«Συνάντηση με τα μεγάλα παιδιά της Ιεραποστολής στο ναό του Αγ. Σπυρίδωνα στην Ουγκάντα»


«Την Πέμπτη 21 Αυγούστου  το μεσημέρι συναντηθήκαμε με τα μεγάλα παιδιά της ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος και συζητήσαμε θέματα που απασχολούν την ηλικία και τα σχολεία τους.Τους μιλήσαμε για τη χαρά μας που τους βλέπουμε ένα χρόνο μετά τη βάπτισή τους να βρίσκονται μέσα στην εκκλησία ,να κάνουν όνειρα να σκέφτονται το σχολείο και τη ζωή τους.Χαρήκαμε για την παρουσία τους αφού από πέρυσι δεν είναι μόνο τα παιδιά που πρωτοβαπτίσθηκαν αλλά πολλά περισσότερα.

Ugand

 

Τους μιλήσαμε για το πρόγραμμα αναδοχής από την Ελλάδα ,τονίζοντας πως οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν τα δίδακτρα για να πάει ένα παιδί στο σχολείο στην Ουγκάντα,δεν είναι πλούσιοι  άνθρωποι και επομένως ότι έρχεται ως βοήθεια από την Ελλάδα αυτήν την περίοδο ιδιαίτερα,έχει πολύ αγάπη.

Τους συστήσαμε να μην κυτάξουν μόνο το δικό τους όφελος αλλά και το συμφέρον των άλλων .Η προκοπή και η πρόοδος του χωριού θα φέρει και τη δική τους πρόοδο και καρποφορία.Τους μιλήσαμε για την ανάγκη πνευματικής ζωής και την ανάγκη έντονων δεσμών με την εκκλησία,τη δημιουργία καλών οικογενειών  με την επιλογή ανθρώπων από την εκκλησία.Η μυστηριακή ζωή θα τους δημιουργήσει αντισώματα στον αγώνα στη ζωή τους.

Μετά τη συνάντηση με τα παιδιά, επισκεφθήκαμε το γειτονικό κτήμα του Λουγκουζί που και αυτό ανήκει στην ενορία μας το οποίο ετοιμάζεται για σπορά πατάτας .Μέσα στο κτήμα θα δημιουργηθεί  πρώτα ο Θεός ένα μικρό σπίτι για μία μεγάλη γυναίκα που δεν έχει κάπου  για να μείνει ,και λίγο παρακάτω μικρή φάρμα για τη συντήρηση της Ιεραποστολής .

Ανεβαίνοντας από το κτήμα η Τζάτζα Μουτσάρα και η Αννα Μαρία καθάριζαν με τη τσάπα την αυλή της ενορίας.»

Εκδόσεις »Χρυσοπηγή»

http://ekdoseisxrysopigi.blogspot.gr/2014/08/blog-post_22.html#more

http://ampelonas-trygetes.blogspot.gr/2014/08/blog-post_23.html

Advertisements
This entry was posted in Africa, Αφρική, Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Ουγκάντα-Uganda, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to «Συνάντηση με τα μεγάλα παιδιά της Ιεραποστολής στο ναό του Αγ. Σπυρίδωνα στην Ουγκάντα»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s