Έκτακτο : Η Ι.Μ. Κινσάσας θρηνεί την εκδημία του Μητροπολίτου Πενταπόλεως Ιγνατίου ( romfea.gr ). Η Εξόδιος Ακολουθία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πευκακίων Σάββατο 11/11/2017, 11.00 π.μ


Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την κοίμηση ενός σύγχρονου ιεραποστόλου, του Μητροπολίτη Πενταπόλεως κυρού Ιγνατίου, που διακόνησε την ορθόδοξη ιεραποστολή μέχρι το τέλος της επίγειας ζωής του στη Κανάγκα και στο Κονγκό. Ο Θεός ας αναπαύσει τη ψυχή του στη Βασιλεία των Ουρανών. Από κει ψηλά θα δέεται και θα προσεύχεται και θα μεσιτεύει για την πρόοδο της Ορθόδοξης ιεραποστολής στο Κονγκό και για τα πνευματικά του παιδιά !

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Εκοιμήθη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr τις πρώτες πρωινές ώρες, ο σπουδαίος Ιεραπόστολος Μητροπολίτης Πενταπόλεως κυρός Ιγνάτιος.

Να αναφερθεί ότι μακαριστός Μητροπολίτης Ιγνάτιος, εκοιμήθη ενώ βρισκόταν στην Αθήνα.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 11.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων, ενώ από τις 10π.μ. η σορός του Μητροπολίτου θα εκτεθεί σε προσκύνηση.

Αμέσως μετά η ταφή του μακαριστού Μητροπολίτη Ιγνατίου θα γίνει στο Κοιμητήριου του Ζωγράφου, σε τάφο που αναπαύονται όλοι οι κληρικοί του «Σωτήρα».

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Ιγνάτιος (κατά κόσμον Γεώργιος Μαδενλίδης) γεννήθηκε το 1930 στην Έδεσσα από γονείς Μικρασιάτες.

Το 1952 έλαβε το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1968 χειροτονήθηκε διάκονος και το 1969 αρχιμανδρίτης.

Για 37 χρόνια διακόνησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης (ως λαϊκός και έπειτα κληρικός της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο Σωτήρ»).

Τη δεκαετία του ’60 δημιούργησε στη Σκοτίνα Πιερίας την χριστιανική παιδική κατασκήνωση της ΓΕΧΑ Λαρίσης.

Από το 1981 βοηθούσε στην ιεραποστολή (3-4 μήνες κάθε χρόνο) πλησίον του μακαριστού ιεραποστόλου Αρχιμανδρίτου Χαρίτωνος Πνευματικάκη στο Κονγκό. Το 1994 ορίσθηκε υπεύθυνος του Κλιμακίου της ιεραποστολής στη Κανάγκα.

Το 2003 εξελέγη Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής, η οποία περιλαμβάνει στην πνευματική της δικαιοδοσία τα κράτη Ρουάντα, Μπουρούντι, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και Κογκό Μπράζα.

Το 2010 παραιτήθηκε από Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής και εξελέγη Μητροπολίτης Πενταπόλεως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος κοιμήθηκε ανήμερα του Αγίου Νεκταρίου, του οποίου τον τίτλο έφερε τα τελευταία 7 χρόνια.

http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/18122-ektakto-ekoimithi-o-mitropolitis-pentapoleos-ignatios

Με την εις Κύριον εκδημία του Μητροπολίτου Πενταπόλεως κυρού Ιγνατίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος έδωσε κατευθύνσεις στον Πρωτοσύγκελλό του αρχιμ. Θεοδόσιο Τσιτσιβό να ανακοινώσει σε όλη την αχανή Μητρόπολη την κοίμηση του αειμνήστου ανδρός κυρού Ιγνατίου, να χτυπήσουν σε όλη την Μητρόπολη πένθιμα οι καμπάνες και να τελεσθούν Τρισάγια υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Ιεράρχου.

Επίσης θα τελούνται από την αυριανή ημέρα, σαρανταλείτουργο τόσο στην Θεολογική Σχολή του Αγίου Αθανάσιου του Αθωνίτου, της οποίας και κτήτορας υπήρξε, αλλά και εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Ανδρέου Κανάγκας, όπου εκδαπάνησε τα περισσότερα χρόνια της ιεραποστολικής του ζωής.

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου θα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Ελληνικής Κοινότητος, παρουσία του Έλληνος Πρέσβειως, του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητος και των Ελλήνων της Κινσάσας.

Επίσης η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Ανδρέου Κανάγκας και στην Θεολογική Σχολή, σε όλες δε τις Εκκλησίες θα τελεσθεί τρισάγιον.

Ο μεγάλος ιεραπόστολος αείμνηστος Μητροπολίτης Πενταπόλεως Ιγνάτιος, τις πρώτες ώρες της 9 Νοεμβρίου, ημέρα που η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Μεγάλου και θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου Αρχιεπισκόπου Πενταπόλεως, παρέδιδε την φιλάρετη και αγιασμένη ψυχή του, στα χέρια του Θεού. Να σημειωθεί ότι ο μακαριστός έφερε το ίδιο τίτλο με τον Άγιο Νεκτάριο δηλαδή Μητροπολίτης Πενταπόλεως.

Άγιε Γέροντα αείμνηστε Μητροπολίτα Πενταπόλεως όλοι οι Ιερείς και οι πιστοί της χώρας που τόσο αγάπησες και που ως εν ενεργεία και ως εφησυχάζων Αρχιερεύς αναλώθηκες, όλοι εμείς σήμερα νοερώς φιλούμε τα αρχιερατικά, ασκητικά και πονεμένα χέρια σας.

Τα χέρια εκείνα που σήκωσαν τον Σταυρό του Χριστού και τον πρόβαλαν με αγάπη στους Αφρικανούς αδελφούς μας.

Φιλούμε τα άγια χέρια σας άγιε δέσποτα, και ζητούμε από την καρδιά σας, που μόνο αγάπη ήξερε να σκορπά, την αρχιερατική και πατρική ευλογία.

http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-alexandreias/18133-i-im-kinsasas-thrinei-tin-ekdimia-tou-mitropolitou-pentapoleos-ignatiou

ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΟ, ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ ΚΥΡΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, ΑΣ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ.

https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/

This entry was posted in Africa, Congo, Αφρική, Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Κογκό, Κογκό,Congo, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ), Φως των Εθνών and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Έκτακτο : Η Ι.Μ. Κινσάσας θρηνεί την εκδημία του Μητροπολίτου Πενταπόλεως Ιγνατίου ( romfea.gr ). Η Εξόδιος Ακολουθία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πευκακίων Σάββατο 11/11/2017, 11.00 π.μ

  1. Παράθεμα: Ετήσιο Μνημόσυνο Μητροπολίτου Πενταπόλεως Ιγνατίου στην Κανάγκα ( πηγή: romfea.gr ) | Ορθόδοξη Ιεραποστολή -Orthodox Mission -Mission Οrthodoxe – Misión Ortodoxa – Miss

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s