μου είναι και ο πατήρ Λουκάς και η πρεσβυτέρα του. Εκτός από την πίστη μας τους έμαθα πώς να καλλιεργούν τα χωράφια, για να έχουμε να φάμε φέτος, και χάρηκαν όλοι.

Οι οικίσκοι για τους χοίρους και για τα κοτόπουλα είναι έτοιμοι και πλέον ψάχνουμε γουρουνάκια και πουλάκια για να βάλουμε εκεί. Είναι πολλά τα έξοδα της αγοράς, γι’ αυτό να προσεύχεστε να ευλογήσει ο καλός Θεός το πρόγραμμα αυτό.

Με αγάπη Χριστού,
π. Χρυσόστομος Manalu

Πηγή : Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής

Βοηθήστε την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ινδονησία μέσω της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής . Πληροφορίες , πατήστε ΕΔΩ

Support Orthodox Church in Sumatra via Orthodox Missionary Fraternity of Thessaloniki.

This entry was posted in Asia, Australia, Ασία, Ασία, Asia, Αυστραλία, Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Εξωτερική Ιεραποστολή, Ινδονησία- Ιάβα, Οικουμενικό Πατριαρχείο - Ecumenical Patriarchate, Σιγκαπούρη-Singapore, Σουμάτρα-Μεντάν and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Τον άρτον ημών τον επιούσιον … ( Ορθόδοξη Εκκλησία Σουμάτρας- Ινδονησία ). Αγωνία για την εξεύρεση τροφής για τους πιστούς !

  1. Παράθεμα: Προσευχή για τη Σουμάτρα, τους ιερείς και τους πιστούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας… | Ορθόδοξη Ιεραποστολή -Orthodox Mission -Mission Οrthodoxe – Misión Ortodoxa

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s