Ο Μητροπολίτης Κιτίου στην Κένυα (ΦΩΤΟ). Mission and medical trip in the Orthodox Church of Kenya. Πηγή : romfea.gr


Έφθασε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο αεροδρόμιο της Ναϊρόμπης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από οχτώ γιατρούς, μέσα στα προγράμματά του, που ως Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης για την καταπολέμηση της μάστιγας της πείνας επιτελεί σε διάφορες χώρες της Αφρικής.

kitiou-kenia-15

Στο αεροδρόμιο της Ναϊρόμποης, τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναϊρόμπης κ. Μακάριος, με συνοδεία συνεργατών του.

Σημειώνουμε ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος, από την εποχή που Πατριάρχης Αλεξανδρείας ήταν ο μακαριστός Παρθένιος μέχρι και τον σημερινό Πατριάρχη Θεόδωρο, έχει προσφέρει αρκετές υπηρεσίες όχι μόνο στον ιατρικό τομέα αλλά και στο γενικό έργο φιλανθρωπίας των κατά τόπους Ορθοδόξων Μητροπόλεων και Επισκοπών με το κτίσιμο εκκλησιών, κλινικών, σχολείων, επισιτιστικών προγραμμάτων, πληρωμή διδάκτρων για άπορα παιδιά κ.τ.λ.

kitiou-kenia-1

Έτσι, για τις επόμενες μέρες ο Σεβασμιώτατος θα επισκέπτεται κάθε μέρα μια ενορία, όπου υπάρχει ιατρικό κέντρο και οι εθελοντές γιατροί θα προσφέρουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη και φάρμακα στον κόσμο των περιοχών αυτών.

Σήμερα το πρωί οι δύο Μητροπολίτες λειτούργησαν στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος του περιχώρου της Ναϊρόμπης Μπουγκούκα.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος καλωσόρισε με θερμούς λόγους τον Μητροπολίτη Κιτίου για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά του στους χώρους της Κένυας αλλά και ολόκληρης της Αφρικανικής Ηπείρου.

Πήρε αφορμή από το σημερινό αποστολικό ανάγνωσμα Εφεσ. Β΄ 14 – 22. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κιτίου ευχαρίστησε και τόνισε ότι θα συνεχίσει να συμπαρίσταται με κάθε τρόπο όπως πάντα, για να στηρίξει τους αδύνατους, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τους γιατρούς που έρχονται εθελοντικά για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενούντες.

Μετά τη θεία λειτουργία ακολούθησε πλούσιο γιορταστικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια και στη συνέχεια παραδοσιακό γεύμα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του απογεύματος μέχρι το βράδυ οι γιατροί συνέχισαν το έργο τους, εξετάζοντας ασθενείς και δίνοντας φάρμακα.

Τις επόμενες μέρες οι γιατροί θα επισκεφθούν τις κοινότητες Κερέιτο, Καγκίρα, Κοριοτίτο, Κιμπίρα, Λογκάτα, Ρογκάι, Καρούγκα όπου θα τελεστούν ομαδικές βαπτίσεις, Ριρούτα.

Πηγή  και περισσότερες φωτογραφίες, More photos :

http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-alexandreias/11682-o-mitropolitis-kitiou-stin-kenua-foto

SUPPORT ORTHODOX CHRISTIAN MISSIONS. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ.

https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/

 

This entry was posted in Africa, Αφρική, Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Κένυα-Kenya, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ), Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s