Οι Γιατροί Καρδιάς σε αποστολή στην Ακτή Ελεφαντοστούν σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Άκκρας.


 Την Δευτέρα, 2.2.2015, πενταμελής ομάδα των «Γιατρών Καρδιάς», αναχώρησε από την Αθήνα  και έφθασε στην παραθαλάσσια πόλη Abidjan της Ακτής του Ελεφαντοστού. Σκοπός της αποστολής ήταν η δωρεάν προσφορά ιατρικών υπηρεσιών καθώς και των αναγκαίων φαρμάκων σε φτωχούς πληθυσμούς που διαβιούν σε κοινότητες έξω από την πόλη Abidjan.


Την τοπική οργάνωση και την επιλογή των οικισμών ανέλαβε ο Μητροπολίτης Άκκρας κκ. Σάββας, ο οποίος εποπτεύει την Ορθόδοξη Εκκλησία και στην Ακτή του Ελεφαντοστού. Την τοπική ευθύνη είχε ο αρμόδιος επικεφαλής κληρικός. Την φιλοξενία και τα καύσιμα για τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο πρόσφερε η τοπική αυτοδιοίκηση της χώρας και συγκεκριμένα ο αντίστοιχος Περιφερειάρχης.

Η Ομάδα μεταφερόταν κάθε μέρα από το Abidjan με αυτοκίνητο στον προγραμματισμένο οικισμό όπου εξέταζε τους ασθενείς και χορηγούσε τα αναγκαία φάρμακα. Οι κοινότητες που δέχθηκαν τις υπηρεσίες των «Γιατρών Καρδιάς» ήταν οι εξής:

4.2.2015, Τετάρτη. Κοινότητα Beago, της περιοχής Yopougon.
5.2.2015, Πέμπτη. Guebo 2, της περιοχής Songon.
6.2.2015, Παρασκευή. Anan, της περιοχής Bingerville.
7.2.2015, Σάββατο. Brinbresso, της περιοχής Songon.

8.2.2015, Κυριακή. Εργασία σε πληθυσμό της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας στην πόλη Abidjan.

Στις 9.2.2015, ημέρα Δευτέρα, η ομάδα επέστρεψε στην Αθήνα.

Οι ασθένειες που αντιμετωπίσθηκαν ήταν οι συνηθισμένες της Υποσαχάριας Δυτικής Αφρικής με μεγαλύτερη συχνότητα σε περιπτώσεις αναιμίας και ελονοσίας. Το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων είναι χαμηλό, αλλά, όπως διαπιστώθηκε, υπάρχει κάθε μέρα ένα πιάτο φαγητό για κάθε κάτοικο της Ακτής του Ελεφαντοστού.

Οι «Γιατροί Καρδιάς» ευχαριστούν θερμά τον Μητροπολίτη Άκκρας, την τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία και τις Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Abidjan για τη συμβολή τους στην επιτυχία της αποστολής.

Περισσότερα…  http://www.heartdoctors.gr/cgi-bin/pages/page3.pl?arlang=Greek&arcode=150316171605&argenkat=%C1%F0%EF%F3%F4%EF%EB%DD%F2

http://ampelonas-trygetes.blogspot.gr/2015/06/abidjan.html

This entry was posted in Africa, Côte d'Ivoire- Ακτή Ελεφαντοστούν, IVORY COAST, Αφρική, Αφρική, Africa, Γεωργία- Georgia, Γκάνα, Γκάνα, Ghana, Κύπρος - Cyprus, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Οι Γιατροί Καρδιάς σε αποστολή στην Ακτή Ελεφαντοστούν σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Άκκρας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s