Πορεία αγάπης του Πατριάρχη στην Κένυα σε ενορίες, σχολεία και ορφανοτροφεία( Πηγή : Ρομφαία )


kenia-4

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ συνέχισε την πορεία αγάπης στην Κένυα, συνοδευόμενος πάντα από τον οικείο Μητροπολίτη Σεβ. Μακάριο, με πρώτο σταθμό την ενορία του Αγίου Τίτου στο χωριό Μουκούι, όπου με συγκίνηση προσκύνησε τον ναό που πριν από 30 χρόνια έκτισαν Κρήτες, φίλοι της Ιεραποστολής, με πρωτοβουλία του πατρός Δημήτριος Κινιατζούι, του πρώτου Αφρικανού ιερέως που φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στην συνέχεια ο Πατριάρχης επισκέφθηκε το παρακείμενο Γυμνάσιο και το Οικοτροφείο θηλέων, που και αυτά ανεγέρθηκαν από Κρήτες δωρητές και συνομίλησε με την Διευθύντρια και τις καθηγήτριες και διένειμε σχολικά είδη στις μαθήτριες.

Ακολούθως επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο και μοίρασε στα παιδιά γλυκά και εικόνες.

Στην συνέχεια επισκέφθηκε τις ενορίες του Αγίου Παντελεήμωνος Κέρουα, Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ και το Γυμνάσιο αγοριών, και της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμάγκου με τα παρακείμενα ιατρικά κέντρα και γυμνάσια.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί και μαθητές και μαθήτριες επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Μακαριώτατο και τραγούδησαν και χόρεψαν σε παραδοσιακούς ρυθμούς.

kenia-9

Τέλος ο Πατριάρχης επισκέφθηκε την ενορία του Αγίου Ραφαήλ και τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του αείμνηστου Επισκόπου Νιτρίας Γεωργίου Γαδούνα, του πρώτου Αφρικανού Επισκόπου στην Κένυα.

Διαβάστε περισσότερα :

http://www.romfea.gr/patriarxeia/patriarxeia/patriarxeio-alexandreias/27340-2014-10-16-14-34-23

 

https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Κένυα-Kenya, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s