Εγκαίνια του 31ου Ορθόδοξου χριστιανικού ναού στη Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως Τανζανίας ( Ι. Μ. Παρακλήτου, Ρομφαία ). New Orthodox Christian church in Tanzania.


Μέχρι την Τανζανία έφθασε η αγάπη του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παρακλήτου Ωρωπού Αρχιμ. Τιμοθέου και των πνευματικών τέκνων αυτού.Η παγκόσμια ακτινοβολία της πνευματικής αυτής κυψέλης, άρχισε εδώ και χρόνια να ακτινοβολεί και στην Αφρικανική Ορθοδοξία κι αυτή την φορά με την δωρεά για την ανέγερση του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης στην Τανζανία.

moni-paraklitou-2

Με τη χάρη του Θεού τελέσθηκαν τα θυρανοίξια, είναι ο 31ος Ιερός Ναός που ανεγείρεται στην Ιερά Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως.

Ο Σεβ. κ. Δημήτριος με τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρου, έφθασε στην πόλη Ταναγκόζι, όπου τέλεσε την ακολουθία των θυρανοιξίων με τη συνοδεία πολλών ιθαγενών ιερέων, των Μοναζουσών Αναστασίας και Αικατερίνης από την Ιερά Μητρόπολη Μολδαβίας, εθελοντών ορθοδόξων από την Ελλάδα, την Αγγλία, την Σερβία και την Ιταλία και με την παρουσία εκατοντάδων νεοφώτιστων ορθοδόξων από την ευρύτερη περιοχή.

Μετά την τελετή των θυρανοιξίων ακολούθησε γεύμα «αγάπη» για όλους τους παρευρισκόμενους, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους εκπαιδευτικούς της περιοχής και για εκατοντάδες πάμπτωχα παιδιά της περιοχής.

Και στο Θεό δόξα!!!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες, more photos :

http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-alexandreias/13036-i-iera-moni-paraklitou-stin-tanzania-foto

Ιερά Μονή Παρακλήτου Ωρωπού :

http://imparaklitou.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=71&Itemid=435

Ενισχύστε οικονομικά τη Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως  Τανζανίας.

NATIONAL BANK of GREECE  / ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 146/296160-13

IBAN: GR 2801101460000014629616013

SWIFT: (BIC) ETHNGRAA

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

 

Advertisements
This entry was posted in Africa, Αφρική, Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως-Τανζανία-Tanzania and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Μία απάντηση στο Εγκαίνια του 31ου Ορθόδοξου χριστιανικού ναού στη Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως Τανζανίας ( Ι. Μ. Παρακλήτου, Ρομφαία ). New Orthodox Christian church in Tanzania.

  1. Παράθεμα: Η Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ Ευβοίας οικοδόμησε Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής, Οσίου Δαυίδ και Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη στην Τανζανία ! ( πηγή : Ρομφαία ). Anoth

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s