Κυριακή της Ορθοδοξίας, 5 Μαρτίου 2017 : Θεία Λειτουργία, λιτάνευση των Εικόνων, δίσκος για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή !


Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, η Κυριακή της Ορθοδοξίας. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία εορτάζει την «νίκη των εικόνων» ( Ζ’ Οικουμενική Σύνοδος και σύνοδος του 843 ), με Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια με λιτάνευση των ιερών εικόνων, είτε εντός είτε εκτός των ιερών ορθόδοξων χριστιανικών ναών, με ειδική προσευχή και δοξολογία. Σε όλους τους Ορθόδοξους ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδας θα υπάρχει δίσκος υπέρ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής σε Ασία, Αφρική, Ωκεανία και Λατινική Αμερική. Παρακαλούνται όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να προσέλθουν αύριο Κυριακή το πρωί στους Ορθόδοξους ναούς και να προσφέρουν στο δίσκο υπέρ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής όσα μπορούν από το υστέρημά τους ή το περίσσευμα της καρδιάς τους !

lumiere-8

lumiere-6

Οι φωτογραφίες από το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων Ρομφαία, Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στο Κολουέζι, Κονγκό. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο :

http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-alexandreias/13308-me-ti-endiaferon-parakolouthousan-ola-foto

Επιπλέον, σε πολλές Μητροπόλεις υπάρχουν ομιλίες και εκδηλώσεις που αφορούν την Ορθόδοξη Εξωτερική ιεραποστολή σε όλο το κόσμο. Ζητήστε πληροφορίες στη δική σας Μητρόπολη.

Όσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί κατοικούν έξω από τα όρια της Εκκλησίας της Ελλάδας ή στο εξωτερικό, μπορούν να κάνουν μια γενναιόδωρη προσφορά στις Ορθόδοξες Ιεραποστολές είτε στην Αποστολική Διακονία, είτε στους Ορθόδοξους ιεραποστολικούς συλλόγους, είτε απευθείας σε κάποια Ορθόδοξη Ιεραποστολή. Πληροφορίες δείτε εδώ :

https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/

Τι μπορούν να κάνουν οι ιερείς και οι κατηχητές την Κυριακή της Ορθοδοξίας και την Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής ( πατήστε πάνω στους παρακάτω συνδέσμους ).

https://ierapostoli.wordpress.com/2017/02/24/sunday_orthodoxy_2017/

Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής – Ελλάδα (5-11 Μαρτίου 2017 )

Η αλήθεια για την εικονομαχία και τα κίνητρά της.

https://ierapostoli.wordpress.com/2010/07/06/eikonomaxia_orthodoxia/

 

 

 

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s