Έκκληση κατοίκων χωριού 1500 χιλ. μακριά από την Κατάνγκα: Και εμείς θέλουμε να γίνουμε Ορθόδοξοι ! Ελάτε ! ( Ρομφαία )


Παρακλήσεις στη Παναγία σε όλους τους Ορθόδοξους αφρικανικούς ναούς. Κι ανάμεσα στους συμμετέχοντες και κατηχούμενοι και κάποιοι που αναζητούν την Ορθοδοξία. Το κείμενο που ακολουθεί, δείχνει την αγωνία τους. Αλλά οι Ορθόδοξες ιεραποστολές είναι φτωχές, δεν έχουν οικονομικούς πόρους για να πάνε παντού, εκεί όπου τους καλούν… Ειδικά το καλοκαίρι οι δωρεές μειώνονται σημαντικά και τώρα με την οικονομική κρίση, θα χρειαστεί να περιμένουν πολλοί εκεί στην Αφρική, στην Ασία, στην Ωκεανία, στη Λατινική Αμερική ! Θέλουμε να σωθούμε, λένε ! Θέλουμε να γίνουμε μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού !

katagas-7

Και μόνο ακούγοντας αυτές τις λέξεις μπορείς να μη λυγίσεις, να δακρύσεις, ακούγοντας αυτά τα λόγια να βγαίνουν από τα χείλη μιας ομάδας που ήλθαν να μας παρακαλέσουν επί τούτο και μόνο.

Είχαμε τελειώσει την Παράκληση της Παναγίας στον Άγιο Θωμά Cape Gazembe και ο ιερέας, π. Παύλος για λίγο μας προσκαλούε στο σπιτικό του και δεν θέλαμε να του το αρνηθούμε.

Βγαίνοντας έξω από το σπίτι μια ομάδα ώριμων ανθρώπων κάτι σιγο-είπαν στον π. Παύλο, και ο π. Παύλος μου λέγει ότι κάτι θέλουν να πουν, και είπαν τα παραπάνω που γράφτηκαν και μου θύμισαν τα λόγια της ταπεινής Χαναναίας που θεωρούσαι τον εαυτό της για τίποτε, ως ένα σκυλάκι, μάλιστα είπαν ότι θα μου γράψουν και γράμμα να πάμε στο μακρυνό Kavbonto, 1500 χιλ. μακρυά από μας.

Πρώτα ας γίνει αίτημα προσευχής και μετά βλέπουμε.

katagas-6

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ :

http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-alexandreias/2339-kai-emeis-theloume-na-sothoume-foto

Ορθόδοξες Ιεραποστολές : Δωρεές- Προσφορές- DONATIONS- Soutenir les Missions Orthodoxes (Dons) !

https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/

This entry was posted in Africa, Αφρική, Αφρική, Africa, Επισκοπή Κολουέζι-Κογκό, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Κογκό,Congo, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Έκκληση κατοίκων χωριού 1500 χιλ. μακριά από την Κατάνγκα: Και εμείς θέλουμε να γίνουμε Ορθόδοξοι ! Ελάτε ! ( Ρομφαία )

  1. Ο/Η Vasoula λέει:

    Καλησπέρα σας!!!Πως μπορούμε να βοηθήσουμε τις Ιεραποστολές; Είναι πολύ σημαντικό το έργο που επιτελούν!!Ας πάρουμε καμιά πρωτοβουλία!!!!

  2. Παράθεμα: Έκκληση κατοίκων χωριού 1500 χιλ. μακριά από την Κατάνγκα: «Θέλουμε να σωθούμε! Θέλουμε να γίνουμε μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού!»

  3. Παράθεμα: Έκκληση κατοίκων χωριού 1500 χιλ. μακριά από την Κατάνγκα: «Θέλουμε να σωθούμε! Θέλουμε να γίνουμε μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού!»

  4. Ο/Η ierapostoli λέει:

    Μπορείτε να δείτε στη στήλη Πως μπορούμε να βοηθήσουμε τις Ορθόδοξες ιεραποστολές. Μπορείτε να
    κάνετε μια κατάθεση και να γράψετε ότι προορίζεται για την ιεραποστολή στη Κατάνγκα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s