30.000 μαθητές στα σχολεία της Ορθόδοξης ιεραποστολής στο Κολουέζι του Κονγκό… 30,000 students in schools of the Orthodox Mission in Kolwezi Congo.


Την 15η Φεβρουαρίου 2017 ο Ορθόδοξος  Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, μετέβη με την Συνοδεία του στο νοσοκομείο της τοπικής Εκκλησίας «Άγιοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός», στην θέση Μανίκα του Κολουέζι, όπου εγκαινίασε την νέα πτέρυγα του νοσοκομείου, ευλόγησε και συνομίλησε με τους νοσηλευόμενους και το επιστημονικό προσωπικό.

fos afriki-11

[…]

30.000 étudiants dans les écoles de la Mission orthodoxe en Kolwezi Congo ! 30.000 Studenten in den Schulen der orthodoxen Mission in Kolwezi Kongo ! 30000 студентов в школах православной миссии в Кольвези Конго ! 30.000 de elevi din școlile Misiunii Ortodoxe din Kolwezi Congo !30.000 ученика у школама православне мисије у Колвези Конго !

[ … ]

Ακολούθως, με το πέρας της τελετής, ο Μακαριώτατος, επισκέφθηκε την παρακείμενη γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου, όπου εγκαταβιεί γυναικεία Αδελφότητα, υπό την καθοδήγηση της Προεστώσας Μοναχής Μακρίνας. Μετά την δέηση εντός του Καθολικού της Μονής, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος απηύθυνε πατρικές συμβουλές και νουθεσίες προς την Ιερά Αδελφότητα, λέγοντάς τους πως «…είναι μεγάλη ευλογία για το Πατριαρχείο μας τα Μοναστήρια, διότι όπως ο οργανισμός μας χρειάζεται το ζωογόνο οξυγόνο για να ζήσει, κατά τον ίδιο τρόπο και η Εκκλησία έχει ανάγκη τον μοναχισμό. Χρειαζόμαστε αγίους μοναχούς και μοναχές! Και η προσευχή μου προς τον Θεό είναι, τούτη η ευλογημένη ήπειρος να γεμίσει από Μοναστήρια, για να υμνείται και να δοξάζεται το Όνομα του Αγίου Θεού. Σας ευλογώ μέσα από την καρδιά μου. Θέλω να γνωρίζετε πως ο Μητροπολίτης σας κ.Μελέτιος αγαπά πολύ το Μοναστήρι σας, γιατί πρώτα από όλα είναι καλός Μοναχός. Εσείς, μάλιστα, έχετε το προνόμιο να βρίσκεσθε δίπλα το νοσοκομείο της Μητροπόλεως. Σας καλώ και σας παρακαλώ, να στηρίζετε με την συμβολή σας, με την προσευχή σας και να δίνετε κουράγιο στους πονεμένους ανθρώπους…».

fos afriki-2

Στην συνέχεια, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης επέστρεψε στο Ιεραποστολικό Κέντρο του Κολουέζι και Προήδρευσε διευρυμένης συσκέψεως, με την παρουσία του οικείου Μητροπολίτου Σεβασμ. Κατάνγκα κ. Μελέτιου, του Σεβ. Μητροπολίτου Κινσάσα κ.Νικηφόρου, τον Θεοφ. Επίσκοπου Μπουρούντι και Ρουάντα κ.Ιννοκεντίου, του Πανοσ. Αρχιμ. κ.Δανιήλ Μπιάζη, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου και του Επίτ. Γενικού Προξένου της Ελλάδος κ.Γεράσιμου Ντούνη, κατά την οποία συζητήθηκαν λεπτομερώς όλα τα θέματα που αφορούν το μέλλον της Ιεραποστολής στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τέθηκαν οι βάσεις για την απρόσκοπτη κατά Χριστόν πρόοδό της.

Αμέσως μετά, ο Μακαριώτατος μετέβη οδικώς στην περιοχή Τσαμουντέντε Λουίλου, προκειμένου να επισκεφθεί την νεοσύστατη και πολυπληθή Ενοριακή Κοινότητα Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής. Μετά την Δοξολογική δέηση εντός του Ιερού Ναού, ο Πατριάρχης απηύθυνε λόγια αγάπης προς τους πιστούς, στηρίζοντάς τους στην Ορθόδοξη πίστη και ζωή…

fos afriki-9

Αμέσως μετά το πέρας της Ιερατικής Συνάξεως, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος παρευρέθηκε σε πανηγυρική εορτή που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Κατάνγκα, κατά την οποία είχε την ευκαιρία να δει από κοντά και να ευλογήσει πάνω από 30.000 μαθητές των σχολείων όλων των βαθμίδων και των σχολών της Ιεράς Μητροπόλως. Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρέλασαν ενώπιον του Πατριάρχου μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού ενώ, στο τέλος, ο Μακαριώτατος εμφανώς συγκινημένος από την παρουσία των χιλιάδων μαθητών, τους ομίλησε πατρικά.

Στην συνέχεια, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης παρεκάθησε σε γεύμα με τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς και τους 80 Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Κατάνγκα.

Το απόγευμα της ίδια ημέρας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, εντός του Ιεραποστολικού Κέντρου στο Κολουέζι, τελέσθηκε επίσημος πανηγυρικός Πατριαρχικός Εσπερινός προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος, με την ευκαιρία την ονομαστικής εορτής του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β΄.

Περισσότερες φωτογραφίες, more photos,plus de photos,mehr Fotos,picha zaidi :

http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-alexandreias/13138-fos-xristou-lampse-stin-afriki-

Υποστηρίξτε οικονομικά την Ορθόδοξη χριστιανική ιεραποστολή στην Αφρική. Support financially the Orthodox Christian mission in Africa. Soutenir financièrement la mission chrétienne orthodoxe en Afrique. Kuunga mkono kifedha ujumbe wa Ukristo wa Kiorthodoksi barani Afrika.

http://www.liofa.org/save-the-children/

https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/

 

This entry was posted in Africa, Congo, Αφρική, Αφρική, Africa, Επισκοπή Κολουέζι-Κογκό, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Κογκό,Congo, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ), Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to 30.000 μαθητές στα σχολεία της Ορθόδοξης ιεραποστολής στο Κολουέζι του Κονγκό… 30,000 students in schools of the Orthodox Mission in Kolwezi Congo.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s