ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΥ ΣΑΡΩΦ ΣΤΟ ΧΑΡΑΡΕ, ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ


Με τη βοήθεια του Θεού και τις ευλογίες του Αλεξανδρινού μας Προκαθημένου, Μακαριωτάτου Πατριάρχου μας κ.κ. Θεοδώρου Β’, μετά τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας του κορονoϊού, αξιωθήκαμε με την άδολη αγάπη αναδόχων από την Ελλάδα και τη Κύπρο, αλλά και μελών της παροικίας μας από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας με πρωτεργάτη τον αγαπητό μας γνωστό Μουσικοδιδάσκαλο εκλεκτό κληρικό μας Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωσήφ Παλιούρα, να προχωρήσουμε σε ομαδικές βαπτίσεις άπορων και ορφανών παιδιών.

Εκτός από τις ευχαριστίες τους οι νεοφώτιστοι στους αναδόχους τους, προσεύχονται κάθε καλό στις οικογένειες τους που η αγάπη τους φτάνει μέχρι την μακρινή Αφρική για να ανακουφισθούν έστω και λίγο άπορα και ορφανά παιδιά να έχουν λίγο φαγητό και την ελπίδα να συνεχίσουν να πηγαίνουν σχολείο. Δυστυχώς, έστω κι αν στη Ζιμπάμπουε, η φτώχεια είναι μεγάλη, δεν υπάρχει δωρεά εκπαίδευση, κι αν κάποιος δεν μπορεί να πληρώσει τα δίδακτρα του, δεν το δέχονται στο σχολείο. Έστω κι αν το ποσό μπορεί να είναι μεταξύ δέκα και είκοσι ευρώ τον μήνα , πολλές είναι οι οικογένειες που δεν μπορούν, ιδιαίτερα όταν δεν έχουν κάποιο εισόδημα .Η ανεργία αγγίζει σχεδόν το 80% του πληθυσμού της Χώρας. Γι’αυτό η οποιανδήποτε βοήθεια εκ μέρους των αναδόχων προς τα παιδιά αυτά είναι μεγάλη υπόθεση για την ομαλή επιβίωση τους.

Η παρουσία του Θεού ανάμεσα μας είναι ορατή με την άδολη αγάπη όσων μας στηρίζουν και μας βοηθούν με τις ευλογημένες προσευχές τους και όταν μπορούν και με τις μικρές μηνιαίες εισφορές τους. Βρισκόμαστε στη καρδιά του χειμώνα στη Ζιμπάμπουε, νοιώθουμε όμως τη ζεστασιά της άδολης αγάπης όσων μας βοηθούν και βρίσκονται μαζί μας στη πρώτη γραμμή της Ιεραποστολικής μας διακονίας. Ο Θεός μεθ’ ημών και να σας δίνει όλα τα καλά με πάντα υγεία.


Μετ’ ευχών και ασπασμών αγάπης


+Ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Σεραφείμ και οι συνεργάτες μου και τα παιδιά της Αφρικής»

https://www.facebook.com/giorgos.iakovou

Πηγές : Στον Ορθόδοξο Αμπελώνα της Αφρικής , Orthodox Times

Support Orthodox Church of Zimbabwe ! Στηρίξτε οικονομικά την Ορθόδοξη Μητρόπολη στη Ζιμπάμπουε.

Οι τραπεζιτικοί λογαριασμοί για όσους θέλουν να βοηθήσουν είναι οι ακόλουθοι:

Στην Ελλάδα

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας,

αριθμός Λογαριασμού 146/296079-62

στο όνομα Ιερά Μητρόπολις  Ζιμπάμπουε

Στην Κύπρο

Tράπεζα Κύπρου

Greek orthodox Archbishopric of Zimbabwe,

Αριθμός λογαριασμού 357013494296

Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού ο ίδιος λογαριασμός τώρα στην Ελληνική Τράπεζα στη Κύπρο

Ιερά Μητρόπολις Ζιμπάμπουε

Αριθμός λογαριασμού 200303857665/4

Ελληνική Τράπεζα,

MITROPOLIS OF ZIMBABWE & ANGOLA

IBAN No: CY61 0050 0121 0001 2110 5652 6600

Στο Ζιμπάμπουε

Standard Chartered Bank,

ACCOUNT NAME: GREEK ORTHODOX ARCHBISHOPRIC OF ZIMBABWE

ACCOUNT NUMBER

for USA dollars from abroad: 8740305621700

for local Zimbabwe dollars: 0100205621700

BRANCH: AFRICA UNITY SQUARE

BRANCH CODE: 04000

SWIFT CODE: SCBLZWHX

BRANCH ADDRESS:

CNR 2ND STREET 68 NELSON MANDELA AVENUE, HARARE, ZIMBABWE

Όσοι κάνουν καταθέσεις τους παρακαλούμε να μας αποστέλλουν φωτοτυπία της καταθέσεώς τους στην παρακάτω διεύθυνσή μας και να μας γνωστοποιούν τον σκοπό της εισφοράς τους και την ταχυδρομική τους διεύθυνση για να τους αποστέλλουμε την σχετική απόδειξη και ενημέρωση για το Ιεραποστολικό μας έργο ή στο email:  stmark@mweb.co.za.

https://ierazimpampoue.com/ierapostoli/ )

https://ierazimpampoue.com/epikoinonia/ )

Γραφείο Μητροπόλεως Ζιμπάμπουε και Αγκόλας

Timokreontos 12, Limassol

Τ.Κ 3076

Phone: 99622112

This entry was posted in Africa, England - Αγγλία, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Ζιμπάμπουε, Ζιμπάμπουε,Zimbabwe, Κύπρος - Cyprus, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ), Scotland - Σκωτία, Zimbabwe and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΥ ΣΑΡΩΦ ΣΤΟ ΧΑΡΑΡΕ, ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ

  1. Παράθεμα: Βαπτίσεις παιδιών στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ζιμπάμπουε. | Ορθόδοξη Ιεραποστολή -Orthodox Mission -Mission Οrthodoxe – Misión Ortodoxa – Missão Ortodoxa – Missione Ortodossa –

  2. Παράθεμα: Νέες βαπτίσεις στη Μητρόπολη Ζιμπάμπουε και Αγκόλας. | Ορθόδοξη Ιεραποστολή -Orthodox Mission -Mission Οrthodoxe – Misión Ortodoxa – Missão Ortodoxa – Missione Ortodossa – прав

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s