Είναι θαύμα Θεού η Ιεραποστολή στην Ινδία. ( περιοδικό Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, β τρίμηνο 2018 )


Στα περίχωρα της τρίτης μεγαλύτερης πόλης των Ινδιών, την Καλκούτα, υπάρχει μία «όαση» στοργής και αγάπης για τα απορφανισμένα παιδιά και όχι μόνον του Μπακεσουάρ. Μίας περιοχής ακραίας φτώχειας, με καταφανή τα σημάδια της εξαθλίωσης των ανθρώπων και της πατημένης, όπως θα λέγαμε, φτώχειας. Μέσα σ’ αυτό το τριτοκοσμικό περιβάλλον έδωσε ο Θεός να αναπτυχθεί η Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Καλκούτας, που υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Σιγκαπούρης.

Orthodox Church in India

Η «όαση» φέρει το όνομα «Η Θεοτόκος» και λειτουργεί ως Φιλανθρωπική Οργάνωση της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ψυχή των Ιδρυμάτων (Σχολεία, Οικοτροφείο, Πνευματικό Κέντρο κ.λπ.) είναι η μοναχή Νεκταρία της Ι. Μονής Οσίου Παταπίου Λουτρακίου. Για περισσότερα από 25 χρόνια η αδελφή Νεκταρία, έχει αφιερώσει τη ζωή της στο έργο στήριξης και αποκατάστασης κυρίως των μικρών κοριτσιών, που υφίστανται τα πάνδεινα από την εμπορία, την οικονομική εκμετάλλευση από τους γονείς, την κακοποίηση,  μέχρι και τον εξαφανισμό (δολοφονία).

Στην καλλιέργεια των παιδικών ψυχών συντελεί πρωτίστως ο «παραδεισένιος» χώρος. Τα κτίρια για τη φιλοξενία των παιδιών, το σχολείο και οι λοιποί χώροι βρίσκονται μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο και περιστοιχίζονται από πανύψηλα δένδρα, ανθισμένα παρτέρια και πλακόστρωτους διαδρόμους. Είναι τρέλα να βλέπεις το μελισσομάνι των 100 προστατευόμενων κοριτσιών με τα ομοιόχρωμα φορεματάκια τους και τις παιδικές τους φωνούλες να ξεχύνονται στους χώρους της Ιεραποστολής. Εξίσου υπέροχο και συγκινητικό είναι να βλέπεις 650 παιδιά, αγόρια και κορίτσια, όλα με ομοιόμορφη ένδυση να έρχονται στο Σχολείο με τα λεωφορεία της Ιεραποστολής μας από τις γύρω περιοχές. Τα μαθήματα που παρακολουθούν, γίνονται στην αγγλική γλώσσα. Πραγματικά, αν σκεφτεί κανείς το τι βιώνουν τα χιλιάδες άλλα παιδιά, που γεννιούνται και ζούν στα πεζοδρόμια ή στους τάφους της Καλκούτα των τεσσεράμισυ  εκατομμυρίων ανθρώπων, μίας μεγαλούπολης γνωστής για την οικονομική της ανάπτυξη αλλά παράλληλα και την ακραία φτώχεια της, κατανοεί αμέσως το σωτηριώδες και αφανές έργο που συντελείται γι’ αυτά τα παιδιά. Εδώ βρίσκουν την αληθινή αγάπη του Χριστού, την παραδεισένια χαρά και την καλύτερη δυνατή μόρφωση, χωρίς να στιγματίζονται από τον αναλφαβητισμό. Για τα παιδιά η μοναχή Νεκταρία αναφέρει: “Πόθος μου είναι να δω αυτά τα παιδιά, ιδιαίτερα τα κορίτσια, να μπορούν να κυνηγήσουν ένα λαμπρό μέλλον χωρίς σκιές”.

Το πνευματικό έργο της Ιεραποστολής συνεχίζεται απρόσκοπτα με τους δεκατρείς Ινδούς ιερείς, δύο εκ των οποίων χειροτονήθηκαν πρόσφατα από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνο. Στα χωριά λειτουργούν δώδεκα Ιεροί Ναοί και μέσα στην Καλκούτα τρεις Ιεροί Ναοί και δύο παρεκκλήσια. 

Όμως, η δραστηριότητα της ακούραστης ιεραποστόλου δεν περιορίζεται εδώ, επεκτείνεται και σε έργα φιλαλληλίας, όπως η διανομή πρωινού σε περισσότερα από  εκατό άστεγα παιδιά της περιοχής Καλιγκάτ της Καλκούτας, που ζούν και πεθαίνουν στους δρόμους. Επίσης, φαγητό διανέμεται σε εκατό αναπήρους, τυφλούς και ασθενείς,  που αδυνατούν να εργαστούν. Σε πέντε απομακρυσμένα χωριά της Δυτικής Βεγγάλης καταβάλλονται οι μισθοί των δασκάλων και διανέμονται δωρεάν τα βιβλία και η γραφική ύλη των μαθητών. Σε αυτά τα χωριά διατηρούμε πέντε ιατρεία για την περίθαλψη και την παροχή φαρμάκων σε ασθενείς. Στο Ορφανοτροφείο Θηλέων λειτουργεί Οφθαλμιατρείο για τα παιδιά και τους κατοίκους της περιοχής.

Πρωτεργάτης αυτού του έργου υπήρξε ο Ιεραπόστολος π. Ιγνάτιος Σεννής, ο σημερινός Μητροπολίτης Μαδαγασκάρης, που είχε συνεργάτιδα την αδελφή Νεκταρία. Ο π. Ιγνάτιος, παράλληλα με τις προσπάθειες εγκαθίδρυσης της Ορθοδόξου Εκκλησίας, στα πλαίσια ενός μεγάλου κοινωνικoανθρωπιστικού έργου  συνέλαβε και υλοποίησε την ίδρυση ορφανοτροφείου για αγόρια και κορίτσια. Τον διαδέχθηκε στο έργο η μοναχή Νεκταρία, όταν εκείνος εξελέγη από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Επίσκοπος Μαδαγασκάρης (2004).

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στη παρακάτω ιστοσελίδα :

http://orthodoxchristianmission.blogspot.com/2018/08/blog-post.html

Στείλτε την αγάπη σας στα ορφανά της Ινδίας, μέσω του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης. Κάντε μια κατάθεση και στη συνέχεια ενημερώστε τηλεφωνικά ή με εμαιλ ότι η δωρεά είναι για τα ορφανοτροφεία της Ινδίας, για να σας σταλεί και η απόδειξη για την εφορία. ( Αυτό είναι αναγκαία διαδικασία σε κάθε δωρεά σε κάθε ορθόδοξο ιεραποστολικό σύλλογο ).

Μπορείτε να καταθέτετε την βοήθειά σας σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς και να ενημερώνετε τηλεφωνικά, για να μην μπαίνετε στην διαδικασία αποστολής του καταθετηρίου της τράπεζας. Άμεσα θα σας αποστέλλουμε την απόδειξη του Ι. Συνδέσμου.

 

1. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
235/296004-49
ΙΒΑΝ: GR9401102350000023529600449
SWIFT (BIC): ETHNGRAA
2. ALPHA BANK
479-002101-029168
ΙΒΑΝ: GR3401404790479002101029168
3. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
5231-013724-415
ΙΒΑΝ: GR5001722310005231013724415
 

ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
«ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»
ΛΑΓΚΑΔΑ 190, ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τ.Κ. 56436

ΤΗΛΕΦΩΝΟ – FAX: 2310 606 920
E-MAIL: iersyn@iersyn.gr
This entry was posted in Asia, Australia, Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης, Ασία, Ασία, Asia, Αυστραλία, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Ινδία-India, Κύπρος - Cyprus, Σιγκαπούρη-Singapore and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s