Κάλεσμα αλληλεγγύης του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Άγιος Κοσμάς Θεσσαλονίκης για βοήθεια εντός Ελλάδας.


Σεβαστοί πατέρες και αγαπητοί αδελφοί, όπως όλοι γνωρίζετε, ο Ιεραποστολικός μας Σύνδεσμος από το 1990 στηρίζει τις επάλξεις της Εξωτερικής Ιεραποστολής σε 35 κράτη ανά την υφήλιο. Δηλαδή το πολυσχιδές πνευματικό και κοινωνικοανθρωπιστικό έργο των Ορθοδόξων Ιεραποστόλων.

Την τελευταία όμως πενταετία και καθώς τα μαύρα σύννεφα της κρίσης σκέπαζαν την πατρίδα μας, αποφασίσαμε να ανοίξουμε τα φτερά μας και στην Εσωτερική Ιεραποστολή. Έτσι από το 2010 δημιουργήθηκε μια Κιβωτός αγάπης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τους ενδεείς συνανθρώπους μας της Δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου και η έδρα του Σωματείου.

[ εικόνα άρθρου ]


Η σκέψη ήταν απλή: δεν πρέπει επιδεικνύοντας πνευματική πρεσβυωπία και προσηλωμένοι στους ευρισκόμενους στα πέρατα της Οικουμένης νεοφωτίστους αδελφούς μας, να παραβλέψουμε τις ανάγκες των εμπερίστατων που δίπλα μας πονούν και υποφέρουν.

Την πενταετία αυτή με τη συνδρομή πολλών επωνύμων και ανωνύμων δωρητών μας συντελέστηκε ένα μικρό θαύμα, καθώς εκατοντάδες συμπολίτες μας βρήκαν στον Σύνδεσμό μας ανακούφιση, παρηγοριά και χείρα βοηθείας στην απελπισία που η ζοφερή οικονομική τους κατάσταση τους οδήγησε.

Όλο αυτό το διάστημα διανεμήθηκαν συνολικά 10 τόνοι ελαιολάδου, 2.500 δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και 500 δέματα με είδη ένδυσης και υπόδησης, ενώ παράλληλα για 200 άτομα αγοράστηκε φαρμακευτικό υλικό και πολλοί δοκιμαζόμενοι αδελφοί μας στηρίχθηκαν οικονομικά, ώστε να μη διακοπεί η υδροδότηση και η ηλεκτροδότησή των οικιών τους. Δόθηκαν, επίσης, οικονομικές ενισχύσεις στα συσσίτια των Ενοριών της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ κατά τη χειμερινή περίοδο διανεμήθηκαν δεκάδες τόνοι καυσοξύλων σε οικογένειες πολυτέκνων.
Θέλουμε να γνωρίζετε ότι η παραπάνω έκθεση των πεπραγμένων στον τομέα της Εσωτερικής Ιεραποστολής, παρουσιάζεται όχι με διάθεση αυτοπροβολής και διαφήμισης, αλλά για να λειτουργήσει ως κάλεσμα και παρότρυνση προς όλους μας, να μην αποκάμουμε και να μην παραιτηθούμε απ’ την προσφορά αγάπης και τα έργα διακονίας προς τους αδελφούς μας που μας χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε.

Σας καλούμε όλους να γίνετε κρίκος στην αλυσίδα της αγάπης, να συνδράμετε με όποιον τρόπο -υλικό ή οικονομικό- και σε όποιο βαθμό δύναται ο καθένας, ώστε να μην αφήσουμε να κυλά το δάκρυ της απόγνωσης και της μοναξιάς σε κανένα συνάνθρωπό μας, να μη μείνει καμιά οικογένεια χωρίς τον άρτο τον επιούσιο.
Ας μην ξεχνάμε πως όταν κάποιος απλώνει το χέρι και με λαχτάρα προσμένει να ανοίξει η καρδιά μας, ο Χριστός είναι εν ετέρα μορφή.
Καλούμε όσους θέλουν να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, να επικοινωνήσουν με τον Σύνδεσμό μας στο τηλέφωνο 2310602602.

 

To Διοικητικό Συμβούλιο

http://ierapostolos.gr/news_article.php?ID=101

1. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
235/296004-49
ΙΒΑΝ: GR9401102350000023529600449
SWIFT (BIC): ETHNGRAA

2. ALPHA BANK
479-002101-029168

3. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
5231-013724-415

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤE

ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
«ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»
ΛΑΓΚΑΔΑ 190, ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τ.Κ. 56436
ΤΗΛΕΦΩΝΟ – FAX: 2310 606 920
E-MAIL: iersyn@iersyn.gr

http://ierapostolos.gr/support.php

Advertisements
This entry was posted in Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s