Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Επισκοπής Μπραζαβίλ ( Orthodox Church in Congo Brazaville )


Tην Τρίτη, 8η Ιουλίου 2014, πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ναό Αναστάσεως του Κυρίου Μπραζαβίλ Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν.

Κύριο θέμα της συνάξεως ήταν το ιερό Μυστήριο του γάμου, καθώς και η ποιμαντική της τοπικής Εκκλησίας περί αυτού σε συνάρτηση με τα αυστηρά τοπικά ήθη, αλλά και την κειμένη νομοθεσία της Δημοκρατίας του Κογκό.

Επίσης, εξετάσθηκαν άλλα θέματα ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως, ενώ εδόθησαν οδηγίες και κατευθύνσεις από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Μπραζαβίλ κ.Παντελεήμονα.

Κατακλείων  την Σύναξη ο Επίσκοπος εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες προς τους ιερείς για την υποδειγματική συνεργασία τους και την άρρηκτη ενότητα με τον Ποιμενάρχη τους, καθώς και τον θερμουργό ζήλο που επιδεικνύουν στην επιτέλεση των ιερατικών τους καθηκόντων. Ακόμη, μετέφερε προς αυτού ς τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακ.Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.Θεοδώρου Β’.

Τέλος, η Ενοριακή Κοινότητα Αναστάσεως του Κυρίου της πρωτεύουσας Μπραζαβίλ παρέθεσε πλούσιο γεύμα προς τους κληρικούς, επιμελεία του Εφημερίου της, Αιδεσιμ.Πρωτοπρ. κ.Bernard Diafouka.

http://www.romfea.gr/patriarxeia/patriarxeia/patriarxeio-alexandreias/25314-2014-07-09-21-56-51

Advertisements
This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Κογκό Μπραζαβίλ - Congo Braza, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s