ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΝΥΑΣ (2014). Pastoral visit of Orthodox Patriarch of Alexandria and all Africa in Kenyan Orthodox Church.


Τα ξημερώματα της Κυριακής 12 Οκτωβρίου 2014 αφίχθηκε στην Ναιρόμπι ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ για ποιμαντική επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Κένυας.

Στο αεροδρόμιο τον Μακαριώτατο υποδέχτηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κένυας Μακάριος, οι Πρέσβεις της Ελλάδος και της Αιγύπτου, Αφρικανοί ιερείς, και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Κατά την διάρκεια της ημέρας ο Πατριάρχης είχε πολύωρη συνεργασία με τον οικείο Μητροπολίτη. Ο Σεβ. Μακάριος ενημέρωσε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για την πορεία του έργου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Κένυα.

Την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε την περιοχή Κιμπίρα, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγκούπολη στον κόσμο μετά τις φαβέλες της Βραζιλίας. Εκεί προσκύνησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και στην συνέχεια ξεναγήθηκε στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό και στο ιατρικό κέντρο που λειτουργούν υπό την εποπτεία της Μητροπόλεως. Ο ιερέας, οι εκπαιδευτικοί και μαθητές και μαθήτριες των Ορθόδοξων σχολείων επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Πατριάρχη με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Ο Μακαριώτατος με μεγάλη συγκίνηση ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και διένειμε σε όλα τα παιδιά εικόνες και γλυκά.

Στην συνέχεια ο Πατριάρχης επισκέφθηκε το ορφανοτροφείο που ανεγέρθηκε πρόσφατα στην περιοχή Γούτλει που συνορεύει με την παραγκούπολη, και που παλιότερα φιλοξενούσε την κατοικία των Μητροπολιτών Κένυας. Εκεί ξεναγήθηκε στους χώρους αυτού του υπερσύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος και στην υπό ανέγερση τεχνική σχολή που συμπεριλαμβάνει οικοτροφείο και ακαδημία.

Ακολούθως επισκέφθηκε τις περιοχές Κουανγκουάρι, Ριρόνι και Κερέιτα και ξεναγήθηκε στα εκεί Ορθόδοξα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία και διένειμε στα παιδιά σχολικά είδη.

Στην Κερέιτα επισκέφθηκε και το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, της ομώνυμης ενορίας, χαιρέτησε όλους τους ασθενείς ένα προς ένα και στην περιοχή Ριρόνι επισκέφθηκε το υπό ανέγερση πνευματικό κέντρο του Αγίου Ελευθερίου. Εκεί τα παιδιά έψαλλαν στα ελληνικά την φήμη του Πατριάρχη. Αξιοσημείωτο ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί των Ορθόδοξων σχολείων είναι απόφοιτοι της Πατριαρχικής Σχολής ‘Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ’’ και η πλειοψηφία των παιδιών είναι ορφανά.

Ο Μακαριώτατος ενημερώθηκε για την προοπτική ανέγερσης οικοτροφείων δίπλα σε κάθε σχολείο για να εξυπηρετούνται τα παιδιά που περπατούν 5 και 10 χιλιόμετρα για να φτάσουν εκεί ενώ σε όλα τα Ορθόδοξα εκπαιδευτήρια παρέχεται καθημερινά δωρεάν τροφή.

Στην περιοδεία του τον Μακαριώτατο συνοδεύουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γουινέας Γεώργιος και Καμερούν Γρηγόριος και ο Πρωτοπρεσβύτερος Αθηνόδωρος Παπαευρυπιάδης.

Περισσότερα…   http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=1028

http://ampelonas-trygetes.blogspot.gr/2014/10/2014_15.html

Since past Sunday, the Patriarch of Love Theodore II pays an official pastoral visit to Kenya. His Beatitude visited a lot of places, of which the most notable is the slum city Kibira, where there is a church, nursery and primary school, medical center and orphanage maintained by the Orthodox Church. Kenyan faithful are excited with the Patriarch of Alexandria’s presence and a lot of people flock to every stop of his tour.

http://orthodoxmission.org.gr/

This entry was posted in Αφρική, Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Κένυα-Kenya, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s