Χειροτονία νέου Διακόνου ( του πρώτου από την Ρουάντα )στην Μπουζουμπούρα του Μπουρούντι (ΦΩΤΟ)


Φτάσαμε αισίως στο 2014 και ο πρώτος ιερέας από τη Ρουάντα χειροτονήθηκε διάκονος για να μεταδώσει την Ορθόδοξη πίστη στους συμπατριώτες του ! Και όμως το 2014 υπάρχουν κράτη σε όλο το κόσμο που δεν έχουν ούτε μια Ορθόδοξη εκκλησία ή μόνο μια ( και ηπειρωτικά και νησιωτικά κράτη ), τη στιγμή που οι περισσότερες νεοφανείς αιρέσεις και παραθρησκείες έχουν χιλιάδες δικούς τους «ιεραποστόλους» σχεδόν σε κάθε κράτος του κόσμου και πολλές χιλιάδες μέλη ! Πέρασε η μισή χρονιά του 2014 και το ενδιαφέρον των περισσοτέρων τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών και των Ορθοδόξων Χριστιανών για την ιεραποστολή είναι περιορισμένο ( όπως είναι εδώ και πολλά χρόνια ). Έχει ο Θεός…

The first Orthodox priest of Rwanda, 2014

The first Orthodox priest of Rwanda, 2014

 

Με τις σεπτές ευλογίες της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου του Β’ πραγματοποιήθηκε, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Μπουζουμπούρα, η χειροτονία νέου Διακόνου, του π. Μαξίμου.

Ο π. Μάξιμος κατάγεται από την περιοχή Kaziba της Ρουάντα και αφού βαπτίστηκε Ορθόδοξος, πριν από αρκετό καιρό, εξέφρασε την επιθυμία να αφιερωθεί στην Εκκλησία ως Ιερεύς. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπός μας κ. Ιννοκέντιος διακρίνοντας την ειλικρινή του διάθεσή για ανιδιοτελή διακονία, προέβη στην εις Διάκονον χειροτονία του, σήμερα, ανήμερα της μνήμης του Προφήτου Ηλιού, στην πρωτεύουσα του Μπουρούντι.

Στην χειροτονία παρευρέθηκε πλήθος πιστών, τόσο από το Μπουρούντι, όσο και από την Ρουάντα, απ’ όπου ταξίδεψαν για να ευχηθούν στον νέο Διάκονο. Σύντομα θα πραγματοποιηθεί και η εις Ιερέα χειροτονία του π. Μαξίμου, ώστε να εξυπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες των πιστών της Ρουάντα, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα αυξάνονται σημαντικά.

http://www.romfea.gr/patriarxeia/patriarxeia/patriarxeio-alexandreias/25479-2014-07-20-17-36-35

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Μπουρούντι-Ρουάντα,Burundi-Rwanda, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Χειροτονία νέου Διακόνου ( του πρώτου από την Ρουάντα )στην Μπουζουμπούρα του Μπουρούντι (ΦΩΤΟ)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s