Η Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ Ευβοίας οικοδόμησε Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής, Οσίου Δαυίδ και Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη στην Τανζανία ! ( πηγή : Ρομφαία ). Another Orthodox Church in Tanzania.


Μέχρι την Τανζανία έφθασε η αγάπη του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Αρχιμ. Γαβριήλ, των Μοναχών και των πνευματικών τέκνων αυτού.Η αγάπη τους για το Ιεραποστολικό έργο στην Αφρικανική ήπειρο και τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας στην Αφρική, τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ. Θεόδωρο, τον Ιεραπόστολο Πατριάρχη, είχε σαν αποτέλεσμα την ανέγερση του μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής, Οσίου Δαυίδ και Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη.

tnaza-1

Ο Ιερός αυτός Ναός, ένας από τους 31 Ιερούς Ναούς που με πολύ κόπο και αγώνα έκτισε ο Σεβ. Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, κτίσθηκε στην πόλη Nyamahana, της Κεντρικής Τανζανίας για να εξυπηρετήσει τόσο τους νεοφώτιστους Ορθοδόξους της φυλής Ουαχέχε, όσο και τους δεκάδες νεοφώτιστους της φυλής Μασάι, της μόνης φυλής στην Τανζανία που ακόμη ζει σε πρωτόγονη κατάσταση, εκ των οποίων μετά από συστηματική κατήχηση έχουν προσέλθει στην Ορθοδοξία περισσότεροι από 1.000!!!

tnaza-5

Με τη χάρη του Θεού και τις ευχές του Πατριάρχου μας, τελέσθηκαν τα θυρανοίξια από τον Σεβ. κ. Δημήτριο, ο οποίος έφθασε στην πόλη Νιαμαχάνα με τη συνοδεία των ιθαγενών ιερέων της περιοχής, των ιθαγενών μοναζουσών Θεοδώρας και Θέκλας και με την παρουσία πλήθους νεοφώτιστων ορθοδόξων από την ευρύτερη περιοχή.

Μετά την τελετή των θυρανοιξίων ακολούθησε, όπως πάντα, γεύμα «ΑΓΑΠΗ» για όλους τους παρευρισκόμενους, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους ιθαγενείς φύλαρχους και για εκατοντάδες πάμπτωχα παιδάκια της περιοχής.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες, more photos :

http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-alexandreias/13206-i-iera-moni-osiou-dauid-euboias-stin-tanzania

Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ Εύβοιας :

http://www.monastiria.gr/sterea-elada/nomos-evoias/iera-moni-osiou-david-euvoias/

Ενισχύστε οικονομικά τη Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως  Τανζανίας.

NATIONAL BANK of GREECE  / ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 146/296160-13

IBAN: GR 2801101460000014629616013

SWIFT: (BIC) ETHNGRAA

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

https://ierapostoli.wordpress.com/2017/02/09/egkainia_31ou_naoy_orthodox_tanzania/

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Η Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ Ευβοίας οικοδόμησε Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής, Οσίου Δαυίδ και Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη στην Τανζανία ! ( πηγή : Ρομφαία ). Another Orthodox Church in Tanzania.

  1. Ο/Η Θεόδωρος Ρηγινιώτης λέει:

    Επί τη ευκαιρία, αγαπητοί αδελφοί, συγχωρήστε με, σας ενημερώνω για την νέα ανανεωμένη ορθόδοξη ιστοσελίδα Ευχή. http://euxh.gr/
    Ελπίζω συν Θεώ να συμβάλει στην καλλιέργεια και τη σωτηρία εαυτών και αλλήλων.
    Εύχομαι ταπεινά καλή αγία τεσσαρακοστή, και ευλογίες για το έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής, με την ευχή του Κυρίου.
    Με αγάπη Χριστού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s