Εγκαίνια νέου δημοτικού σχολείου στη Μητρόπολη Κένυας (ΦΩΤΟ). New school in the Orthodox Church of Kenya.


Την Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροοπολίτης Κένυας, ύστερα από ταξίδι 8 ωρών, έφθασε στο χωριό Καπκόρες της φυλής των Νάντι, όπου εκεί, στον ίδιο χώρο, υπάρχει ιερός ναός αφιερωμένος στην Ανάληψη (λασποκαλύβη).

kenia-egkainia-1

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε αγιασμό, μαζί με τους ιερείς της περιοχής και στη συνέχεια ευλόγησε τις αίθουσες, τα παιδιά, τους καθηγητές και τους επισήμους που εκπροσωπούσαν την κυβέρνηση της Κένυας.

Το νέο αυτό δημοτικό σχολείο είναι δωρεά της κυβέρνησης της Κένυας προς την Ορθόδοξη εκκλησία για αναγνώριση των πολλών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τα οποία για δεκαετίες, τώρα, προωθεί η Ορθόδοξη Εκκλησία σ’ ολόκληρη την Κένυα.

Ο Σεβασμιώτατος, κατασυγκινημένος, είπε ότι κατά το πρόσφατο ταξίδι της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου του Β΄, στην Κένυα, διαπιστώθηκε από τον ίδιο η μεγάλη εκπαιδευτική δραστηριότητα και η προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον χώρο της παιδείας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την κυβέρνηση και, ως πρώτη χειρονομία καλής θέλησης, πρόσφερε στο δημοτικό σχολείο ένα αρκετά μεγάλο αριθμό βιβλίων στην αγγλική και είπε ότι θα συνεχίσει η Ορθόδοξη Εκκλησία να συμπαρίσταται όλο και περισσότερο στον τόσο σημαντικό αυτό τομέα της ζωής, ιδιαίτερα των παιδιών.

Στο τέλος, τα παιδιά του δημοτικού σχολείου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, με τη συμμετοχή του Σεβασμιώτατου.

Το σχολείο αυτό ήδη φιλοξενεί περίπου 500 παιδιά της γύρω περιοχής, που είναι περικυκλωμένη από τεράστιους βράχους.

kenia-egkainia-2

kenia-egkainia-3

kenia-egkainia-4

kenia-egkainia-5

kenia-egkainia-7

kenia-egkainia-8

kenia-egkainia-9

kenia-egkainia-10

kenia-egkainia-11

kenia-egkainia-12

 

http://romfea.gr/patriarxeia/patriarxeia/patriarxeio-alexandreias/27592-2014-10-26-22-32-38

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος, γνωστός για την υπέρ τριακονταετίας δράση του στον χώρο της ιεραποστολής, σήμερα αξιώθηκε να πρωτοπορήσει και σε ένα άλλο τομέα της ιεραποστολικής του διακονίας. Βρισκόταν στη δυτική Κένυα για το άνοιγμα ενός νέου δημοτικού σχολείου.

Όλο το βράδυ έβρεχε καταρρακτωδώς και την επομένη έπρεπε να πάει να καταθέσει τον θεμέλιο λίθο μιας νέας εκκλησίας αφιερωμένη στον άγιο Παντελεήμονα.

Με το ημιφορτηγό της ιεραποστολής ύστερα, από τρεις ώρες διαδρομής, το αυτοκίνητο βούλιαξε, «κόλλησε» μέσα στις λάσπες και δεν μπορούσε να προχωρήσει.

Ο ιερέας, ανήσυχος, είπε στον Σεβασμιώτατο ότι ο κόσμος περιμένει από χθες και πρέπει, οπωσδήποτε, να πάμε για να γίνει η κατάθεση του θεμελίου λίθου. Το αυτοκίνητο δεν πήγαινε. Ήταν αδύνατο. Με τα πόδια το ίδιο, γιατί οι λάσπες και τα νερά ήταν υπερβολικά.

Τότε ο ιερέας εισηγείται στον Σεβασμιώτατο να καβαλικέψει στη μοτοσικλέτα του και να τον πάρει ώσπου πάει ο δρόμος.

Ο Σεβασμιώτατος αποδέχτηκε την πρόσκληση του ιερέα, αφού, στο μεταξύ, έφθασαν ακόμα δύο ιερείς με τις μοτοσικλέτες του, που ακολουθούσαν τον Σεβασμιώτατο από πίσω.

Με πολλή τέχνη και επιδεξιότητα ο ιερέας κατόρθωσε να οδηγήσει τη μοτοσικλέτα μέχρι εκεί που μπορούσε.

Στη συνέχεια, έγινε πορεία και έπρεπε να περάσουν έναν ποταμό, που είχε σαν γέφυρα τρία κομμάτια ξύλο.

Δεν υπήρχε άλλη λύση και ο Σεβασμιώτατος διέσχισε τον ποταμό με τον τρόπο αυτό, για να περάσει στην άλλη όχθη, όπου βρισκόταν το δημοτικό σχολείο και η ενορία, όπου θα κατέθετε τον θεμέλιο λίθο. Στο τέλος, όλα πήγανε καλά.

http://romfea.gr/patriarxeia/patriarxeia/patriarxeio-alexandreias/27559-2014-10-25-20-45-29

 

kenia-15

kenia-17

Advertisements
This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Κένυα-Kenya, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s