Πυρκαγιά σε θαλάμους του ορθόδοξου γυμνασίου του Αγίου Μάρκου στο Σιαβοκέρε Δυτικής Κένυας.Fire destroyed chambers of the orthodox school of San Marco in Siavokere in Western Kenya.


Πυρκαγιά κατέστρεψε θαλάμους του ορθόδοξου γυμνασίου του Αγίου Μάρκου στο Σιαβοκέρε στη Δυτική Κένυα.Le feu a détruit les chambres de l’école orthodoxe de San Marco à Siavokere dans l’Ouest du Kenya.Moto kuharibiwa vyumba vya shule vile vile ya San Marco katika Siavokere Magharibi mwa Kenya. ( Πηγή: romfea.gr  )

Πριν μερικές μέρες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας επισκέφτηκε γυμνάσια και δημοτικά σχολεία, όπου έγινε ειδική τελετή, με προσευχή, για τους υποψηφίους των τελικών εξετάσεων.

Ανάμεσα στα σχολεία ήταν και το γυμνάσιο του Αγίου Μάρκου στη Δυτική Κένυα.

Δυστυχώς αυτές τις μέρες ξέσπασε μια απρόοπτη πυρκαγιά και καταστράφηκε ο μεγάλος θάλαμος, όπου φιλοξενούσε 46 μαθητές.

Η πυρκαγιά σβήστηκε από τους ίδιους τους μαθητές, οι οποίοι εκείνη την ώρα, παρόλο που ήταν βράδυ, μελετούσαν στις τάξεις τους για τις εξετάσεις. Δεν υπήρξε κανένα θύμα ούτε και τραυματισμός.

Ο Σεβασμιώτατος, από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον διευθυντή και του υποσχέθηκε υλική και ηθική υποστήριξη, προς ανακούφιση των 46 μαθητών.

Έτσι, σήμερα το πρωί, επισκέφθηκε το γυμνάσιο, μίλησε σε όλους τους μαθητές και ιδιαίτερα στους πληγέντες από την καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος, είπε ότι πρέπει να ευχαριστούμε τον Θεό που η πυρκαγιά αυτή δεν είχε κανένα θύμα και να το λάβουμε ως ένα μάθημα με ελπιδοφόρα μηνύματα.

Στη ζωή μας συμβαίνουν πολλά απρόοπτα και αναπάντεχα. Πρέπει να έχουν μέσα μας την ψυχική δύναμη και να μην τα παρατούν ποτέ, αλλά να συνεχίσουν την πορεία, με περισσότερο ενθουσιασμό και ελπίδα.

Διένειμε στους 46 νέους ρούχα, παπούτσια, σεντόνια, κουβέρτες και άλλα προσωπικά είδη, τα οποία καταστράφηκαν.

Υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί σύντομα το γυμνάσιο για να συμπληρώσει τις τυχόν ελλείψεις.

Αφού επιθεώρησε τον χώρο της καταστροφής ο Σεβασμιώτατος υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να διορθώσει την καταστραμμένη αίθουσα.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος έκανε μια ειδική ευχή για όλους τους μαθητές και ιδιαίτερα για τους πληγέντες.

Προτού αναχωρήσει, όλοι οι μαθητές τραγούδησαν, ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο για την επίσκεψή του και τα δώρα που τους προσέφερε.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε ένα παρακείμενο σπίτι, όπου τελούνταν τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο και απηύθυνε χαιρετισμό προς όλους τους παρευρισκομένους, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της ζωής και της αναστάσεως, που προσφέρει ο Χριστός, όταν ακολουθούμε πιστά στη ζωή μας τα διδάγματα και τις εντολές Του.

0kenia-1

0kenia-2

0kenia-3

0kenia-4

0kenia-5

 

0kenia-7

0kenia-8

 

0kenia-10

 

 

 

0kenia-14

 

0kenia-16

http://romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-alexandreias/3891-purkagia-se-thalamous-tou-orthodojou-gumnasiou-tou-agiou-markou-sto-siabokere-dutikis-kenuas

 

 

This entry was posted in Africa, Αφρική, Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Κένυα-Kenya, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Πυρκαγιά σε θαλάμους του ορθόδοξου γυμνασίου του Αγίου Μάρκου στο Σιαβοκέρε Δυτικής Κένυας.Fire destroyed chambers of the orthodox school of San Marco in Siavokere in Western Kenya.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s