Ο Γεώργιος Λουλέ από την Ουγκάντα χειροτονήθηκε Διάκονος… Ordination of a new deacon in the Orthodox Church of Uganda.


Ένα ευχάριστο και ελπιδοφόρο γεγονός…Τις προηγούμενες ημέρες ένα ευχάριστο και ελπιδοφόρο γεγονός έζησε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουγκάντας. Ο π. Γεώργιος Λουλέ από την Ουγκάντα χειροτονήθηκε Διάκονος την Κυριακή  19 Ιουλίου 2015 στον Μητροπολτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Ναμουγκόνα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καμπάλλας και πάσης Ουγκάντας κ.Ιωνά.

Μέσα σε ατμόσφαιρα κατανυκτική ένας ακόμη νέος άνθρωπος προσήλθε στις τάξεις του κλήρου ώστε να προσφέρει και να προσφερθεί στο βωμό της ιερατικής διακονίας. Στη χειροτονία παρεβρέθηκε και λειτούργησε ο Ιεροδιάκονος Δημοσθένης Καλαϊτζής  που μαζί με την πρεσβυτέρα του Νατάσα ήρθαν από την Κύπρο  για να συμπροσευχηθούν μαζί με όλους τους πιστούς  για τον νέο διάκονο.Μετά το τέλος της χειροτονίας κατευθυνθήκαμε στο χωριό του νέου Διακόνου. Εμείς ξεκινήσαμε με τη χορωδία των νέων παιδιών αλλά και πολλούς πιστούς  από το χωριό Λουγκουζί και οργανώθηκε λαμπρή εορτή στο πατρικό του π.Γεωργίου στο χωριό Καουόμου και βρίσκεται κοντά στο Λουγκουζί.

Ευχές και μεγάλη χαρά. Γιορτή πανηγυρική με όμορφες συγκινητικές στιγμές.Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του νέου Διακόνου υποσχέθηκε να δωρίσει ένα αρκετά μεγάλο χωράφι ώστε να ξεκινήσει μία νέα ενορία. Οι ευχές μας συνοδεύουν τον νέο διακόνο π. Γεώργιο. Ο Θεός να ευλογεί εκείνον και την οικογένειά του στον δύσκολο μα και τόσο όμορφο δρόμο της ιερατικής  ζωής.

 http://ekdoseisxrysopigi.blogspot.gr/2015/08/blog-post_47.html#more

http://ampelonas-trygetes.blogspot.gr/2015/08/blog-post_5.html

This entry was posted in Africa, Αφρική, Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Ουγκάντα-Uganda, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Ο Γεώργιος Λουλέ από την Ουγκάντα χειροτονήθηκε Διάκονος… Ordination of a new deacon in the Orthodox Church of Uganda.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s