Φωτογραφίες από τη κατασκήνωση και από την ιεραποστολή της Ι.Μονής Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα !


Την Κυριακή 14   Αυγούστου ολοκληρώθηκε η τέταρτη Ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί,με μεγάλη γιορτή η κατασκήνωσή μας .Ξεκινήσαμε το πρωί με την τέλεση της Θείας λειτουργίας.Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας εορτάσθηκε και το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας.Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε λιτανεία στον περίβολο του Ναού με τη συμμετοχή όλων των πιστών και αγιασμός  στον καινούργιο χώρο με την ευκαιρία της ανεγέρσεως του παιδικού σταθμού   της ενορίας μας. Κατά την περίοδο της νέας χρονιάς.

Ορθόδοξη κατασκήνωση στην Ουγκάντα 

Ακολούθησε παράσταση κουκλοθέατρου με μία θαυμάσια  ιστορία που ετοίμασαν τα μέλη της αποστολής μας από την Ελλάδα.Μετά τη διανομή του φαγητού ακολούθησε μεγάλη γιορτή με χορούς από την Ελλάδα .Μια δυνατή βροχή μετά το τέλος της γιορτής μπορεί να ματαίωσε τον ποδοσφαιρικό αγώνα αλλά δεν δεν πήρε τη χαρά από την καρδιά μας.ευχαριστούμε «από καρδιάς» όλους όσοι βοηθούν με αγάπη την προσπάθειά μας.Η συνάντηση μας ανανεώνεται για τον Αύγουστο του 2017!!Ο Θεός να μας το επιτρέψει!!

http://ekdoseisxrysopigi.blogspot.gr/2016/08/blog-post_78.html

Ιεραποστολική εξόρμηση στο Κατέντε ( Α μέρος)

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου  επισκεφθήκαμε  με τη δεύτερη ομάδα της αποστολής μας  την ενορία του της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κατέντε,μία απομακρυσμένη ενορία . Αφού ξεναγηθήκαμε στον Ιερό Ναό ,δώσαμε στον π.Χριστοφόρο Κιζύτο, που τέσσερα χρόνια διακονεί την εκκλησία    ιερατικά είδη που είχαμε φέρει από την Ελλάδα. Αργότερα συναντηθήκαμε με τους δασκάλους και τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου και αργότερα τα παιδιά του Γυμνασίου που ετοιμάζονται για τις σχολικές τους εξετάσεις.Τους μιλήσαμε ,τους ευχηθήκαμε «καλή επιτυχία «.

Παίξαμε χαρούμενα παιχνίδια με τα παιδιά του Δημοτικού στον περίβολο της ενορίας και φύγαμε γεμάτοι εικόνες και εμπειρίες..Μοιράσαμε καραμέλες σε όλους και πήραμε το δρόμο του γυρισμού. Στο Γυμνάσιο  γνωρίσαμε τη Μαρία μία κοπέλα με κινητικά προβλήματα ,πανέξυπνη και γλυκύτατη που ετοιμάζεται για τις εξετάσεις της.Η χαρά της ήταν απερίγραπτη όταν με χαρά της ανακοινώσαμε ότι την περιλάβαμε με αγάπη στο πρόγραμμα αναδοχής παιδιών από την Ουγκάντα από αντίστοιχες Ελληνικές οικογένειες που λειτουργεί από την ομάδα μας εδώ και πέντε χρόνια.Η Μαρία ετοιμάζεται για το Λύκειο και έχει πολλές δυνατότητες να πετύχει και να χαρεί τα μεγάλα της όνειρα.Ο Θεός μαζί της.Μαρία σε ευχαριστούμε εμείς. !!

http://ekdoseisxrysopigi.blogspot.gr/2016/08/blog-post_7.html

Ιεραποστολική εξόρμηση στην Τζίτζα ( Α μέρος)

Μία  μέρα της ιεραποστολικής μας δραστηριότητας στην Ουγκάντα την Τρίτη 16 Αυγούστου, με τη δεύτερη ομάδα της αποστολής μας αφιερώσαμε  και πάλι  στην ενορία του π.Χρυσοστόμου Κόλλια στην Τζίτζα που βρίσκεται πολύ κοντά στις πηγές του Νείλου.

Μετά την ξενάγηση στον Ιερό Ναό,κατευθυνθήκαμε στον ξύλινο μικρό παιδικό σταθμό όπου παρουσιάσαμε μικρή παράσταση κουκλοθέατρου ,ενώ αμέσως μετά παίξαμε πολλά παιχνίδια με τα παιδιά του σχολείου στην αυλή.Καραμέλες και αναμνηστικά ομόρφυναν τη μέρα των παιδιών ενώ ο π.Χρυσόστομος μας ευχαρίστησε με αγάπη δίνοντας  ως δώρο ανανάδες σε όλους.Γυρίσαμε στην Ναμουγκόνα έχοντας στην καρδιά μας γεμάτη με εικόνες και ευλογημένες εμπειρίες.

http://ekdoseisxrysopigi.blogspot.gr/2016/08/blog-post_30.html

Ιεραποστολική εξόρμηση στο Καμπόγκε.( Α μέρος )

Τη Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016 στο πλαίσιο της διακονίας μας στην Ουγκάντα, επισκεφθήκαμε την ενορία του Αγίου Λουκά στην περιοχή Καμπόγκε. Αφού ξεναγηθήκαμε στον Ιερό Ναό ,δώσαμε στον γέροντα παππούλη Κωνσταντίνο Σεμακούλα,  ιερατικά είδη που είχαμε φέρει από την Ελλάδα ( ιερατικές στολές, καλύματα, μάκτρα, ράσα, νάμα, λιβάνι, και εικόνες).

Αργότερα συναντηθήκαμε με τους δασκάλους και τα παιδιά του σχολείου 600 στον αριθμό.Γνωριστήκαμε.Μιλήσαμε παίξαμε ,είπαμε ιστορίες και παίξαμε για πολύ ώρα .Μοιράσαμε καραμέλες χαρήκαμε με την καρδιά μας.Η δεύτερη ομάδα της αποστολής μας εν δράσει.Καλή και ευλογημένη συνέχεια…

http://ekdoseisxrysopigi.blogspot.gr/2016/08/blog-post_82.html

Βαπτίσεις στην Ουγκάντα.

Το Σάββατο 13  Αυγούστου 2016 η κατασκήνωσή μας ξεκίνησε πολύ όμορφα.15 νέα μέλη εντάχθηκαν στην εκκλησία μας  με το μυστήριο του Βαπτίσματος,ενώ ανάδοχοί τους έγιναν τα μέλη της 5ης αποστολής μας . Αμέσως μετά ακολούθησαν ομαδικά παιχνίδια ενώ το μεσημεριανό φαγητό μας έκανε ιδιαίτερα χαρούμενους και κυρίως τα παιδιά.

Με την κατήχηση καθαρίζοντας και πάλι φυστίκια μιλήσαμε σήμερα για το αν γίνονται σήμερα θαύματα.Αναφερθήκαμε ακόμη στη δύναμη της μετανοίας με βάση το βίο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας.

Η κατήχηση των μικρών παιδιών αφορούσε την ιστορία του Αγίου Μαρκιανού και τη δύναμη της αγάπης.Η μέρα έκλεισε με ένα θαυμάσιο έξαθλο που ετοίμασαν με αγάπη τα μέλη της αποστολής μας.Η ακολουθία του εσπερινού και η υποστολή της σημαίας έκλεισαν όμορφα τη μέρα μας.

http://ekdoseisxrysopigi.blogspot.gr/2016/08/blog-post_73.html

Γίνε συνεργάτης της Ιεραποστολής μας.Μάθε με ποιον τρόπο.

http://orthodoksiierapostoli.blogspot.gr/2012/11/blog-post_43.html

 

This entry was posted in Africa, Αφρική, Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Ουγκάντα-Uganda, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s