Περιοδεία Μητροπολίτη Κινσάσας στην πόλη Ισίρο του Κονγκό ( Πηγή : Ρομφαία). Pastoral visit of Orthodox Bishop of Kinsasa in Isiro, Congo.


Ο Μητροπολίτης Κινσάσας Νικηφόρος, κατά την περιοδεία του στην Ανατολική επαρχία του Κογκό, έφθασε την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στην πόλη Isiro, πρωτεύουσα της επαρχίας Hayt-Uele, συνοδευόμενος από τον ιδιαίτερο γραμματέα του, ιεροδιάκονο Γεράσιμο Belesi και τον συνεργάτη του κ. Ιωάννη Κατσικογιάννη.

isiro-13

Εις το αεροδρόμιον τους υποδέχθηκαν ο υπεύθυνος ιερεύς της περιοχής π. Ιάκωβος Abanakyelo, με μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής και ο κατηχητής Αρτέμιος, απόφοιτος της Θεολογικής σχολής του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου του Κογκό.

Ακολούθως επήγαν εις τον ιερόν Ναόν του Αγίου Δημητρίου όπου τους έγινε υποδοχή από τους πιστούς και τους καθηγητές και τους φοιτώντας εις το σχολείον των αναλφαβήτων.

Το σχολείο αυτό ιδρύθηκε από τον Μητροπολίτη Κινσάσας Νικηφόρο και φοιτούν εις αυτό 63 άνδρες και γυναίκες που δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση.

Λειτουργεί σε τρία επίπεδα. Πολλοί ντόπιοι είναι που δεν μπόρεσαν για διαφόρους οικονομικούς και άλλους λόγους να μάθουν γράμματα.

Κατά την υποδοχή ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατον για τις προσπάθειες που κάνει για την ενορία του Αγίου Δημητρίου ISIRO.

Το απόγευμα εψάλη πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης συνεργάσθηκε με την εκκλησιαστική επιτροπή και ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που γίνονται από αυτήν.

Την επόμενη ημέρα τελέσθηκε η πανήγυρις του Αγίου Δημητρίου. Κατά την θεία Λειτουργία παρευρέθησαν ο πρόεδρος της τοπικής Βουλής και ο εκπρόσωπος του Κυβερνήτη.

isiro-1

Κατ’ αυτήν ο Μητροπολίτης κήρυξε τον θείον λόγον και ευχαρίστησε για την παρουσία των αρχών.

Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας στην μεγάλη αίθουσα του σχολείου έγινε πανηγυρική εκδήλωση με ομιλίες, ψαλμούς, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς και εν συνεχεία παρατέθηκε γεύμα σε όλους τους παρευρισκομένους.

Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης εδέχθη σε ακρόαση πιστούς και κατηχουμένους.

Συνέχεια του άρθρου και περισσότερες φωτογραφίες , more photos :

http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-alexandreias/11214-periodeia-mitropoliti-kinsasas-stin-poli-isiro-tou-kongko-foto

Υποστηρίξτε οικονομικά την Ορθόδοξη Μητρόπολη Κινσάσας ( Κονγκό ). Support Orthodox Christian mission in Congo.

https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/

 

This entry was posted in Africa, Congo, Αφρική, Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Κογκό, Κογκό,Congo and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s