Χειροτονία υποτρόφου μας από την Ουγκάντα – Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης


Ο Εμμανουήλ Kamanya από την Ουγκάντα θα χειροτονηθεί διάκονος στον Άγιο Γεώργιο Νεαπόλεως ( Θεσσαλονίκη )  την Πέμπτη 23 Απριλίου. Σας περιμένουμε!

 https://www.facebook.com/ierapostoli?fref=nf

ierapostoles.gr

http://ampelonas-trygetes.blogspot.gr/2015/04/blog-post_21.html

Ο Εμμανουήλ Kamanya κατάγεται από τη Busoga της Ουγκάντας. Είναι γιος του π. Στεφάνου Lunagula, ενός Ορθόδοξου κληρικού της Μητροπόλεως Καμπάλας, και από πολύ μικρός βαπτίστηκε και κατηχήθηκε στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Σε έναν κόσμο αυξανόμενα εχθρικό προς τη χριστιανική πίστη, στον οποίο όμως ταυτόχρονα όλο και περισσότεροι ποθούν, αναζητούν και βαπτίζονται Ορθόδοξοι κάθε μέρα και ο αριθμός των αθέων παγκοσμίως μειώνεται, ο Εμμανουήλ ανταποκρίθηκε από καρδιάς στο κάλεσμα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και επέλεξε να σπουδάσει στην Ορθόδοξη ιερατική σχολή του Αγίου Αθανασίου στην Αλεξάνδρεια, με σκοπό να αφιερώσει τον εαυτό του στο μεγάλο σκοπό της Ιεραποστολής. Το 2010 ήρθε στη Θεσσαλονίκη, για να συνεχίσει τις σπουδές του στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Εδώ τον γνωρίσαμε, εκτιμήσαμε την ποιότητα του χαρακτήρα του και από τότε τον στηρίζουμε κάθε μήνα μέσω του προγράμματος των σπουδαστικών βοηθημάτων.

Την Πέμπτη 23 Απριλίου, κατά τη Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη, ο Εμμανουήλ θα αξιωθεί να λάβει από τα χέρια του Μητροπολίτη Βαρνάβα τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης, με τις ευχές και ευλογίες του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί για πολλοστή φορά ένας υπότροφος της Αδελφότητάς μας γίνεται ιερέας του Υψίστου και σύντομα θα ενταχθεί στο ιεραποστολικό έργο της Ουγκάντας.

Ευχόμαστε ο Θεός να τον ευλογήσει, ώστε δι” αυτού να γίνουν Ορθόδοξοι και να μεταλάβουν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού δεκάδες χιλιάδες ψυχές στην αφρικανικό ήπειρο.

Σας προσκαλούμε όλους να προσέλθετε σε αυτό το μεγάλο πανηγύρι της Ιεραποστολής!

Συντόμευση προς την ανάρτηση: http://ierapostoles.gr/?p=7484

 

Advertisements
This entry was posted in Africa, Αφρική, Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Εξωτερική Ιεραποστολή, Ουγκάντα-Uganda, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Χειροτονία υποτρόφου μας από την Ουγκάντα – Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s