Η Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Χαλκιδικής χτίζει το Ορθόδοξο Ορφανοτροφείο «ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ» στη Τανζανία. 2nd Orphanage in Tanzania.


Μέχρι την Τανζανία έφθασε η αγάπη τόσο των Μοναζουσών της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στην Μεταμόρφωση Χαλκιδικής, όσο και του πνευματικού πατρός αυτών Αρχιμ. Γρηγορίου και των πνευματικών τέκνων και φίλων της Ιεράς Μονής.

tanzania-2

Η αγάπη τους για το Ιεραποστολικό έργο στην Αφρικανική ήπειρο και τον Σεβ. Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριο, είχε σαν αποτέλεσμα την ανέγερση του Ορθοδόξου Ορφανοτροφείου «ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ».

Το ορφανοτροφείο του Αγίου Γρηγορίου είναι το δεύτερο μετά από αυτό του «Αγίου Στυλιανού» (δωρεάς Αλίκης & Νόρμας Δημητρίου εκ Κύπρου), που με πολύ κόπο και αγώνα έκτισε ο Σεβ. Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, προκειμένου να φιλοξενηθούν τόσο τα επτά νέα ορφανά κοριτσάκια από το AIDS, στο σύνολο σαράντα ένα, όσο και τις Μοναχές που θα τα φροντίζουν (δύο από το Ιάσιο της Ρουμανίας και δύο ιθαγενείς).

Με τη χάρη του Θεού και τις ευχές της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεοδώρου, τελέσθηκε ο αγιασμός των εγκαινίων από τον Σεβ. κ. Δημήτριο, με την συμμετοχή των ιθαγενών ιερέων της περιοχής και την παρουσία πολλών εθελοντών ιεραποστόλων από την Κύπρο, την Σερβία, την Αμερική, την Ιταλία αλλά και εκατοντάδων ιθαγενών ορθοδόξων από την ευρύτερη περιοχή.

tanzania-1

Μετά την τελετή των εγκαινίων ακολούθησε, όπως πάντα, γεύμα «ΑΓΑΠΗ» για όλους τους παρευρισκόμενους και για εκατοντάδες πάμπτωχα παιδάκια της περιοχής.

More photos, Περισσότερες φωτογραφίες :

http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-alexandreias/13559-i-moni-agiou-ioannou-prodromou-xalkidikis-stin-tanzania

Ενισχύστε οικονομικά τη Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως  Τανζανίας.

NATIONAL BANK of GREECE  / ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 146/296160-13

IBAN: GR 2801101460000014629616013

SWIFT: (BIC) ETHNGRAA

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

This entry was posted in Africa, Αφρική, Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως-Τανζανία-Tanzania, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s