Ποιμαντική επίσκεψη στο βόρειο Κονγκό. Pastoral visit in Northern Congo ( Orthodox Church of Congo Brazaville ).


'Με τον γηραιό ορθόδοξο αρχηγό της φυλής των Πυγμαίων.'

 gkamp5

 Ποιμαντική επίσκεψη στο βόρειο Κονγκό, στην Ενοριακή Κοινότητα της πόλεως Imfondo, πραγματοποίησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων από την 3η έως την 6η Απριλίου 2015.

Στο αεροδρόμιο της πόλεως τον Επίσκοπο ανέμενε ο Αιδεσιμ. Εφημέριος, π.Σέργιος Mabelemo με τα μέλη της Ενοριακής Επιτροπής, ενώ στην ενοικιαζόμενη οικία, που χρησιμοποιείται ως προσωρινός χώρος λατρείας, τον ανέμενε ο γηραιός ορθόδοξος αρχηγός της φυλής των Πυγμαίων.

Κατά την παραμονή του στο Imfondo ο Θεοφιλέστατος είχε την ευκαιρία της εκτενούς συνεργασίας με τον π.Σέργιο και τα στελέχη της Ενορίας Τιμίου Προδόμου-Αγίου Νικολάου για την πρόοδο του ποιμαντικού έργου, συναντήθηκε με πιστούς για πνευματικά και άλλα θέματα και επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου-Αγ.Νικολάου, του πρώτου ορθοδόξου Ναού στον βορρά της χώρας.

Την Κυριακή των Βαΐων, 5η Απριλίου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο. Επίσης, προσέφερε κουνουπιέρες σε όλους τους πιστούς για την προστασία τους από την μεταδιδομένη δια των κουνουπιών ασθένεια της ελονοσίας (malaria).

Το απόγευμα μετέβη στο τροπικό δάσος όπου κατοικούν οι Πυγμαίοι. Μετά από την ευγενική υποδοχή και προσφώνηση του σεβασμίου αρχηγού της φυλής, ο Επίσκοπος μίλησε απλά για την σπουδαιότητα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και την Αναστάση του Κυρίου. Ακόμη, διένειμε ρούχα σε όλα τα παιδιά των αυτοχθόνων.

Τέλος, το μεσημέρι της 6ης Απριλίου ανεχώρησε αεροπορικώς με προορισμό την πρωτεύουσα Μπραζαβίλ.

gkamp3

Περισσότερα…  https://www.facebook.com/profile.php?id=100005785866727

www.orthodoxchurchcongo.com

http://ampelonas-trygetes.blogspot.gr/2015/04/blog-post_6.html

Find an Orthodox Christian parish/church in the Republic of Congo,Trouver une paroisse / église orthodoxe chrétienne dans la République du Congo.

https://ierapostoli.wordpress.com/2015/03/30/news_orthodox_mozambique_congo/

This entry was posted in Africa, Αφρική, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Κογκό Μπραζαβίλ - Congo Braza, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s