Επείγουσα έκκληση για την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ινδία. Διαβάστε προσεκτικά το άρθρο ( πηγή : Ρομφαία ). SOS from the Orthodox Church in India.


Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδίας στη Καλκούτα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα για να συντηρήσει το ορφανοτροφείο, τα φιλανθρωπικά της προγράμματα και τα κτίρια της. Κάνουμε έκκληση σε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, παρακαλούμε να βρεθούν γενναιόδωροι δωρητές για τη συντήρηση της εκκλησίας, του ορφανοτροφείου και όλων των κτιρίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. The Indian Orthodox Church in Calcutta facing major problems to maintain the orphanage, charitable programs and its buildings. We appeal to all Orthodox Christians, please be found generous donors for the maintenance of the church, orphanage and all buildings of the Orthodox Church.

kalkouta-7

Γράφει στην Romfea.gr | Έκτορας Ρουμελιώτης


Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Καλκούτα, σε ένα μικρό χωριό, βρίσκεται ένας «αμπελώνας» αγάπης, στοργής και μόρφωσης.

Ένα ορφανοτροφείο θηλέων, ένα Χριστιανικό σχολείο και λίγο πιο πέρα ένα ορφανοτροφείο αρρένων.

Με το αμάξι περνάς μέσα από θορυβώδη και πυκνοκατοικημένα χωριουδάκια, ανάμεσα από πήλινα σπίτια και τσίγκινα μαγαζάκια πάνω σε βρώμικους, χαλασμένους και στενούς δρόμους, όπου οι άνθρωποι δουλεύουν, ζουν και κινούνται με τους δικούς τους ρυθμούς σε έναν δικό τους, ξένο για εμάς, κόσμο.

Και καθώς προχωράς αντικρίζεις ξαφνικά ψηλά κτίρια, καλοδιατηρημένα με ωραία και εμβληματική αρχιτεκτονική, που δεν θυμίζουν σε τίποτα τους οικισμούς της γύρω περιοχής.

Ένας χώρος που περιτριγυρίζεται από πράσινα χωράφια και λίμνες και μοιάζει σαν μια όαση μέσα σε έναν ξερό από την φτώχεια, την δυστυχία και την πείνα, κόσμο!

Και μόλις κάποιος  μπει  μέσα και αντικρύσει  αυτήν την όαση, αυτό και μόνο του είναι αρκετό  για να αντιληφθεί το μέγεθος του έργου που επιτελείται στην Καλκούτα της Ινδίας.

Καταπράσινος προαύλιος χώρος με πολλά δέντρα και πολύχρωμα φυτά τοποθετημένα σε σχηματισμούς και με αυλές, εντυπωσιακές γλάστρες και περιποιημένα παρτέρια.

Όλα αυτά προδιαθέτουν ευνοϊκά τον επισκέπτη  και αποτελούν το καλύτερο συμπλήρωμα στην  αίσθηση φιλοξενίας, αγάπης,  ζεστασιάς και οικειότητας που αποπνέει αυτός ο ευλογημένος χώρος.

Ο χώρος αυτός είναι το σπίτι για περίπου 100 κορίτσια, που είτε δεν έχουν κανέναν στον κόσμο είτε προέρχονται από τους φτωχότερους των φτωχών της Καλκούτας.

Παρόμοια είναι και η εικόνα στο ορφανοτροφείο των αγοριών. Πενήντα αγοράκια απέκτησαν ένα σπίτι μέσα σε ένα καταπράσινο χώρο, με ωραία κτίρια, με ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον.

Καθώς μπαίνεις στο ορφανοτροφείο των κοριτσιών, αντικρίζεις στο βάθος την εκκλησία.

Τα «Εισόδια της Θεοτόκου». Ένα πολύ ωραίο εκκλησάκι, μαρμαρόστρωτο, που κάθε Κυριακή γίνεται το σημείο συνάντησης των αγοριών, των κοριτσιών και πολλών πιστών από την γύρω περιοχή.

Ο πατήρ Δημήτριος, ένας Ινδός ιερέας, τελεί την Θεία Λειτουργία στα Μπενγκάλι, την τοπική γλώσσα της Καλκούτας, ενώ οι μεγάλες κοπέλες του ορφανοτροφείου βρίσκονται στο ψαλτήρι και ψέλνουν μελωδικά στα Ελληνικά, στα Αγγλικά και στα Μπενγκάλι.

Η ατμόσφαιρα μέσα στην εκκλησία είναι κατανυκτική, μυσταγωγική, ευλαβική με έντονη την αίσθηση της παρουσίας του Θεού στον ιερό αυτό χώρο.

Οι πόρτες τις εκκλησίας είναι ανοιχτές για όλους τους πιστούς. Κανένα από τα κοριτσάκια ή τα αγοράκια του ορφανοτροφείου δεν πιέζονται για να παρευρεθούν στην εκκλησία.

Όμως όλα θα έρθουν, το καθένα με τον δικό του ρυθμό. Άλλα θα φορέσουν κάτι ξεχωριστό, άλλα τα απλά καθημερινά τους ρούχα. Το ίδιο και οι πιστοί από το χωριό και την γύρω περιοχή.

Αυτό που χαρακτηρίζει κάθε εκκλησιαζόμενο είναι η απλότητα, η ευλάβεια και η προσήλωση στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Ο Μηνάς και ο Παναγιώτης θα φύγουν από το ορφανοτροφείο των αγοριών στις 6:30 το πρωί για να έρθουν στην εκκλησία και να κάνουν τα διακονήματά τους.

Είναι τα παπαδάκια της εκκλησίας που με πίστη και ευλάβεια βοηθούν τον πατέρα Δημήτριο στο Ιερό.

Ο Μηνάς, ένα πεντάρφανο αγοράκι, όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει παπάς και να βοηθήσει το ιεραποστολικό έργο, ανταποδίδοντας την αγάπη και την φροντίδα που έχει δεχτεί από την αδελφή Νεκταρία.

Μετά το τέλος της εκκλησίας, οι πιστοί μαζεύονται και πίνουν τσάι  και η αδελφή Νεκταρία επεξηγεί το θέμα και το δίδαγμα των Αναγνωσμάτων  της ημέρας ή το βίο των εορταζομένων Αγίων.

Η προσευχή στον τόπο αυτό δεν περιορίζεται μόνο τις Κυριακές. Κάθε μέρα τα κορίτσια επισκέπτονται την Εκκλησία για προσευχή.

Στις 7:30 πρωινή ώρα, αφού έχουν φάει και έχουν ετοιμαστεί για το σχολείο, έρχονται από μόνες τους, ανοίγουν την εκκλησία και για 10 λεπτά αρχίζοντας με το τρισάγιο και 2 ψαλμούς του εξαψάλμου.

Ψάλλουν τα μεγαλυνάρια της Θεοτόκου (Την τιμιωτέραν των Χερουβίμ), διαβάζουν το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας και ζητούν την βοήθεια του Θεού για να αποκτήσουν φώτιση και δύναμη για την υπόλοιπη μέρα τους.

Ειλικρινά εντυπωσιάστηκα όταν αντίκρισα το θέαμα αυτό! Δεν φανταζόμουν πως στην μακρινή Ινδία η πίστη και η αγάπη προς τον Θεό είναι τόσο μεγάλη που τα κορίτσια χωρίς κάποια πίεση ή εξαναγκασμό αλλά με απόλυτη ελευθερία θα προσεύχονταν  στην εκκλησία πριν πάνε στο σχολείο!

Η μέρα κλείνει με ακόμη μια προσευχή, αυτή που ακολουθεί το δείπνο.

Μόλις φάνε, μαζεύονται όλα τα κορίτσια σιγά – σιγά στην εκκλησία για να ψάλουν το απόδειπνο και να πάρουν την ευχή της αδελφής Νεκταρίας.

Στο αναλόγιο βρίσκονται τα μικρά κορίτσια του ορφανοτροφείου. Παρόμοια εικόνα μπορεί να αντικρίσει κανείς και στο ορφανοτροφείο των αγοριών, όπου η πρωινή και η βραδινή προσευχή τους είναι κομμάτι της καθημερινότητάς τους.

Η αγάπη και ο σεβασμός για το πρόσωπο του Χριστού είναι μεγάλος και τα διδάγματα που έχω πάρει από αυτά τα μικρά αγόρια και κορίτσια της Καλκούτας είναι, προσωπικά για μένα, συγκλονιστικά!

Ήρθα να δω, να γνωρίσω και να βοηθήσω στο έργο της Ιεραποστολής αλλά τελικά μεγαλύτερη βοήθεια δέχθηκα εγώ από τα παιδιά παρά τα παιδιά από εμένα!

Προβληματίστηκα και αναρωτήθηκα, πως αν με τόσο λίγα χρόνια Χριστιανικής παρουσίας στην Ινδία, οι πιστοί διακατέχονται από τόσο βαθιά πίστη, πως θα έπρεπε να είναι η «βιωτή» ημών των Ορθοδόξων στην Ελλάδα, που είχαμε την ευλογία εδώ και 2000 περίπου χρόνια να γνωρίζουμε το Λόγο του Χριστού από το στόμα του Απόστολου των Εθνών Παύλου; Πολύ φοβάμαι ότι το «ο γνούς και μη ποιήσας δαρήσεται πολλά!» θα βρει την εφαρμογή του πρωτίστως σε μένα!

Και για να γίνει αυτό περισσότερο αντιληπτό σας αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Τα μεγάλα κορίτσια, που από νήπια ήρθαν στο ορφανοτροφείο και πλέον σπούδασαν και εργάζονται στο σχολείο του Ιδρύματος, γνώρισαν τον Χριστό, τον αγάπησαν, έμαθαν να ψέλνουν βυζαντινούς ύμνους ακόμη και στα Ελληνικά, ζυμώνουν πρόσφορο και βοηθάνε την αδελφή Νεκταρία σ’ αυτό το έργο.

Τα κορίτσια αυτά δέχονται πίεση από το ευρύτερο οικογενειακό τους περιβάλλον να παντρευτούν, όμως αρνούνται, καθώς θέλουν να βρουν έναν Ορθόδοξο σύντροφο και όχι έναν Ινδουιστή.

Εδώ και εικοσιπέντε  χρόνια φυτεύεται και σπέρνεται ο σπόρος της ορθοδοξίας στο χώμα της Ινδίας.

Ο αγώνας μεγάλος και οι καθημερινές ανάγκες και προκλήσεις, καθιστούν τον αγώνα αυτό ακόμη πιο δύσκολο.

Σε μια χώρα όπου οι Χριστιανοί αποτελούν μια απειροελάχιστη μειονότητα, η αδελφή Νεκταρία αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην μεταλαμπάδευση της χριστιανικής πίστης.

Χτίζει ένα Χριστιανικό προπύργιο πίστης και λατρείας, επεκτείνοντας τον αμπελώνα του Κυρίου μας σε χώρες μακρινές και ειδωλολατρικές.

Συναγωνιστές και συνεργάτες στο θεάρεστο αυτό έργο, είναι  οι ένθερμοι υποστηρικτές και οι ανώνυμοι και επώνυμοι συνδρομητές, που επί τόσα χρόνια – και μάλιστα δύσκολα χρόνια – προσφέρουν από το υστέρημά τους για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά τα έργα, να χτιστούν τα κτήρια, να διανεμηθούν τα συσσίτια, να αντιμετωπισθούν όλα τα τρέχοντα έξοδα για την συντήρηση των υποδομών και την συνέχιση αυτού του έργου.

Οι οικονομικές ανάγκες είναι μεγάλες, καθώς την περίοδο αυτή πραγματοποιείται συντήρηση και ανακαίνιση ορισμένων κτιρίων, όπως επίσης και μέρος της περίφραξης του ορφανοτροφείου.

Λόγω του υγρού κλίματος, της υγρασίας, των έντονων βροχοπτώσεων και των πλημμυρών, οι εγκαταστάσεις φθείρονται και απαιτούν συντήρηση για να μή καταρρεύσουν και αποβούν επικίνδυνες.

Ένας φράχτης π.χ. είχε γείρει και ήταν έτοιμος να πέσει. Όμως, μόνο ένα τμήμα  αυτού θα ανακατασκευαστεί λόγω περιορισμένων πόρων.

Σε ορισμένα σημεία της  περίφραξης λόγω των προαναφερθεισών αιτιών και λόγω της παλαιότητας της – περίπου 20 χρόνων περίφραξη – είχαν πέσει τμήματα από τους σοβάδες και χρειάζεται να συντηρηθούν.

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει σιγά – σιγά με την βοήθεια χρηματοδότησης από ελάχιστους Έλληνες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Παράλληλα, ολοκληρώνεται η εξωτερική συντήρηση ενός ξενώνα και σε λίγο θα ξεκινήσει η εσωτερική.

Η συντήρηση των εγκαταστάσεων είναι μείζονος σημασίας, πρώτον για την ασφάλεια των τροφίμων του ορφανοτροφείου και, δεύτερον, για την «επιβίωση» των ίδιων των κτηρίων στο πέρασμα του χρόνου.

Με την βοήθεια του Χριστού και της Παναγίας ο αγώνας συνεχίζεται προσφέροντας καθημερινά χαρά και ελπίδα, όχι μόνο στα δεκάδες ορφανά και φτωχά παιδιά του ορφανοτροφείου, αλλά ακόμη και σε πάρα πολλούς φτωχούς, άρρωστους και ανήμπορους ανθρώπους της Καλκούτας και των γύρω χωριών.

Ας προσευχόμαστε ο Θεός να δίνει υγεία, δύναμη και φώτιση στην αδελφή Νεκταρία, ώστε να συνεχίζει την διακονία της στο έργο του Θεού που επιτελείται σε αυτή τη Χώρα, όπως επίσης να ενισχύει πνευματικά και όλους όσους στα μετόπισθεν ενισχύουν παντοιοτρόπως αυτή την προσπάθεια στην μακρινή Ινδία!

More Photos, περισσότερες φωτογραφίες :

http://www.romfea.gr/afieromata/13437-aroma-orthodojias-apo-ton-ierapostoliko-ampelona-tis-axanous-indias-foto

https://www.youtube.com/watch?v=KpiJt8MQeqc

L’Eglise orthodoxe indienne à Calcutta face à d’importants problèmes pour maintenir l’orphelinat, les programmes de bienfaisance et de ses bâtiments. Nous appelons les donateurs généreux à tous les chrétiens orthodoxes, s’il vous plaît être trouvés pour l’entretien de l’église, un orphelinat et tous les bâtiments de l’Eglise orthodoxe.Индийская православная церковь в Калькутте сталкиваются с серьезными проблемами для поддержания детского дома, благотворительные программы и ее зданий. Мы обращаемся ко всем православным христианам, пожалуйста, быть найдены щедрых доноров на содержание церкви, детский дом и все здания православной церкви.Biserica Ortodoxă din India se confruntă cu probleme majore, Calcuta pentru a menține orfelinat, programe de caritate și clădirile. Facem apel donatorilor generos tuturor creștinilor ortodocși, vă rugăm să fie găsite pentru întreținerea bisericii, casa de copii și toate clădirile Bisericii Ortodoxe.Индијски православна црква у Калкути суочава са великим проблемима да се одржи сиротиште, добротворних програма и његове зграде. Апелујемо на све православаца, молимо могу наћи дарежљиве донаторе за одржавање цркве, сиротишта и свим зградама православне цркве.Индийският православна църква в Калкута изправени пред големи проблеми за поддържане на дома, благотворителни програми и нейните сгради. Обръщаме се към всички православни християни, моля да бъдат намерени щедри дарители за поддържането на църква, сиропиталището и всички сгради на православната църква.ინდოეთის მართლმადიდებელი ეკლესიის Calcutta.

kalkouta-4

წინაშე ძირითადი პრობლემა, რომ შევინარჩუნოთ საგურამოში, საქველმოქმედო პროგრამებს და მისი შენობები. მივმართავთ ყველა მართლმადიდებელი ქრისტიანები, გთხოვთ იხილოთ გულუხვი დონორები შენარჩუნების ეკლესია, ბავშვთა სახლში და ყველა შენობა, მართლმადიდებლური ეკლესია.Індыйская праваслаўная царква ў Калькуце сутыкаюцца з сур’ёзнымі праблемамі для падтрымання дзіцячага дома, дабрачынныя праграмы і яе будынкаў. Мы звяртаемся да ўсіх праваслаўным хрысціянам, калі ласка, быць знойдзеныя шчодрых донараў на ўтрыманне царквы, дзіцячы дом, і ўсё будынка праваслаўнай царквы.Індійська православна церква в Калькутті стикаються з серйозними проблемами для підтримки дитячого будинку, благодійні програми та її будівель. Ми звертаємося до всіх православних християн, будь ласка, бути знайдені щедрих донорів на утримання церкви, дитячий будинок і всі будівлі православної церкви.Die indische orthodoxe Kirche in Kalkutta vor großen Problemen, das Waisenhaus , gemeinnützige Programme und ihre Gebäude zu erhalten. Wir appellieren an alle orthodoxen Christen, bitte großzügigen Spendern für die Erhaltung der Kirche, Waisenhaus und alle Gebäude der orthodoxen Kirche zu finden.

The Indian Orthodox Church in Calcutta facing major problems to maintain the orphanage, charitable programs and its buildings. We appeal to all Orthodox Christians, please be found generous donors for the maintenance of the church, orphanage and all buildings of the Orthodox Church. La Iglesia Ortodoxa India en Calcuta se enfrenta a grandes problemas para mantener el orfanato, los programas de beneficencia y sus edificios. Hacemos un llamamiento a todos los cristianos ortodoxos, por favor se encuentran generosos donantes para el mantenimiento de la iglesia, el orfanato y todos los edificios de la Iglesia Ortodoxa. A igreja ortodoxa indiana em Calcutá que enfrenta grandes problemas para manter o orfanato, programas de caridade e seus edifícios. Apelamos a todos os cristãos ortodoxos, por favor sejam encontrados generosos doadores para a manutenção da igreja, orfanato e todos os edifícios da Igreja Ortodoxa.कलकत्ता में भारतीय रूढ़िवादी चर्च अनाथालय, धर्मार्थ कार्यक्रम और इसकी इमारतों को बनाए रखने के लिए प्रमुख समस्याओं का सामना करना पड़ रहा है। हम सभी ऑर्थोडॉक्स ईसाईयों से अपील करते हैं, कृपया चर्च, अनाथालय और ऑर्थोडॉक्स चर्च के सभी भवनों के रखरखाव के लिए उदार दाताओं को देखें।. Intian ortodoksikirkko Kalkutassa suuria ongelmia säilyttää orpokotiin, hyväntekeväisyyspalveluista ja sen rakennuksista. Vetoamme kaikkiin ortodokseja, ota löytyä antelias luovuttajia ylläpidosta kirkon, orpokodissa ja kaikki rakennukset ortodoksikirkon. Den indiska ortodoxa kyrkan i Calcutta står inför stora problem att upprätthålla barnhem, välgörenhetsprogram och dess byggnader. Vi vädjar till alla ortodoxa kristna, vänligen hittas generösa givare för underhåll av kyrkan, barnhem och alla byggnader i den ortodoxa kyrkan.

Indyjski Kościół prawosławny w Kalkucie w obliczu poważnych problemów, aby utrzymać dom dziecka, programy charytatywne i budynków. Apelujemy do wszystkich prawosławnych, proszę znaleźć hojnych darczyńców na utrzymanie kościoła, domu dziecka, a wszystkie budynki prawosławia.Indický Pravoslavná církev v Kalkatě před vážnými problémy udržet sirotčinec, charitativní programy a jeho budovy. Apelujeme na všechny ortodoxní křesťané, prosím, je možné nalézt štědrými dárci na údržbu kostela, sirotčince a všechny budovy pravoslavné církve.Indický Pravoslávna cirkev v Kalkate pred vážnymi problémami udržať sirotinec, charitatívne programy a jeho budovy. Apelujeme na všetky ortodoxní kresťania, prosím, je možné nájsť štedrými darcami na údržbu kostola, sirotince a všetky budovy pravoslávnej cirkvi.

Δωρεές – DONATIONS to ORTHODOX CHRISTIAN CHURCH IN INDIA

http://thepsoc.org/donate/

Επίσης με κάποια δωρεά στην Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης, με την ένδειξη » για ΙΝΔΙΑ». Please donate via Orthodox Missionary Fraternity of Thessaloniki » For Orthodox Church in India»

http://www.ierapostoles.gr/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE/donate/

http://orthodoxmission.org.gr/contribute/donate/

Support Orthodox Christian missions in ASIA.

http://www.greek.orthodoxchurchinasia.com/?p=60

http://www.orthodoxchurchinasia.com/%CE%B2%CE%BF%CE%B7%CE%B8%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%B5.html

This entry was posted in Asia, Ασία, Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Ινδία-India, Κύπρος - Cyprus and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Επείγουσα έκκληση για την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ινδία. Διαβάστε προσεκτικά το άρθρο ( πηγή : Ρομφαία ). SOS from the Orthodox Church in India.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s